Wil je graag een boek schrijven naast je overige werkzaamheden? Of wil je simpelweg wat vaker naar de sportschool? Je kunt dit instellen als een doel in de Google Agenda. Het handige is dat Google vervolgens automatisch tijd inplant om aan je doel te werken.

Lees verder na de advertentie.
Google Agenda helpt bij je doelen
Als je doel is om meer te sporten, dan kun je aangeven hoeveel uur per week je hieraan wil besteden. Het is vervolgens aan Google Agenda om te zorgen dat je die uren ook in je agenda voorbij ziet komen en je doel kunt uitvoeren. Komt een bepaald moment je echt niet uit? Dan kun je een sessie automatisch opnieuw laten inplannen. Daarnaast blijft Google Agenda niet ‘dom’ elke week plannen. Het leert meer over je en kan daardoor beter plannen op jouw voorkeuren.
Doel aanmaken
Nieuwsgierig hoe je een doel maakt? Het is erg simpel. Oh, goed om te weten: de doelen worden ingeroosterd voor vier weken.
- Je gaat in de Google Agenda-app naar ‘Maken’ (het plusje rechtsonderin)
- Je kunt dan kiezen uit afwezig, doel, herinnering, taak of afspraak. Kies ‘doel’
- Vervolgens zie je diverse categorieën: bewegen, een vaardigheid opbouwen, familie en vrienden, tijd voor mezelf en mijn leven overzichtelijk indelen. Google zet er alvast bij wat je bij elk doel ongeveer kunt verwachten. Kies een categorie en tik erop om een doel te maken
- Vervolgens geeft Google al enkele opties. Je kunt die kiezen, of anders gaan voor ‘Aangepast…”. Er openen dan nog meer mogelijkheden. Kies daar het doel dat je bedoelt of ga naar een andere categorie en kijk of hij daar misschien onder staat (tip, je kunt ook veel kwijt onder ‘tijd voor mezelf’ en dan ‘persoonlijke hobby’)
- Kies vervolgens hoe vaak je iets wil doen en voor hoe lang (een kwartier, een half uur, een uur of twee uur)
- Kies daarna wat de beste tijd is (ochtend, middag, avond of willekeurig) en Google Agenda maakt een kleine samenvatting
- Ben je het ermee eens, tik dan op het vinkje en Agenda plant de doelen in. Ze zijn herkenbaar aan de vlaggetjes. Bovendien vraagt Google Agenda voor de zekerheid of de eerste geplande tijd een handige tijd is
- Voor de to-do-list-fanaten onder ons: het is ook daadwerkelijk de bedoeling dat je aangeeft dat je een taak voltooid hebt (dat doe je door het doel in de agenda te openen en op ‘Voltooid’ te tikken, of ‘Later’ als je er niet aan toekomt). Zo weet de Agenda of iets opnieuw gepland moet worden of dat de ingeplande taak inderdaad is volbracht en je dus goed bezig bent met je doelen

Doelen bewerken en verwijderen
Als je een doel wil bewerken, dan kan dat ook. Je gaat dan naar de Google Agenda, tikt op de sessie > Bewerken > breng je wijzigingen aan > Opslaan. Verwijderen kan door op de sessie te tikken in Google Agenda, dan op het hamburgeremenu (de drie bolletjes) en dan ‘Verwijderen’ te kiezen.
Wil je een melding ontvangen als je doelmoment start? Je kunt de meldingsinstelllingen wijzigen door binnen de sessie in de Google Agenda-app naar ‘Bewerken’ te gaan en dan op de meldingstijd te tikken onder ‘Melding’. Verander dit naar iets wat je zelf prettig vindt en sla dan op (bovenaan de pagina).

Gedeelde agenda’s
Als je agenda is gedeeld, dan wil je misschien niet dat die anderen je doelen kunnen zien. Je kunt dit echter niet specifiek voor de doelen aanpassen. De doelen worden meegenomen zoals de gewone afspraken. Wil je dus dat niemand je doelen kan zien, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘Alleen beschikbaar/bezet weergeven’. Zo weet iemand alleen of je al dan niet beschikbaar bent, maar de inhoud van afspraken en doelen blijft geheim. Als je Google Agenda via school of werk hebt, ligt dat anders. Dan kan de domeinbeheerder zien welke sessies je hebt en zelfs sessietijden bewerken, sessies verwijderen en meldingen toevoegen voor zijn of haar agenda.
Erg handig, die doelen, want zo dwing je jezelf bijvoorbeeld iets meer tijd te maken voor creatieve uitspattingen, werken aan je lichamelijke gezondheid of aandacht geven aan de mensen om je heen. Succes met werken aan je doelen!
Alle Google Agenda-tips
Je vindt op Androidworld nog veel meer handige Google Agenda-tips. Je kan onder andere met deze vijf tips Google Agenda nog slimmer gebruiken en een herinnering instellen met deze app. En wist je ook dat je zelf een activiteit herkenbaarder kunt maken door bijvoorbeeld kleuren toe te voegen aan bepaalde activiteiten? Dat werkt zo.
Heb jij nog handige Google Agenda-tips? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik heb de doel knop in de google calendar niet. Is deze er wellicht uitgehaald? Of kan ik deze zelf toevoegen?
Ik was net op de voetbalvereniging en ben gewoon naar het doel gelopen. Heb ik Google niet voor nodig ?