WhatsApp was vroeger heel rechttoe-rechtaan. Je gebruikte het met je telefoonnummer, op één toestel, en dat was het. Inmiddels is dat wel anders. Je kunt je WhatsApp-profiel op meerdere toestellen gebruiken. We noemen vijf dingen die je moet weten over deze handige WhatsApp-functie.
Wat kan er allemaal met een WhatsApp-profiel op meerdere toestellen?
Je kunt vanaf je tweede telefoon gewoon berichten, video’s en foto’s versturen zoals je dat gewend bent. Hetzelfde geldt voor bellen: videobellen, gewoon bellen, dat kan allebei gewoon zoals je dat kent. Het werkt zelfs zowel op persoonlijke als op bedrijfsaccounts.
Hoeveel toestellen kun je gebruiken?
Je kunt je WhatsApp-profiel weliswaar op meerdere toestellen gebruiken, maar hoeveel eigenlijk? Dat zijn er maar liefst vijf. Je laptop, je zakelijke telefoon, je privételefoon, je desktopcomputer en je tablet bijvoorbeeld. WhatsApp werkt op Android, iOS, iPadOS, MacOS, Windows en WhatsApp Web.
Hoe stel je het in?
Je moet ten eerste de meest recente versie van WhatsApp gebruiken om deze functie in te zetten. Je kunt WhatsApp Messenger veilig downloaden uit de Play Store. Wanneer je de app opent, kun je je taal kiezen en dan op doorgaan tikken of klikken. Vervolgens moet je je telefoonnummer invullen. Doe dat niet. Tik in plaats daarvan op het menu en kies dan ‘Link to existing account’ (koppelen met bestaand account). De app toont dan een QR-code die je moet scannen met het apparaat waarop je WhatsApp al gebruikt. Je kunt ook kiezen voor ‘Link with phone number instead’ (met telefoonnummer koppelen) en op die manier via een inlogcode die naar beide apparaten wordt gestuurd in te loggen. Dat is alles.
Kun je WhatsApp gebruiken op een tweede telefoon zonder simkaart?
Ja, dat kan. Als je primaire toestel maar wel een simkaart met abonnement (of in ieder geval provider en connectie) gebruikt.
Waar is de berichtgeschiedenis te zien?
Dat is te zien op elk toestel dat je gebruikt. Zodra je het voor het eerst instelt, wordt er door WhatsApp in de achtergrond een versleutelde kopie van je recente berichtgeschiedenis gestuurd en die wordt lokaal op elk apparaat opgeslagen. Sowieso staat het altijd op je primaire toestel, maar als het goed is moet het ook gewoon beschikbaar zijn op je tweede apparaat.
Gebruik jij WhatsApp op meerdere toestellen? Bevalt het? Deel het in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Let wel dat de “live locatie” alléén werkt op telefoon die als eerste wordt aangemeld. En bij elk ander NIET
Wat gebeurt er met de foto’s die ontvangen worden? Zijn die op beide toestellen terug te vinden in Google foto’s?
Thnx, prive app moet bij mij ook niet in Google photos, maar op m’n werktelefoon heb ik de werkfotos juist wel opgeslagen, maar als ik dan m’n werkapp op m’n prive telefoon zet, wil ik daar de foto’s juist weer niet op slaan. Maar beide werkt dus blijkbaar ?
Ja, de foto’s worden op beide toestellen (intern) opgeslagen. Bij mij niet automatisch naar Google Foto, anders daar teveel vervuiling/onzin.
Nope, gebruiken signal en Telegram op meerdere apparaten en dat zonder problemen ook niet met de beveiliging/encrypties. We kunnen op de apparaten zien waar ik ben gebleven, fotos en video s worden automatisch overgezet zonder problemen. Zowel prive en werk.
De beveiliging van de app op een tweede scherm is er niet en dus kan iedereen die je tablet mag gebruiken er ook op whatsappen. Daarom maar weer verwijderd.
Maar kan dat per apparaat, telefoon is vaak prive terwijl een tablet door iedereen wordt gebruikt.
(Persoonlijk zet ik Telegram ook niet op een toestel wat ik deel.)
Iedereen die je telefoon mag gebruiken kan gebruik maken van whatsapp.
Je kunt overigens ook een pincode zetten op individuele apps.
?