Plaats een menselijk skelet of Apollo 11 nu levensecht in je woonkamer

Plaats een menselijk skelet of Apollo 11 nu levensecht in je woonkamer

3D-objecten

Google komt met nieuwe 3D-objecten in zijn mobiele zoekresultaten, dat maakt het bedrijf bekend in een blogbericht. Onlangs rolde Google al de 3D-dieren uit voor een brede groep gebruikers, en gebruikers die een telefoon met de ARCore hebben kunnen nu levensgrote tijgers in hun woonkamer plaatsen.

Nu komt Google met een heleboel andere 3D-objecten en Google legt dit keer de nadruk op leerrijke 3D-modellen. Je kan bijvoorbeeld het menselijk skelet in 3D bekijken met de benaming van de verschillende beenderen. Daarnaast kan je de spijsvertering of spieren analyseren op dezelfde manier, of je onderzoekt een cel van een plant, dier of mens. Google wil je huis verder ombouwen tot een klein museum, want je kan binnenkort het Apollo 11-ruimteschip bekijken samen met het eerste ruimtepak van astronaut Neil Armstrong.

Gif van de 3D objecten

Tik op de gif om hem af te spelen

Verder introduceert Google ook een opnamefunctie. Zodra je een 3D-object in de ruimte hebt geplaatst, zal je een filmpje kunnen opnemen om dat vervolgens te delen. Zo'n video kan heel leuk zijn als je oog in oog staat met een wild dier, maar hij kan ook informatief of leerzaam zijn. Daarnaast wil Google ook met merken samenwerken om de technologie ook toe te passen voor online winkelen. Je kan zo bijvoorbeeld vergelijken hoe een bepaald kastje in je interieur zou passen.

Gif van de 3D objecten

Tik op de gif om hem af te spelen

Beschikbaarheid

De nieuwe 3D-objecten zijn alvast voor een deel van de gebruikers beschikbaar als je Engelstalige zoektermen gebruikt. Het is ook nog niet bekend wanneer iedereen ermee aan de slag kan of wanneer ze ook in het Nederlands werken. Je kan al wel met de 3D-dieren aan de slag, en hoe dat werkt lees je hier. Wil je weten of jouw telefoon werkt met ARCore, bekijk dan hier de officiële lijst van ondersteunde apparaten. Al zijn er in werkelijkheid wel meer telefoons die met de software werken.

Google Play-services voor AR
ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Meer info

Lees meer over:
ARCore

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties