Routines voor Google Assistant rolt uit naar gebruikers

Routines voor Google Assistant rolt uit naar gebruikers

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Routines

In november 2017 zagen we de eerste aanwijzingen voor de routines-functie binnen Google Assistant. Een routine is een set van acties die elkaar opvolgen naar aanleiding van een commando. Wanneer je bijvoorbeeld 'Ok Google, Good morning' zegt zou Google Assistant een aantal zaken voor jou kunnen doen zoals het nieuws afspelen, de lichten aandoen en degelijke. Tot nu toe was 'My Day' de enige functie die hier op leek.

Nu rolt Google zes routines uit die je straks kunt gebruiken in combinatie met Google Assistant. Dit zijn Good Morning (goedemorgen), Bedtime (naar bed), Leaving home (van huis weggaan), I'm home (ik ben thuis), Commuting to work (naar werk) en Commuting home (naar huis). Binnen elke routine zitten weer een aantal acties die je vanuit de instellingen van de Google Home app aan- of uit kunt zetten. Hieronder zetten we ze voor je op een rij.

Good Morning
Smartphone van stil afhalen en het volume van je notificaties aanpassen, lichten, thermostaat en andere slimme schakelaars bedienen, het weer, verkeer en het nieuws van de dag, reminders voorlezen, muziek, nieuws, radio, audioboeken of podcasts afspelen.

Bedtime
Telefoon op stil zetten en het volumen van de notificaties wijzigen, wat is het weer voor morgen, wat is je eerste afspraak, alarm instellen, lichten, thermostaat en andere bedienen, muziek afspelen met een timer, slaap-geluiden afspelen.

Leaving home
Lichten, thermostaat en andere slimme schakelaars bedienen.

I'm home
Lichten, thermostaat en andere slimme schakelaars bedienen, Broadcast een bericht dat je thuis bent, laat reminders horen die je op locatie hebt ingesteld, media volume instellen, muziek, nieuws, radio, audioboeken of podcasts afspelen.

Commuting to work (alleen via smartphone)
Hoe is het weer en verkeer onderweg, welke afspraken heb je, welke reminders heb je ingesteld, muziek, nieuws, radio, audioboeken of podcasts afspelen, lichten, thermostaat en andere slimme schakelaars bedienen.

Commuting home (alleen via smartphone)
Hoe is het weer en verkeer onderweg, lichten, thermostaat en andere slimme schakelaars bedienen, berichten (sms?) versturen en ongelezen berichten beluisteren, Broadcast een bericht dat je onderweg bent, volumen van de notificaties wijzigen, muziek, nieuws, radio, audioboeken of podcasts afspelen.

Zoals men in het bronartikel opmerkt zitten er nog wel een aantal gekke dingen in. Waarom kun je alleen onderweg naar huis berichten afluisteren en versturen? Valt onder berichten ook een bericht op WhatsApp of alleen sms'je? Wat ook jammer is is dat je zelf niets kunt toevoegen aan deze routines maar wellicht komt dat nog in de toekomst.

Beschikbaarheid

Deze update zou nu al uitrollen naar de gebruikers, ik heb hem nog niet binnen op mijn toestel. In Nederland en België kunnen we alleen nog maar gebruik maken van Google Assistant wanneer je het toestel op de Engelse taal zet. Dit jaar nog zullen we gebruik kunnen maken van Google Assistant in de Nederlandse taal.

Bron: AndroidPolice

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk