Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Alles naar wens?

6 dingen die ik meteen heb aangepast op de Samsung Galaxy S9+

· 31 maart 2018

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn populaire smartphones die veel in hun mars hebben op het gebied van hardware en software. Ik heb na verloop van tijd een en ander aangepast en in dit artikel zet ik op een rijtje wat dat precies is.

Tips voor Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ beschikken over heel veel mogelijkheden die natuurlijk ook aangepast kunnen worden. Ik heb de S9+ in de reviewperiode gebruikt met de 'standaard instellingen' en de review afgerond. Inmiddels heb ik het toestel helemaal naar eigen wens ingesteld en in dit artikel vermeld ik welke zaken ik heb aangepast, uitgezet of veranderd. Deze tips en tricks hebben te maken met instellingen, maar ook apps en zijn wellicht ook van toepassing zijn op andere Samsungtoestellen die draaien op Samsung Experience 9.0.

Wil je meer weten over dit toestel, de verschillen ten opzichte van de Galaxy S8 en de beschikbare hoesjes en covers? Check dan onze eerste indrukkenGalaxy S8 tegenover de Galaxy S9 en de beste Galaxy S9-hoesjes.

1. Andere launcher

Een reviewtoestel test ik altijd met de standaard launcher die de fabrikant levert op het toestel. Na de reviewperiode ga ik meestal meteen over op Action Launcher. Dit doe ik vooral omdat de set-up van een vorige smartphone via een back-up meteen teruggezet kan worden. Alle mapjes met bijbehorende apps en instellingen zijn in een seconde teruggezet. Daarnaast biedt deze launcher een vrij standaard Android-ervaring aan die op vele manieren in te stellen is.

Screenshot Samsung Galaxy S9+

2. Navigatieknoppen onder aan scherm

Het is fijn om te zien dat Samsung naar vele jaren is overgestapt op onscreen-knoppen. Helaas zitten deze (voor mij) niet op de juiste positie maar dit kun je gelukkig aanpassen.

> Ga naar Instellingen > Display > Navigatiebalk > Knoplay-out

Kies hier de volgorde die je het fijnst vindt om te gebruiken.

Screenshot Samsung Galaxy S9+

3. Always On Display ingeschakeld

Het Always On Display op de S9 staat standaard uitgeschakeld maar ik vind het fijn om notificaties op het lockscreen te kunnen bekijken zonder hiervoor het toestel te hoeven ontgrendelen. Een nadeel is wel dat je op deze manier altijd zicht heb op binnenkomende notificaties en je levert iets van je accuduur in. Dat heb ik er dan wel voor over.

> Ga naar Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging > Always On Display

Hier kun je de functie aanzetten en ook aanpassen naar eigen wens zoals de informatie en de klok die worden getoond. Er is ook een planning die ervoor kan zorgen dat het Always On Display 's nachts automatisch uitgeschakeld worden.

Screenshot Samsung Galaxy S9+

4. Intelligente Scan ingeschakeld

Naast de irisscanner, vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning is er op de S9 ook Intelligente Scan te vinden. Intelligente Scan combineert de irisscanner en gezichtsherkenning om zo het ontgrendelen nog veiliger te maken. Deze ontgrendeling werkt prima bij daglicht maar als het wat donkerder wordt, moet ik toch snel uitwijken naar de vingerafdrukscanner.

> Ga naar Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging > Type schermvergrendeling > Intelligente scan

Screenshot Samsung Galaxy S9+

5. Niet te verwijderen apps uitschakelen en verbergen

Bij het instellen van de Samsung Galaxy S9 kun je ervoor kiezen om een aantal Samsung-apps niet te installeren. Toch komen er een aantal apps mee waar je misschien niet op zit te wachten zoals de Facebook-app. Deze kun je uitschakelen en verbergen in de appdrawer.

> Ga naar Instellingen > Apps

Zoek hier de app en klik op 'Uitschakelen'. Om de app te verbergen in de appdrawer, volg je onderstaande stappen:

> Houdt het homescreen lang ingedrukt > Klik op Instellingen startscherm > Klik op Apps verbergen

Screenshot Samsung Galaxy S9+

6. Gboard installeren

Het Samsung Toetsenbord werkt wellicht voor veel mensen prima. Het bevat emoji, stickers, gif'jes, AR Emoji en nog veel meer maar ik hou van Gboard dus na de reviewperiode komt deze altijd weer tevoorschijn. Via onderstaande stappen kun je van toetsenbord wisselen:

> Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer > Standaard toetsenbord

Via een extra stap kom je in de instellingen van de app en daar kun je een en ander naar wens aanpassen:

> Ga naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer > Schermtoetsenbord

Screenshot Samsung Galaxy S9+

En jullie?

Dit waren mijn aanpassingen tot zover. Ik ben ook benieuwd naar de aanpassingen die jullie aan de S9(+) of een andere smartphone gedaan hebben om het naar eigen wens in te richten. Laat het weten in de comments!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (55)
Bezig met laden van reacties...