3D-dieren op je telefoon bekijken, dit zijn de 23 nieuwe insecten

3D-dieren op je telefoon bekijken, dit zijn de 23 nieuwe insecten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

3D-dieren Google

Omdat we tijdens de corona-crisis weinig naar buiten konden en al helemaal geen dierentuinen konden bezoeken, besloot Google dieren naar onze huiskamers te brengen. Je kan namelijk sinds kort deze 3D-dieren in de zoekresultaten van Google bekijken. Heb je de Google ARCore-app en een telefoon die AR Core ondersteunt? Dan kun je deze 3D-dieren ook nog eens op ware grootte in je woonkamer plaatsen.

Google gebruikt hier AR voor. Dat staat voor augmented reality en die techniek kan zeer nauwkeurig de afstanden in je omgeving bepalen. Daardoor kun je de 3D-dieren op realistische grootte in je omgeving plaatsen. Ook kan je het dier groter of kleiner maken indien gewenst ook verplaatsen. Eenmaal op de juiste plek, maak je er natuurlijk een foto of een video van om deze aan familie en vrienden te laten zien.

3D-insecten in Google

3D-insecten in Google

Naast de 3D-dieren zoals de kat, panda en zeeduivel toont Google ook het menselijk skelet en de Apollo 11 en verschillende dinosaurussen in 3D in de zoekresultaten. En nu komen daar nog eens 23 insecten bij. Het gaat om de volgende dieren waarvan de Engelse benaming meteen een 3D-weergave laat zien, de Nederlandse benaming alleen bij een aantal insecten.

- rhinoceros beetle - neushoornkever

- Hercules beetle- Hercules-kever

- Atlas beetle Atlas-kever

- stag beetle - Stag-kever

- giant stag - reuzenhert

- Miyama stag beetle - Miyama-hert-kever

- shining ball scarab beetle - glimmende kogel-mestkever

- jewel beetle - juweelkever

- ladybug - lieveheersbeestje

- firefly - vuurvlieg

- Rosalia batesi

- swallowtail butterfly

- morpho butterfly

- atlas moth - atlasmot

- mantis - bidsprinkhaan

- grasshopper - sprinkhaan

- dragonfly - libel

- hornet - horzel

- robust cicada

- brown cicada

- periodical cicada

- Walker’s cicada

- evening cicada

3D-insecten in Google

Via: The Verge

Beschikbaarheid

Wil je ook met deze 3D-dieren en 3D-objecten aan de slag? Dan lees je hier hoe dat in zijn werk gaat. Wil je weten of jouw telefoon werkt met ARCore, bekijk dan hier de officiële lijst van ondersteunde apparaten. Al zijn er in werkelijkheid wel meer telefoons die met de software werken.

Zie jij de 3D-insecten op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk