Google laat je nu ook video’s maken van zijn 3D-dieren

Google laat je nu ook video’s maken van zijn 3D-dieren

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google 3D-dieren

Indien je in Google op zoek gaat naar een hond – of een van de 23 andere dieren, zoals een leeuw of tijger – dan biedt de zoekmachine tegenwoordig de mogelijkheid om het dier als een 3D-object te bekijken. Voor deze functionaliteit maakt Google gebruik van zijn ARCore-software. Met de sluiting van dierenparken in België en Nederland kan je zo alsnog de (levensgrote) dieren in huis halen. Net zoals in de dierentuin, kan je ook mooie kiekjes maken van de dieren – deze ARCore-functie biedt zelfs de mogelijkheid om 3D-dieren in je eigen woonkamer te plaatsen, door te klikken op ‘Tonen in je ruimte’.

Beelden van de functie

Google laat je, met zijn 3D-dieren-functie, levensgrote dieren in je woonkamer plaatsen

Het maken van een video van de 3D-dieren bleek onmogelijk. In veel gevallen maakte men gebruik van een schermopname om alsnog de 3D-dieren op de gevoelige plaat vast te leggen. Na een update van de ARCore-functie van de zoekmachine, zal het alsnog mogelijk zijn om een video te maken. Om een video te maken, houd je de knop om een foto te maken langer ingedrukt. Vervolgens zal er een rode ring verschijnen, die de duur van de video aangeeft. Google heeft een maximale videoduur van 30 seconde aan zijn 3D-objecten meegegeven.

Video’s terugkijken

Na het maken van een video, verschijnt er rechtsonder een (ronde) preview van de video die je hebt geschoten. Door op de preview te klikken opent Google je galerij-applicatie om de video te bekijken. Rechtsonder vinden we tevens een knop om het 3D-object te delen met een andere persoon. Je kan overigens niet op elke telefoon de ARCore-functie gebruiken. Android 7.0 is een minimale vereiste, en je Android-telefoon dient te beschikken over de ARCore-applicatie uit de Google Play Store. Als je telefoon aan die vereisten voldoet, dan kan je deze 3D-dieren voortaan in je woonkamer bekijken.

Beelden van de producten

Google zou op termijn ook andere 3D-objecten willen weergeven in de zoekresultaten

Het maken van video’s is nog niet op iedere telefoon beschikbaar. Op de Androidworld-redactie was de update nog niet toegekomen. Let er wel op dat je bij het gebruiken van de 3D-dieren weergave nauwgezet de stappen in de zoekresultaten volgt; daarbij begin je door je telefoon op de grond te richten, waarna je de telefoon langzaam omhoog beweegt. Hoewel niet volledig accuraat, kan deze ARCore-functie daarmee het formaat en de afstanden in je ruimte opmeten. Heb jij al eens gebruik gemaakt van de 3D-objectweergave in Googles zoekresultaten? Laat het ons weten in de reacties onder het bericht.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk