Samsung Galaxy S25: Nu met Galaxy Tab S6 Lite!

Samsung Galaxy S25 Plus review: het vorige model plus weinig nieuws

Timothy Mulder
Timothy Mulder
11 februari 2025, 16:30
9 min leestijd
7.8

Reviewscore

De Samsung Galaxy S25 Plus is het middelste toestel uit de S25-serie. Op het eerste gezicht lijkt er weinig verschil met de S24 Plus. Is dit een correcte observatie of verbergt de smartphone enkele verrassende geheimen? Ik vertel je er alles over in deze review. 

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S25 Plus review

Een nieuw jaar en dus weer nieuwe S-toestellen van Samsung. Op een andere chipset na lijken de vernieuwingen voornamelijk te zitten in de software. Is dit genoeg om een upgrade aan te bevelen of kun je beter beginnen met sparen voor de Samsung Galaxy S26 Plus?

Wat zit er in de doos?

  • Samsung Galaxy S25 Plus
  • USB-C-oplaadkabel
  • Boekjes
  • Simpin

Lees verder na de advertentie.

Specificaties

Samsung Galaxy S25 Plus
Scherm6,7-inch, 3120×1440, 120Hz
Grootte158,4 x 75,8 x 7,3mm
Gewicht190 gram
Batterij 4900 mAh
Opladen45 Watt
Achtercamera’s50 megapixel-hoofdcamera, 12 megapixel-groothoeklens en 10 megapixel-telelens
Selfiecamera12 megapixel
BesturingssysteemAndroid 15, One UI 7
ProcessorSnapdragon 8 Elite
Werkgeheugen12 GB
Opslaggeheugen256 GB, 512 GB
AdviesprijsVanaf 1149 euro

Samsung Galaxy S25 pluspunten

Een oogstrelend scherm

Samsung heeft gekozen voor een 6,7 inch AMOLED-scherm dat ongewijzigd is vergeleken met de S24 Plus. Standaard staat het scherm ingesteld op Full-HD, maar je kunt dit verhogen in de instellingen en de kwaliteit is simpelweg oogstrelend. In mijn ogen zijn er sommige films die je echt niet kunt kijken op een telefoon, omdat ze zo visueel spectaculair zijn dat een klein schermpje er geen recht aan kan doen. Desondanks heb ik delen van Dune, Interstellar en Avatar: The Way of Water gekeken op de Samsung Galaxy S25 Plus en dat ziet er fantastisch uit. Beelden zijn scherp en kleuren zijn van extreem hoge kwaliteit. 

Verder zie je alles helder door een piekhelderheid van 2600 nits. Fijn is dat het scherm automatisch teruggaat naar een lagere verversingssnelheid, wanneer je niet de volledige 120 Hz hoeft te gebruiken. Je zou zeggen dat er dus geen verschil is met de S24 Plus, maar daar zit je fout. AI maakt aan de achterkant de beeldkwaliteit beter, waardoor het scherm net iets beter is dan het voorafgaande toestel. Toch zou ik het knap vinden als je dat met het blote oog kunt zien. 

Rap, rapper, rapst

De Samsung Galaxy S25 Plus is snel, heel snel. Dit komt door de Snapdragon 8 Elite-processor en dat is de snelste chipset van het moment. In twee weken tijd heb ik geen rare vertragingen opgemerkt, noch bij het uitvoeren van meerdere taken tegelijkertijd als bij het spelen van de zwaarste games. Ook goed is dat het toestel niet heet wordt. Na twee uur gamen merkte ik wel op dat de achterkant ietsjes warmer was, maar zeker niet oncomfortabel. Er zijn momenten waarop hij niet direct met een antwoord komt, maar dat is vanzelfsprekend: je moet wel altijd even wachten bij de AI-functies en dan voornamelijk bij het verbeteren van je foto’s, omdat hij nu eenmaal bedenktijd nodig heeft. Er is nog geen enkele AI die een opdracht in een milliseconde kan uitvoeren. 

Zware taken hebben nauwelijks effect op de batterij 

Het is fijn dat je zware taken kunt uitvoeren, maar heeft dit geen effect op de batterij? Tot mijn verbazing niet extreem veel. De accu is 4.900 mAh groot. Dit is een prima formaat, maar niets spectaculairs. Meestal haal je er ongeveer 1,5 dag uit, voordat de telefoon weer moet opladen. Ik had verwacht dat veel gamen, multitasken en het gebruik van de AI-functie de batterij zouden leegslurpen, maar dit valt mee. Zelfs met het uitvoeren van zware taken haalt de batterij moeiteloos het einde van de dag. Dit zie ik als een groot pluspunt, omdat dit lang niet bij alle AI-smartphones het geval is. 

Camera’s zijn ongewijzigd

De camera’s zijn hetzelfde als op de S24 Plus en dus kun je wederom uitstekende kiekjes maken. Op papier moet AI de foto´s iets verbeteren, maar een verschil zie je eigenlijk niet. De hoofdcamera is de beste van de set. Foto’s zijn goed scherp, waardoor de details zichtbaar blijven. Qua kleur is het wat donker. Ik wil niet zeggen dat het slecht is, maar zeker de bomen en het gras hebben in het echt meer kleur. Ik vind dit zelf wel wat hebben, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. 

De groothoeklens presteert ook goed. De foto is scherp en dat is ook het geval voor de hoeken. Wederom zijn de kleuren iets grauwer dan normaal, maar niet op een hinderlijke manier. 

Met de telelens kun je tot 30 keer inzoomen en dit werkt beter dan ik had verwacht. Heel scherp is het niet, maar het is ook niet zo dat je de pixels kunt tellen. 10x en 20x zou ik zelfs nog zeer bruikbaar noemen. Hieronder kun je foto’s zien van 0,6x zoom met de groothoeklens tot 30x zoom met de telelens. Opvallend is dat de kiekjes steeds lichtere kleuren krijgen. 

Een goed updatebeleid

Uit de doos draait de Samsung Galaxy S25 Plus op Android 15 met One UI 7. Samsung belooft Android-updates tot en met Android 22 en beveiligingsupdates tot en met het begin van 2032. Dit is natuurlijk een uitstekend updatebeleid. In de duurste prijsklasse is de fabrikant op dit gebied, samen met Google, het beste kind van de klas. Hier kunnen andere fabrikanten, zoals OnePlus, Xiaomi en Huawei, nog wat van leren. 

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S25 Plus minpunten

De AI laat geen blijvende indruk achter

De S25 Plus is qua hardware dus weinig vernieuwend. Zijn de nieuwe AI-functies, die niet over het verbeteren van je foto’s gaan, wel genoeg om de smartphone tot een noodzakelijk upgrade te bestempelen? Ten eerste hebben we Now Brief. Gedurende de dag krijg je een overzicht van informatie relevant voor jou. Denk aan je slaapscore, het weer, een overzicht van je afspraken op je dag en zelfs soms een leuk nummer op Spotify. Het concept is leuk, maar de uitvoering een stuk minder. De functie is nog veel te beperkt om echt nuttig te zijn. 

Misschien is de Now Bar beter? Het is een kleine pilvormige balk aan de onderkant van je vergrendelscherm. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je muziek op Spotify bedienen en je route raadplegen op Google Maps zonder je toestel te ontgrendelen. Een andere mogelijkheid is om taken te volgen, zoals een timer. Wat is hier precies de AI? Samsung zegt dat het kunstmatige intelligentie is, maar ik snap dan niet welk aspect. Je haalt nu informatie vanuit het midden van het vergrendelscherm naar de onderkant. Voor Google Maps is het wel handig dat je nu je route kunt zien zonder je telefoon te ontgrendelen, maar het gaat wat ver om dit noodzakelijke “AI” te noemen.

Je hebt ook nog de mogelijkheid om Gemini je galerij te laten doorzoeken naar een specifieke foto, die je zelf niet meer terug kunt vinden. Dit is een goede functie voor wanneer je jouw geduld moet trainen. Stel, je vraagt om een foto van een standbeeld. Dit lijkt niet heel moeilijk, maar je krijgt meerdere vervolgvragen van Gemini. Welke kleur is het standbeeld? Waar staat het standbeeld? Wanneer heb je de foto gemaakt? Als ik dat had geweten, had ik de foto toch allang zelf gevonden? Het is sneller om zelf je galerij door te spitten dan de AI om hulp te vragen. 

Als laatste is er nog Cross App Action. Je kunt dan met één verzoek aan Gemini meerdere acties in meerdere apps uitvoeren. Dit klinkt wat onduidelijk, maar met een voorbeeld komt deze functie meer tot leven. Als fan van de fantastische voetbalclub Willem II wil ik natuurlijk op de hoogte zijn van alle wedstrijden. Ik vraag Gemini mij te vertellen wanneer de volgende wedstrijd is, een herinnering in te stellen voor de wedstrijd en mij een link te geven naar de webshop voor het aanschaffen van tickets. Zoals je kunt zien werkt dit goed, maar ik zie niet echt in wanneer je het gaat gebruiken. Tijdens de testperiode heb ik dit namelijk alleen gebruikt als test, maar niet natuurlijk. Je hebt dus allemaal nieuwe AI-functies, maar geen enkele laat echt een indruk achter. 

Lees verder na de advertentie.

Portretfoto’s wisselen in kwaliteit

De camera’s maken over het algemeen mooie foto’s, maar niet altijd. Bij de portretfoto’s gaat het soms mis. Hieronder heb ik twee voorbeelden. Links zie je een portretfoto van het verkeersbord. Het bord zelf en de paal zijn scherp, terwijl de achtergrond wazig is. Op het eerste gezicht lijkt er niets mis mee, totdat je naar de struik bij de onderkant van de paal kijkt. De voorkant van het perkje is ook scherp, terwijl dit niet de bedoeling is. 

De eerste portretfoto zou er nog mee door kunnen, maar bij het leeuwenbeeld zijn de problemen duidelijker. De pootjes van het kunstwerk zijn onscherp, maar moeten scherp zijn. Ook zijn delen van de struik in de rechteronderhoek scherp. Dit is opvallend, want de AI zou juist objecten beter moeten herkennen, zegt Samsung. 

Traag opladen

Eerder prees ik de accu voor het blijven presteren onder zware omstandigheden. Helaas kan ik niet zo positief zijn over het opladen. Je kunt de smartphone met 45 Watt opladen en moet dan zo’n 90 minuten reserveren. Draadloos opladen gaat met 15 Watt en kun je daardoor beter alleen in de nacht doen. Dit is gewoon te traag. De Google Pixel 9 Pro XL en OnePlus 13 hebben een grotere accu en zijn sneller opgeladen. Het is echt duimen dat Samsung dit voor de S26 Plus aanpakt. 

Het zeer forse prijskaartje  

1149 euro is de adviesprijs van de S25 Plus. Dit is natuurlijk een fors prijskaartje voor eigenlijk de S24,5 Plus. Er is te weinig echt anders. Je krijgt een betere chipset en enkele AI-functies: dat is dan ruim duizend euro alstublieft. Het is voor een compleet nieuw en innoverend vlaggenschip al te duur, maar voor deze smartphone is het wat mij betreft niet te verdedigen. 

Lees verder na de advertentie.

Conclusie

Je kunt op twee manieren kijken naar de Samsung Galaxy S25 Plus. Zie je dit als een onafhankelijke smartphone, dan krijg je een prachtig scherm, rappe processor, goede camera’s, een prima batterij en updatebeleid. Het toestel is zeker niet perfect. Portretfoto’s kunnen beter, net zoals het opladen, de AI-functies en het te hoge prijskaartje. Alles samen is dit een goede telefoon met een paar kleine -maar geen rampzalige- fouten. 

Zie je dit als de opvolger van de Samsung Galaxy S24 Plus, dan is dit een zware teleurstelling. De enige echte verschillen zijn de betere chipset en de verre van indrukwekkende AI. Heb je een S24 Plus? Dan is er nul reden voor een upgrade naar de S25 Plus. Het voelt bijna alsof Samsung heeft getest of het met zo min mogelijk moeite alsnog een telefoon op de markt kon brengen. Ik zie het als een gebrek aan inzet van Samsung. Kijk daarom eens naar de OnePlus 13. Dit toestel heeft ook uitstekende camera’s, een grote batterij met snel opladen en dezelfde rappe processor. 

Samsung Galaxy S25 Plus

Vanaf € 977,99
7.8
Reviewscore
  • Een oogstrelend scherm
  • Rap, rapper, rapst
  • Zware taken hebben nauwelijks effect op de batterij
  • Camera’s zijn ongewijzigd
  • Een goed updatebeleid
  • De AI laat geen blijvende indruk achter
  • Portretfoto’s wisselen in kwaliteit
  • Traag opladen
  • Het zeer forse prijskaartje

Samsung Galaxy S25 Plus kopen?

De Samsung Galaxy S25 Plus heeft een adviesprijs van 1149 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Navy, Icyblue, Mint en Silver Shadow. 

Vind de beste Samsung Galaxy S25 Plus deal

Samsung Galaxy S25 Plus

Vergelijk en bespaar

Mobiel abonnement

Krijg korting bij een abonnement

Display +
Bekijk abonnementen

Laagste toestelprijs

Nu € 977,99

Display
Vergelijk prijzen

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

1

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

12 februari 2025, 19:21

Ik heb nu een pixel 7 Pro en begin toch wel een beetje te twijfelen of ik toch verder moet kijken. Ik was super enthousiast toen de s25 uitkwam maar de meeste reviews zijn niet super…