Levensgrote 3D-dieren in Google bekijken, kan het op jouw telefoon?

Levensgrote 3D-dieren in Google bekijken, kan het op jouw telefoon?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een reeks dieren in de zoekresultaten die je in je woonkamer kan plaatsen. Dat werkt via augmented reality. Een tijger in de keuken of een paard in de tuin? We leggen uit hoe je ze tot leven wekt. Daarnaast kan je ook een foto nemen zodat je het beeld kan bewaren.

3D-dieren Google

Je kan niet elke dag naar de zoo en zelfs als je gaat, kan je natuurlijk geen prachtige tijger mee naar huis nemen. Wat je wel kan doen is de dieren levensecht en en in volle actie bij jou in huis zetten door middel van augmented reality. Google kondigde de functie aan in 2019.

Als je in Google zoekt naar dieren zoals: 'tijger', 'hond', 'leeuw', 'paard' en 'haai', dan kan je een 3D-weergave van het dier bekijken. Tik daarvoor bovenaan de zoekresultaten van je telefoon op 'Weergeven in 3D'. Je ziet daarna het dier tot leven komen en je kan inzoomen op de details van het model. Het dier beweegt ook, het heeft een schaduw en maakt zijn typische geluid.

Beelden van de functie

Wek het dier tot leven

Daarnaast kan je nog een stapje verder gaan en tikken op 'Tonen in je ruimte' om zo van een augmented reality (AR)-ervaring te genieten. Dat betekent dat je het virtuele dier op een realistische manier tevoorschijn haalt in je omgeving.

Geef eerst de toestemming aan Google om gebruik te maken van je camera en de apparaatopslag. Daarna richt je de camera op de vloer en beweeg je heen er weer zodat Googles Play Services voor AR-toepassing voor augmented Reality nauwkeurig de afstanden in je omgeving kan bepalen. Daarna krijg je het dier op je telefoon te zien in een realistische grootte, al kan je het dier ook groter of kleiner maken indien gewenst en je kan het ook verplaatsen.

Beelden van de functie

Ondersteunde apparaten

Slechts een beperkt aantal toestellen ondersteunt de AR Core-functionaliteit van Google en daarmee ook de 3D-dieren. Google deelt hier een officiële lijst van telefoons die de functie ondersteunen, al kunnen er in de praktijk meer toestellen werken met de functie. De Xiaomi Mi 9T Pro waarmee ik alle screenshots nam, maakt bijvoorbeeld geen deel uit van Googles lijst. Zie jij de 3D-dieren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Andere 3D-figuren

Naast de reeks 3D-dieren vind je nog meer objecten en figuren in je Google zoekresultaten. Van de Apollo 11-raket, tot uitgestorven wezens en Halloween-figuren. Hieronder hebben we een overzichtje gemaakt van alle augmented reality-figuren in de Google-zoekresultaten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk