Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Je gelooft je ogen niet!

Dit zijn de 5 beste apps voor Google ARCore

· 08 juli 2018

Google ARCore komt naar steeds meer Android-smartphones. Deze tool voor augmented reality brengt daardoor steeds meer nieuwe apps en toepassingen onder handbereik. Wat zijn de 5 beste apps voor Google ARCore? In dit artikel zetten we ze op een rij.

Wat is Google ARCore?

Google ARCore is een zogenoemde Software Development Kit waarin ontwikkelaars apps voor Augmented Reality (AR) kunnen ontwikkelen. ARCore zorgt ervoor dat ontwikkelaars niet voor speciaal elke telefoon specifieke zaken hoeven te veranderen: je krijgt een aantal functies van ARCore en daarmee kun je aan de slag. Vervolgens werken de apps op alle telefoons die ARCore hebben. ARCore functioneert primair via de camera van je telefoon: er wordt een extra laag over de bestaande wereld heen geprojecteerd. Dit kan leuke mogelijkheden bieden. 

Heeft mijn telefoon ARCore?

Helaas heeft niet elke telefoon Google ARCore. Dit moet door de fabrikant van je smartphone worden geïmplementeerd. ARCore is gemaakt om op zoveel mogelijk smartphones met Android 7.0 Nougat en hoger te werken. Je kan via een simpel trucje checken of jouw telefoon op dit moment Google ARCore heeft. Ga naar deze link. Dit is de officiële Google ARCore-app in de Play Store. Als er staat dat je apparaat niet geschikt is dan heb je helaas pech en zul je moeten afwachten tot jouw fabrikant je telefoon ondersteunt. Op deze pagina van Google staan alle ondersteunde apparaten met ARCore. Over het algemeen geldt: hoe duurder je telefoon, hoe beter de (bewegings)sensoren, hoe meer kans je hebt ARCore te krijgen. 

Measure

Het handigste aan Augmented Reality is dat je telefoon weet hoe groot objecten zijn. Google heeft hier onlangs een eigen app voor gemaakt genaamd Measure. Hierbij kan je simpel en snel zowel verticale als horizontale oppervlakten meten. Een snelle test leerde mij dat mijn 1.60 meter brede bureau op 1.63 meter werd geschat. Niet slecht! Meer informatie kan je in dit artikel lezen. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Measure Google ARCore

Ikea Place

Als je eenmaal afmetingen weet, dan ben je ook benieuwd hoe meubels in je kamer staan. Dit kan je doen met Ikea Place, een app van Ikea zelf. Je kan in het assortiment van de Ikea scrollen en vervolgens deze meubel in een goedverlichte ruimte plaatsen. Vervolgens kan je om het meubel heenlopen en vanuit verschillende perspectieven inschatten of dit meubelstuk wel echt goed past. Het resultaat delen via WhatsApp en Instagram is ook mogelijk. Meer informatie kan je in dit artikel vinden. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Porsche Mission E

Deze app genaamd Porsche Mission E komt het dichtste in de buurt van een bestuurbare auto, zonder hem te hoeven kopen. Hiermee kan je namelijk de komende elektrische Porsche bekijken en eromheen wandelen. Je moet wel zelf de schaal bepalen waarop de Porsche in de wereld wordt geplaatst, maar daarna kan je er zelfs mee rijden. Wel meelopen tijdens het rijden, anders verdwijnt hij natuurlijk uit beeld. Ik ben fan!

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Just a Line

De app van Google genaamd Just a Line laat je in de lucht tekenen en vervolgens je creatie van alle kanten bekijken. Hiermee kan je leuke dingen doen als je artistiek bent aangelegd. Kleuren bepalen van de lijnen kan helaas nog niet, maar wel de dikte ervan. Je kan een filmpje maken van het resultaat en vervolgens delen met de rest van de wereld. In een recente update is het zelfs mogelijk geworden om samen met vrienden iets te tekenen. Meer info kan je in dit artikel vinden. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

The Walking Dead: Our World

De laatste app in onze top 5 is een game waarin je zombies moet verslaan. Je moet in The Walking Dead: Our World lopen in de echte wereld om de zombies te vinden en vervolgens uit te schakelen. Ook kan je laten weten op de map dat je ergens bent geweest en hier hebt gevochten. Samen spelen met vrienden is ook mogelijk. Kortom, een leuke game die je aan het bewegen zet. Dat principe kennen we natuurlijk ook al van Pokémon Go: The Walking Dead-game is alleen meer gebaseerd om de echte wereld om je heen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Welke app vind jij de leukste? Of moeten nog echt ééntje toevoegen? Laat het hieronder weten. 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...