Tip: Shazam herkent nu ook muziek die intern op je telefoon wordt afgespeeld

Tip: Shazam herkent nu ook muziek die intern op je telefoon wordt afgespeeld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pop-up Shazam

Shazam is een erg handige app om muziek te herkennen die al sinds de begindagen van Android paraat is. Ondertussen is het bedrijf achter de app gekocht door Apple, maar voorlopig dragen Android-gebruikers hier geen negatieve gevolgen van, en alleen inloggen met je Google-account is niet langer mogelijk. Android-gebruikers worden nu zelfs getrakteerd op een nieuwe functie die voorlopig nog niet naar iOS komt, genaamd: 'Pop-up Shazam'.

Je kan daarmee muziek herkennen die op je telefoon wordt afgespeeld. Stel je bekijkt een leuke YouTube-video waarbij fijne muziek door de beelden zijn gemonteerd, dan kan je die nu laten herkennen en ze toevoegen aan je afspeellijsten. Als het nummer geïdentificeerd is, krijg je ook songteksten te zien, wat de app ook potentieel geeft voor karaoke-avondjes bij jou thuis.

Screenshot van de functie

De functie activeren

Je moet de functie eerst activeren vanuit de instellingen. Tik in de app op 'Mijn Shazam' en vervolgens linksboven op je profielicoontje. Onder 'Mijn Shazam' zie je Pop-up Shazam en je zet de schakelaar aan. Je wordt vervolgens verwezen naar de instellingen, waar je Shazam even toestemming geeft om blijvende een melding op je notificatiebalk te tonen, waarmee je de functie activeert.

Daarna krijg je een handig pop-up venstertje te zien waar de functie wordt uitgelegd. Als je op 'Ik snap het' tikt, kan je er meteen mee aan de slag, en anders kom je in een soort van tutorial terecht. De app laat daarbij een liedje op YouTube afspelen dat je vervolgens kan laten herkennen.

Na het activeren kan je de tutorial proberen

Muziek herkennen 

Pop-up Shazam toont de hele tijd een melding in je notificatiebalk waarmee je de feature kan activeren of uitschakelen. Zodra het aanstaat, krijg je een bubbel te zien die je kan aantikken om het herkennen te starten. Als het nummer geïdentificeerd is, toont de bubbel de artiest en naam van het nummer en de bubbel laat ook de albumhoes zien. Vervolgens gaat de bubbel songteksten tonen, en opmerkelijk is dat ook teksten in dialect worden probleemloos getoond. Als je het liedje wil toevoegen aan een afspeellijst, dan kan je de bubbel aantikken om in Shazam terecht te komen. Liedjes worden ook toegevoegd aan je Mijn Shazam-lijst.

Pop-up Shazam blijft via een melding actief

Recent lanceerde Shazam ook Auto Shazam waarmee je de hele avond liedjes kan herkennen en automatisch een lijst van nummers wordt gecreëerd. Ben jij een Shazam-gebruiker of gebruik je andere apps om je muziek te herkennen? Ga je pop-up Shazam gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Shazam

Shazam

Shazam herkent voor jou welk nummer nu gespeeld wordt. Handig voor wanneer je ergens een liedje hoort en denkt: van wie is dat ook alweer? Ook handig om muziek aan t ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk