Google beloofde begin van deze maand gratis VPN-diensten voor alle Google One-abonnees. Die belofte komt het bedrijf nu na. De eerste Google One-abonnees krijgen nu namelijk een melding dan ze de VPN-dienst gratis kunnen gebruiken. Zo stel je de VPN-dienst in.
VPN van Google One
Google kondigde in 2021 de komst van zijn VPN-dienst voor Nederland en België aan. Deze VPN-dienst kwam toen gratis beschikbaar voor mensen met een Google One Premium-abonnement van 2 TB van 9,99 euro per maand. Sinds 2022 kunnen de eigenaren van de Pixel 7 (Pro) er ook gratis gebruik van maken.
In maart kwam Google met het goede nieuws dat het zijn gratis VPN-dienst uitbreidde naar iedereen met een Google One-abonnement. Dus mensen met het Basis-abonnement (100 GB voor 19,99 euro per jaar) en het Standaard-abonnement (200 GB voor 29,99 euro per jaar) komen er ook voor in aanmerking. In onze Telegram-groep komen sinds kort de eerste meldingen binnen van de beschikbaarheid van deze VPN-dienst van Google.
-> Je kunt hier zien welk Google One-abonnement jij hebt.
![](/wp-content/uploads/2023/03/google-one-vpn-64099c8e0a2b6.webp)
VPN van Google One instellen
Als je de VPN-dienst van Google One wil gebruiken, moet je allereerst de Google One-app installeren. Die kan je hier in de Play Store downloaden.
- Zorg dat je ingelogd bent op je Google-account
- Open de Google One-app op je Android-apparaat
- Tik onderaan op Voordelen
- Zoek het VPN-voordeel en tik op Gegevens bekijken
- Zet het VPN aan via de knop VPN gebruiken
Je kan uiteraard op dezelfde manier de VPN-dienst weer uitschakelen. Nog belangrijk om te weten:
- Als je de mobiele hotspot van je apparaat gebruikt, word je niet beschermd door het VPN. De hotspot maakt rechtstreeks gebruik van de internetverbinding van je apparaat.
- Je kunt het VPN van Google One tijdelijk uitzetten met de functie Snoozen of helemaal uitzetten via de melding in je notificatiebalk
Alleen internetten als de VPN aanstaat
Voor extra beveiliging kun je instellen dat je telefoon internet alleen gebruikt als het VPN aanstaat. Als de verbinding met het VPN is verbroken, wordt de internettoegang geblokkeerd totdat het VPN opnieuw verbinding maakt. Dat doe je als volgt:
- Open de Google One-app op je Android-apparaat
- Tik onderaan op Voordelen
- Zoek het VPN-voordeel en tik op Gegevens bekijken
- Tik op Instellingen bekijken
- Zet Internet blokkeren als de verbinding met het VPN wordt verbroken aan
![](/wp-content/uploads/2023/03/gratis-vpn-dienst-nu-beschikbaar-voor-google-one-abonnees-64243fc2b058d.jpg)
Apps toestaan VPN te negeren
Als je met de VPN-dienst van Google verbonden bent, kun je toestaan dat verkeer van bepaalde mobiele apps via de normale internetverbinding wordt geleid en niet via de versleutelde tunnel van het VPN. Dit kan in bepaalde situaties handig zijn. Bijvoorbeeld:
- Als je websites of services moet gebruiken die gebruik van een VPN niet toestaan.
- Als een app het mobiele netwerk van je provider moet gebruiken om bepaalde informatie over je account op te vragen (bijvoorbeeld om na te gaan of je klant bent).
- Als je een bepaald apparaat in je lokale netwerk niet kunt gebruiken terwijl je met het VPN verbonden bent.
- Als je content wilt streamen en je privacy niet belangrijk vindt.
Wil je bepaalde apps toestaan om de VPN-dienst te omzeilen? Volg dan deze stappen.
- Open de Google One-app op je Android-apparaat
- Tik onderaan op Voordelen
- Zoek het VPN-voordeel en tik op Gegevens bekijken
- Tik op Instellingen bekijken
- Tik bij Apps gebruiken als het VPN aanstaat op Instellingen updaten en selecteer de apps
In dit artikel bespreken we meer over Google One en hier lees je hoe je een gezinsgroep maakt. Je kunt namelijk de VPN delen met maximaal vijf andere mensen met een Google One-abonnement. Kies je liever voor een andere VPN-dienst? Bekijk dan hier de beste VPN-diensten van het moment.
Maak jij gebruik van een Google One-abonnementsdienst? Laat het ons weten in de reacties.
Bedankt Kees, Heidi, Raoul en Jaimy!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Opzich leuk, maar het hele idee waarvoor ik vooral VPN gebruik is om gebuik te kunnen maken van een server/site in een bewust gekozen ander land is niet mogelijk met Google VPN.
In mijn ogen heb je er dus niet veel aan.
Helaas is vpn delen in family groep alleen mogelijk voor niet superviced accounts. Dus met kinderen werkt dit helaas niet.
http://www.google.com/url?sa=D&q=https%3A%2F%2Fsupport.google.com%2Fgoogleone%2Fanswer%2F7582172%23vpn_countries%26zippy%3D%252Cwho-can-use-vpn-by-google-one%252Cuse-multiple-devices-sharing-with-a-family-group%252Chow-vpn-by-google-one-works
Zelf gratis wil ik het niet.
oplichterij en gevaarlijk!
Ik ben aan het experimenteren met Chatgpt en bedenk mij nu opeens om te vragen hoe deze bot reageert op mijn vraag over de veiligheid van de privacy met VPN ingeschakeld. Net als hier op AW en bij Tweakers kreeg ik op mijn vraag een reactie dat een VPN niet waterdicht is. Je laat naast ip-adres nog vele andere digitale footprints achter die gebruikt/misbruikt kunnen worden.
Met het stoeien met Chatgpt best wel vermaakt. Sommige zoekopdrachten duren tergend veel langer, andere lopen voortdurend vast, maar vaak ziet het er op het oog prima uit.
Mijn vraag over VPN en privacy werd keurig en naar mijn oordeel redelijk volledig beantwoord.
De verhalen die Chatgpt redigeert of dicht, kunnen van mijlenver af als kunstig beoordeeld worden. Heel veel voor verbetering vatbaar. Ovigens struikel je over de een na de andere bangmakerij over AI.
Vanaf begin dit jaar heb ik als Google Pixel 7 eigenaar gratis VPN van Google One verkregen. Doordat ik een Google One abonnement heb, heeft mijn andere Pixel telefoon nu ook de VPN van Google..
Ja waarom zou ik Google niet en een andere VPN aanbieder wel vertrouwen?
Ik zet VPN zelden aan, omdat het je nauwelijks bescherming biedt. Op velerlei manieren kunnen bedrijven mijn digitale footprints achterhalen, zodat geen ip-adres nodig hebben om mijn identiteit vast te stellen.
Op openbare WiFi netwerken, waar ik sporadisch gebruik van maak, kan ik mij met VPN ingeschakeld wat veiliger wanen.
Aanvankelijk had ik de verwachting dat ik bij het zoeken naar producten of diensten vanachter een VPN, later niet bestookt zou worden met gerichte hinderlijke advertenties.
Zo gebruikte ik de VPN van Opera regelmatig om websites te bezoeken die mij bestookt en met hinderlijke pop ups met reclameberichten. Dat was vaak wel effectief. Die blokkade van advertenties kan ook anders.
Heb de Google VPN vorige week reeds op mijn Windows 10 PC geïnstalleerd. Na activatie kwam ik via Google Chrome op geen enkele site. Zelfs www.androidworld.nl is niet meer te bereiken. Na verbreken van de VPN verbinding wilde ik feedback sturen, maar ook dit werkte niet. Iemand een idee hoe dit kan of een oplossing? Alvast hartelijk dank. P.s. Als het werkt, durf ik pas de Android app te installeren, vandaar deze hulpvraag via dit medium.
Op Android kom ik met Google One VPN op mijn Pixel 7 ingeschakeld op AW gewoon binnen.
Ik heb VPN One van Google op mijn laptop Windows 10 geïnstalleerd en toegang Android World is inderdaad geblokkeerd.
Leeft AW op slechte voet met Google. Lijkt op vloeken in de kerk.
Neen er zijn meer sites die geblokkeerd worden met VPN One van Google.
Animo om het te gebruiken bij mij niet erg groot.
Achter VPN van ‘Opera’ is toegang AW geen probleem.
Google en privacy blijft toch een dingetje. Ik zal de VPN dan ook niet gebruiken. Ik betaal dan liever voor de VPN van private internet access die ik nu heb. Daar kan je ook kiezen in welk land je zit en bij Google niet.
Google een bedrijf dat leeft van reclames en jou prive gegevens bied een GRATIS VPN aan ??? Ik zal dit never nooit vertrouwen ? Blijf gewoon bij Surfshark, werkt perfect en zelfs de gierige Nederlander kan dit betalen ??
Mullvad schijnt ook erg goed te zijn
VPN van google, nee laat maar
In theorie is dit niet gratis, je moet een Google One-abonnement hebben om de VPN dienst te kunnen gebruiken ?.
Dan nog vertrouw ik de boel niet ?
Ik blijf bij Blokada Plus. Misschien niet de snelste maar voor 2€/maand zeur ik niet.
Ik betaal 45 per jaar voor Surfshark. Dus ik zou overstappen als ik jou was ?
een vpn heb je niet nodig
Heb diverse VPN diensten beschikbaar.
Die werken voor alle apps.
Helaas bij Google niet, bv ING werkt niet. ABN weer wel.