VPN

Lees al het laatste nieuws over VPN

Wat is een VPN?

Een VPN is een virtueel privénetwerk die je bestaande verbinding versleutelt. Je creëert met een VPN een veilige verbinding tussen jouw computer, smartphone of tablet en het internet.

Voordelen van een VPN

Het gebruik van een VPN komt met voordelen maar ook nadelen. Ben je benieuwd waarvoor je een VPN nodig hebt? Dit zijn de voordelen van een VPN volgens Veiliginternetten.nl:

 • Veiliger internetten op openbare wifinetwerken: Alle gegevens die jij verzendt of invult, worden door een VPN versleutelt. Denk aan je creditcardgegevens die je invoert in een webwinkel of je BSN bij een inschrijving en je inloggegevens voor een bepaald account. Maak je gebruik van een openbare wifinetwerk dan kan een internetcrimineel jouw gegevens stelen, maar hij zal alleen versleutelde en daarmee onleesbare gegevens tegenkomen.
 • Geeft werknemer beveiligde toegang tot bedrijfsnetwerk: VPN’s zijn in in eerste instantie in het leven geroepen om bedrijfsgegevens te beschermen. Die functie van VPN's wordt nog altijd veel door bedrijven gebruikt. Zij geven hun werknemers namelijk alleen maar toegang via een VPN toegang tot het bedrijfsnetwerk. Internetcriminelen krijgen zo geen toegang tot het bedrijfsnetwerk, en dat is met name verstandig voor werknemers die veel thuiswerken of een laptop ook privé gebruiken.
 • Anoniemer internetten (meer privacy): Met een VPN kun je je IP-adres en je locatie verbergen. Zo'n IP-adres heb je nodig als je aan het internetten bent, want je kan zo online informatie verzenden en ontvangen. Jouw IP-adres is uniek en is terug te leiden tot jouw computer. Als je gebruik maakt van een VPN neem je het IP-adres en locatie van de VPN-server aan. Een internetcrimineel kan dan jouw locatie niet meer achterhalen.

Gerelateerde artikelen

Nadelen van een VPN

Er zitten ook nadelen aan het gebruik van een VPN. Consumentenbond heeft er een aantal opgesomd:

 • Het gebruik van een VPN kan voor trager internet zorgen. Je surft namelijk via een omweg, en wel via de server van de VPN-aanbieder.
 • Niet elke VPN-aanbieder is betrouwbaar. Daarnaast is het aanbod in gratis en betaalde VPN-diensten ontzettend groot.
 • Het opzetten van de VPN-verbinding kost tijd. 
 • Tenslotte is het veiligheidsvoordeel beperkt: "Een versleutelde VPN-tunnel levert weliswaar enige veiligheidsvoordelen, maar het beschermt je niet tegen de meeste internetgevaren. Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan; je bent met VPN nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen." 100% anonimiteit is daarnaast ook niet gegarandeerd maar je privacy gaat er wel flink op vooruit. 

Beste VPN

Om de beste VPN voor jou te vinden, moet je eerst een aantal zaken een rijtje zetten. Welke VPN-dienst past het beste past bij jou, je apparaten en je internetgedrag. Wil je de VPN op meerdere apparaten gebruiken, bijvoorbeeld op je Windows-pc of MacBook? Welke snelheid zoek? Hoe betrouwbaar is de VPN-dienst en hoe is de privacy geregeld? VPNGids.nl heeft verschillende aanbieders vergeleken. Daaruit is VPN Reviews 2022 naar voren gekomen met de beste VPN's van 2022. De volgende 5 VPN-diensten hebben de beste score.

 1. NordVPN
 2. Surfshark 
 3. ExpressVPN
 4. CyberGhost
 5. Private Internet Access (PIA)
Hier kun je Nord VPN kopen tegen de beste prijs
Hier kun je Nord VPN kopen tegen de beste prijs
Hier kun je Nord VPN kopen tegen de beste prijs

Hier kun je Nord VPN kopen tegen de beste prijs

Een VPN-verbinding beschermt je in binnen- en buitenland tegen malware, hacken en andere kwade invloeden. De diensten van Nord VPN gaan verder want je kunt ook gebruik maken van de anti-tracker oplossing en en de Adblocker

Vanaf € 3,49 per maand

Winkelen op:

Dit vind je misschien ook leuk