Tip: zo koop je een Google Pixel 3a (XL) in Nederland

Tip: zo koop je een Google Pixel 3a (XL) in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3a en Pixel 3a XL

Google heeft op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O de Google Pixel 3a en de Google Pixel 3a XL aangekondigd. Dit zijn voor Google de eerste Pixel-telefoons die in het middensegment worden uitgebracht maar toch veel overeenkomsten vertonen met de vorige jaar gelanceerde high-end Pixel 3 en Pixel 3 XL. De nieuwe toestellen moeten Pixel-telefoons dus voor een grotere doelgroep toegankelijk maken mede dankzij het aantrekkelijke prijskaartje.

Google Pixel 3a

Google Pixel 3a

Specificaties

De Pixel 3a is de kleinere variant van de twee en hij komt met een 5,6 inch OLED-scherm met een 18:5:9 beeldverhouding en duidelijke schermranden. De grotere Pixel 3a XL krijgt een 6 inch OLED-paneel en is daarmee nog steeds kleiner dan de Pixel 3 XL die een 6,3 inch scherm kreeg. Beide beschikken over 'Always-on'-functionaliteit, stereo-luidsprekers en 'Active Edge'. Dat is de knijpfunctie in de randen van de telefoons waarmee je automatisch de Google Assistent activeert.

Beide Pixel 3a-telefoons draaien op de Snapdragon 670 die ondersteuning biedt voor geavanceerdere augmented reality-toepassingen (AR) dankzij ARCore en beide krijgen 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslag. Dat is evenveel als bij de Pixel 3-reeks. De Pixel 3a heeft een 3000 mAh accu en de XL-variant heeft door zijn grotere formaat een groter 3700 mAh exemplaar welke ondersteuning hebben voor de 18 watt snellaadtechnologie. Beide toestellen hebben ook Titan M beveiligingschip gekregen.

Camera

Volgens Google zijn de nieuwe Pixels twee sterke cameratelefoons zijn voor hun prijs, want ze komen met de uitstekende 12.2 MP camera van de high-end Pixels. Google kiest dus opnieuw voor een enkele camera die een f/1.8 diafragma-opening heeft en een grote pixelgrootte van 1,4µm. Opnieuw werd de sensor ook voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS) samen met elektronische beeldstabilisatie (EIS). Op het gebied van softwarematige-functies zien we wederom de knappe Nigh Sight-nachtmodus samen met Top Shot waarmee je snel achter elkaar foto's neemt en de software de beste beelden selecteert.

Google Pixel 3a

Fotovergelijking van de Pixel 3a

Updates

Het duo krijgt tevens drie jaar lang beveiligings- en versie-updates. Google wil namelijk op het gebied van updatebeleid een voortrekkersrol spelen. De telefoons draaien inmiddels op het nieuwe Android 10.

Google Pixel 3a kopen

De Pixel 3a is beschikbaar vanaf 399 euro en de Pixel 3a XL is te koop vanaf 479 euro. Helaas is de Pixel 3a-serie niet in Nederland en België aangekondigd en zullen we moeten we uitwijken naar andere landen of naar het grijze kanaal en dat kan op de volgende manieren.

1. Via de Duitse Google Store 

De Google Pixel 3a (€399) en Pixel 3a XL (€479) zijn wel in de Duitse Google Play Store beschikbaar. Wie geïnteresseerd is één van deze producten kan dus in Duitsland terecht (of in één van de landen in de afbeelding hieronder). Je bent hier trouwens ook aan het juiste adres voor de originele cases.

Google Pixel 3a

Je kan dan via de Country Picker Google-producten kopen die in andere landen in de Play Store beschikbaar zijn, en deze vervolgens via bekenden of een doorstuurdienst naar Nederland of België laten versturen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Stappenplan

> Ga naar de Country Picker

> Selecteer Duitsland (of een ander land waar de Pixel 3a beschikbaar is)

> Selecteer nu de Google Pixel 3a of één van de andere producten

> Klik op 'Kaufen'

> Voer een afleveradres in (dit kan een bekende zijn die in Duitsland woont of een doorstuurdienst)

> Nu kun je de betaling afronden en de levering afwachten

Een voorwaarde voor het afleveradres is dat er vrienden, kennissen of familie wonen in het land dat overeenkomt met je verzendadres. Zij kunnen dan het pakket voor je aannemen zodat jij ernaar toe kan rijden om het pakketje op te halen. Je kan ze natuurlijk ook lief aankijken en vragen om het pakketje te laten doorsturen. Een doorstuurdienst is ook een optie, alleen rekenen zij natuurlijk kosten waardoor je aanschafprijs iets omhoog gaat. Een voorbeeld van een doorstuurdienst waar wij goede ervaringen mee hebben is Mailboxde.

Google Pixel 3a

2. Google Pixel 3a kopen via MediaMarkt of Saturn Duitsland

De Pixel 3a kan je bij de MediaMarkt in Duitsland voor € 399 in de kleur Just Black en Clearly White aanschaffen. De Pixel 3a XL koop je er voor € 479 in de kleur Just Black en Clearly White. De bestelling kun je laten afleveren in een MediaMarkt-filiaal of DHL-filiaal in Duitsland of bij een bekende die in Duitsland woont. Je zult dan alleen nog naar het MediaMarkt-filiaal of de bekende in Duitsland moeten afreizen om je Pixel op te halen.

De Pixel 3a kost bij Saturn ook € 399 voor de kleuren Just Black en Clearly White. De Pixel 3a XL schaf je er aan voor € 479 in het zwart of in het wit.

Google Pixel 3a XL 64GB wit

Google Pixel 3a XL

3. Google Pixel 3a kopen via Belsimpel

De Pixel 3a kan hier met of zonder abonnement besteld worden en de Pixel 3a XL kan hier met of zonder abonnement besteld worden. De prijzen voor een los exemplaar, die iets hoger liggen dan de adviesprijzen, vind je hieronder.

> Google Pixel 3a (64GB) - zwart - € 477

> Google Pixel 3a (64GB) - wit - € 479

> Google Pixel 3a XL (64 GB) € 549

> Google Pixel 3a XL (64 GB) - wit - € 549

4. Google Pixel 3a kopen via overige aanbieders

De Pixel 3a en Pixel 3a XL kunnen via verschillende andere aanbieders aangeschaft worden:

> Pixel 3a met abonnement of als los toestel

> Pixel 3a XL met abonnement of los toestel

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk