Samsung Galaxy S24: tot €384 voordeel én Galaxy Watch7 cadeau!

Samsung Galaxy Note 20 Ultra review: meer van het beste

Claudia Rahanmetan
Claudia Rahanmetan
28 augustus 2020, 19:08
19 min leestijd
Samsung Galaxy Note 20 Ultra review: meer van het beste

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra zijn de nieuwste phablets van Samsung met de welbekende S Pen. De Samsung Galaxy Note 20 is het ‘instapmodel’ in deze serie en focust zich op een breder publiek. De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is overduidelijk het topmodel. Samsung heeft dit toestel speciaal ontworpen voor Note-fans die alleen genoegen nemen met het beste van het beste in termen van kracht en productiviteit. 

De Note 20 Ultra beschikt dan ook over alle high-end specificaties die je maar kan bedenken, zoals draadloos laden, omgekeerd draadloos laden, een uitstekend scherm, een ultrasonische vingerafdrukscanner in het scherm, een erg goede trilmotor, een IP68-certificaat en ga zo maar door. Daar betaal je wel een (hoofd)prijs voor, 1299 euro (12 GB/256 GB) en 1399 euro (12 GB/512 GB).

Tilt de Note 20 Ultra de termen kracht en productiviteit naar een hoger niveau? Is de Note 20 Ultra deze prijs waard? Om hier achter te komen, heb ik de Galaxy Note 20 Ultra met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag in de kleur Mystic Bronze geruime tijd kunnen proberen. Je leest het antwoord op de vraag in deze review.

Specificaties

Afmetingen: 164,8 x 77,2 x 8,1 mm

Scherm: 6,9 inch AMOLED Infinity Display, 120 Hz, WQHD (3200 x 1440 pixels), 508 ppi

Processor: Exynos 990

RAM: 12 GB werkgeheugen

Opslag: 256 GB intern (UFS 3.0)

Selfiecamera: 10 MP hoofdcamera met f/2.2, autofocus

Hoofdcamera: 

 -108 MP hoofdcamera met f/1.8, OIS

– 12 MP telefotocamera met f/3.0, OIS, 5x optische zoom, 50x hybride zoom

– 12 MP groothoekcamera met f/2.2

Accu: 4.500 mAh

Softwareversie: One UI 2.5 gebaseerd op Android 10

Extra’s:

– Snelladen (25 watt), draadloos laden (15 watt)

– Dual-sim, 5G, IP68, Wi-Fi 6, Ultra Wide Band

– Vingerafdrukscanner in het scherm, scherm met 120 Hz verversingssnelheid

– Xbox Game Pass via Microsoft xCloud, ondersteuning voor de draadloze versie van de DeX-software

– Drie Android-upgrades

Alle specificaties op een rij

Hieronder vind je alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra op een rij.

Behuizing en design

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra in de kleur Mystic Bronze is een opvallende verschijning. Het is een zeer grote telefoon met zijn 6,9 inch scherm. Het is ook meteen één van de grootste telefoons van dit moment. De telefoon komt met het kenmerkende hoekige design en heeft ultradunne schermranden. Het ziet er allemaal zeer gelikt uit, en de Mystic Bronze-kleur draagt daar zijn steentje aan bij. Deze kleur lijkt op rosé-goud in sommige gevallen en op brons in andere. 

Het hele toestel ademt dan ook ‘premium uit’. Je ziet en voelt meteen dat je hier te maken hebt met een kwalitatief hoogstandje. En ja, dat mag je ook verwachten voor deze adviesprijs. 

Zodra je de telefoon omdraait, word je verwelkomd door een gigantisch camera-eiland. Dit eiland kun je gewoonweg niet missen. Dat vind je mooi of niet. Desondanks heeft Samsung de telefoon met S Pen behoorlijk licht weten te houden. De Note 20 Ultra weegt 208 gram, iets zwaarder dan de 196 gram van de Note 10 Plus. De Galaxy S20 Plus gaat daar met zijn 220 gram dik overheen.

Voor extra bescherming heeft Samsung de Note 20 Ultra van het nieuwe Gorilla Glass Victus voorzien. Deze nieuwe generatie van Gorilla Glass zorgt voor meer bescherming tegen krassen en valschade. De Note 20 Ultra kan dankzij Victus een val van twee meter hoogte overleven. Bij Gorilla Glass 6 testte Corning zijn glas nog met vallen op één meter hoogte. Dat zou dus betekenen dat krasbestendige glas ongelofelijk sterk is, maar helaas valt dat toch tegen. De telefoon heeft ook een IP68-certificering voor water- en stofbestendigheid meegekregen. De Note kan dus tegen een plens water maar waterdicht is ‘ie niet.

Hou er wel rekening mee dat de glazen achterzijde spekglad is. In combinatie met de grootte van de telefoon is een valtest zo uitgevoerd. De oplossing voor dit soort hartverzakkingen zou dan een hoesje zijn maar hiermee verberg je de dunne schermranden weer en dat zou afbreuk doen aan het uiterlijk van de Note 20 Ultra. Daarentegen zit er een stevige prijskaart aan dit toestel, een case is dus zeker geen overbodige luxe.

De Galaxy Note 20 Ultra heeft een usb c-aansluiting, stereospeakers, een simkaarthouder (dualsim), volumeknoppen, powerknop en een ingang voor de S Pen. Dit keer aan de linkerkant en dat is wel even wennen. 

Scherm, prestaties en accuduur

Scherm en weergave

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft een groot 6,9 inch AMOLED Infinity Display. Dat betekent dat het scherm bijna even groot is als kleinere tablets. Het is daarnaast een AMOLED-scherm en daarmee heb je één van de beste, zo niet het beste smartphonescherm in huis. Dit scherm is ook nog eens voorzien van een variabele verversingsfrequentie, die maximaal 120 Hz is, een hoge resolutie en ondersteuning voor HDR10+.

Dat de AMOLED-schermen zeer goed presteren, blijkt altijd uit de uitstekende kleurweergave, kijkhoeken, schermhelderheid en contrasten ervan. Deze eigenschappen vind je ook op het scherm van de Note 20 Ultra terug en daar draagt de 120 Hz refreshrate ook aan bij. De Note 20 Ultra produceert met deze refreshrate  elke seconde 120 frames, en dat zorgt ervoor dat animaties en het scrollen en gamen op het vlaggenschip vlot aanvoelen. De refreshrate en lichtinstellingen op het scherm passen zich daarnaast ook automatisch aan op het gebruik. Dit moet de accuduur sparen. Of dat helemaal gelukt is, lees je verderop in de review.

Deze hogere verversingssnelheid werkt helaas nog altijd niet op de maximale resolutie, wat bij andere high-end telefoons wel mogelijk is.

De Note 20 heeft een zogenaamd Infinity-O-scherm. Dat wil zeggen dat er een scherminkeping voor de selfiecamera boven in het midden van het scherm geplaatst is. Dat zal niet iedereen aanspreken, maar gelukkig verbergen de wallpapers van Samsung heel veel.

Toch komt het scherm ook met minpunten. Een minpunt die ik veel vaker in reviews aanstip, geldt ook voor de Note 20 Ultra: de afgeronde schermranden. Als je deze afgeronde schermranden combineert met het tweede minpunt, het te grote scherm, dan resulteert dat in onbedoelde aanrakingen. Zo’n groot scherm vergt namelijk wat oefening om te bedienen en dan werken de afgeronde schermranden vaker niet dan wel mee. Ik zeg het dus nog een keer, afgeronde schermranden zien er erg mooi uit, maar praktisch zijn ze niet. Daarnaast zijn ze kwetsbaar voor schade.

Prestaties

Samsung laat weten dat je met de Note 20 Ultra in combinatie met supersnelle 5G, Wi-Fi 6 en de snelste processor ooit in een Galaxy ‘een pro-gaming set-up op zakformaat’ in huis hebt. Nu beschik ik wel over 5G, al is het nog niet het snelle 5G-netwerk dat we pas vanaf volgend jaar kunnen gebruiken, en Wi-Fi 6 ligt nog niet binnen mijn handbereik.

Ik mag het dus doen met de snelheden van 5G zoals het nu beschikbaar is en Wi-Fi 5. Daarnaast krijgen wij Nederlanders altijd een Galaxy-toptelefoon uitgerust met een Exynos-chipset. Onder andere de Amerikaanse Note 20 Ultra-eigenaren hebben een Note 20 Ultra met een Snapdragon 865 Plus-chipset van Qualcomm. Deze chipset scoort vaak beter in benchmarktesten en verbruikt minder stroom dan de Exynos van Samsung zelf. Samsung heeft al laten weten dat beide toestellen vergelijkbaar presteren bij dagelijks gebruik. Toch blijkt dit niet uit testen.

Ik kan je wel alvast vertellen dat Note 20 Ultra als een raceauto op Zandvoort presteert. De variabele verversingsfrequentie van maximaal 120 Hz zorgt er ook voor dat de Note 20 Ultra niet continu tegen zijn limiet aan loopt. Dat komt omdat de telefoon niet continu het scherm op 120 Hz hoeft te laten draaien. Zowel de Note 20 Ultra als de S20 Ultra hebben dezelfde processor, maar bij de Note is deze beter geoptimaliseerd.

Accuduur

De 4.500 mAh-accu in de Note 20 Ultra heeft het zwaar te verduren met allerlei taken die tegelijk afgehandeld moeten worden, met een groot 120 Hz-scherm. Maar je verwacht wel van een premium-telefoon dat deze een hele dag meegaat op één acculading. Met dit exemplaar redde ik dat vaker niet dan wel. Rond 20.30 uur en 21.30 uur stond de accu op een percentage tussen 4% en 9% met een gemiddelde screen-on-time van 4 uur à 5,5 uur. Nu heb ik begrepen dat de variant met een Snapdragon-chipset het langer uithoudt, maar helaas kan ik dat hier niet op de redactie vergelijken.

Volgens onze AccuBattery-test kan het scherm van de Note 20 Ultra 5 uur en 48 minuten actief zijn. Als het scherm inactief is, houdt de telefoon het 36 uur en 23 minuten vol. De gecombineerde score van beide, wat een realistisch smartphonegebruik weergeeft, is goed voor 13 uur en 48 minuten. 

Al met al is het voor zo’n dure telefoon wel een tegenvaller dat de accu het niet langer dan een dag volhoudt. Dat geldt overigens ook voor andere high-end smartphones. Dit terwijl middenklassers steeds vaker met een grote 5.000 mAh- of 6.000 mAh-accu worden uitgerust.

Gelukkig ondersteunt Galaxy Note 20 Ultra wel snelladen. De accu is in 30 minuten voor meer dan 50% opgeladen. De accu is voorzien van 25 watt snelladen. Voor draadloos laden staat 15 watt. De 45 watt-lader van Samsung wordt dus niet ondersteund. Als alternatief komt de Ultra met ondersteuning voor  USB-PD 3.0-snelladen. Dat is een universele standaard voor usb-c-opladers. Hierdoor kunnen de toestellen sneller en optimaler opladen. USB-PD zorgt er tevens voor dat je de telefoons niet alleen kunt snelladen met de meegeleverde oplader maar ook met third-party opladers.

25 watt snelladen is overigens snel maar de concurrentie loopt al een aantal stappen voor op Samsung. Zo heeft OPPO al ruim een jaar 65 watt oplader in zijn assortiment en kwam onlangs met zijn 125 watt-snellader. Xiaomi lanceerde dit jaar zijn Mi 10 Ultra. Deze telefoon heeft een 120 watt snellader in de doos en ondersteunt 55 watt draadloos opladen.

Schermontgrendeling

De ultrasonische in-screen-vingerafdrukscanner op de Galaxy Note 20 Ultra is dezelfde als die van de Samsung Galaxy S20 Ultra en daarmee dus niet verbeterd. Dat betekent dat ‘ie net zo presteert als op de S20 Ultra, gewoonweg goed. De sensor is snel omdat ze vingerafdrukken accuraat registreert.

Je kan op de Galaxy Note 20 Ultra ook gezichtsherkenning gebruiken om de telefoon te beveiligen. Maar vanwege het ontbreken van geavanceerde sensoren zoals een TOF-sensor, raad ik je af deze vorm van beveiliging te gebruiken. Het is gewoonweg niet zo veilig als de vingerafdruksensor.

Geluid

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra beschikt over stereospeakers. Eentje is aan de onderzijde te vinden en de andere bovenin het scherm. Beiden produceren stereo-geluid dat voorzien is van de expertises van AKG en Dolby Atmos, maar staar je daar niet blind op. Het geluid is namelijk niet van het niveau waar het AMOLED-scherm zich bevindt. Muziek klinkt voornamelijk hol en zeker niet ruimtelijk zoals Dolby met zijn Atmos in de equalizer aangeeft. Ook de aanwezige basstonen zitten teveel op de achtergrond.

Er is geen 3.5mm koptelefoonaansluiting op deze telefoon aanwezig. Je kan dus via een bluetooth-headset muziek luisteren op de Note 20 Ultra of een adapter gebruiken (niet meegeleverd) om bedraad muziek te luisteren. Er zitten ook AKG-oordopjes in de doos die in de usb c-aansluiting geplugd kunnen worden. Je kan dan niet tegelijk muziek luisteren en de telefoon opladen.

S Pen

De S Pen en de Samsung Galaxy Note zijn een twee-eenheid. Samen met het grote scherm definieert deze stylus een Note-smartphone als een multifunctionele krachtpatser. Samsung verbetert elk jaar de mogelijkheden van dit pennetje en dat is nu ook weer het geval. Zo heeft de S Pen een reactietijd van 9 milliseconde op de Note 20 Ultra en daardoor lijkt het net alsof je met pen en papier notities aan het maken bent. 

Cool detail, je hoort zelfs een geluid als je aan het tekenen of schrijven bent en dat geluid lijkt net echt. Bekijk dit filmpje om dat geluid te horen. De S Pen is al met al een genot om mee te ‘werken’. Ontzettend goed gedaan, Samsung.

De S Pen beschikt verder weer over de Air Gestures, gebaren die je uitvoert met de stylus om de camera te bedienen, het schrijven bij scherm uit, slim selecteren en de verschillende leuke teken- en notitie-apps om met de pen mee te gebruiken. Nieuw zijn  de Anywhere actions. Deze laten je de Air Gestures gebruiken om screenshots te maken of te navigeren. Hiervoor schud je de pen of teken je denkbeeldige pijlen. 

Camera’s

Samsung introduceert met de Note 20 Ultra zijn 108 megapixelsensor met een diafragma van f/1.8 en een pixelgrootte van 0,8μm. De sensor komt, in tegenstelling tot de S20 Ultra, met dual-pixel autofocus en laser autofocus voor het sneller scherpstellen en dat is geen overbodige luxe. Als je het toestel vasthoudt, kun je deze sensor zelfs horen omdat ‘ie zo groot is.

De periscoop zoomlens van de Note 20 Ultra krijgt weliswaar een resolutie van 12 megapixel ten opzichte van de 48 MP telecamera van de S20 Ultra, maar heeft wel 5x optische zoom. Daarnaast heeft de Note 20 Ultra een grotere lensopening (f/3.0 in plaats van f/3.5) zodat de camera beter kan presteren in minder goede lichtomstandigheden. Verder is er een 12 MP groothoekcamera (f/2.2), en een 10 MP selfiecamera. De mogelijkheid om in een hogere 8K-resolutie met 30fps te filmen, is er ook.

Foto’s

Het camera-eiland mag dan gigantisch zijn, je krijgt er wel een set erg goede camera’s voor terug. De toegevoegde laser-focus werkt het probleem op de S20 Ultra met scherpstellen volledig weg. En verder kan ik vaststellen dat deze camera in allerlei lichtomstandigheden prachtige plaatjes aflevert. Zowel binnenshuis als buitenshuis, zowel bij kunstlicht als bij daglicht, zowel met tegenlicht als in slecht verlichte ruimten, zowel bij portretfoto’s (Live Focus) als bij de nachtmodus.

Ik grijp na het reviewen van een telefoon altijd graag weer terug naar de Pixel 4 XL vanwege de camera’s maar… dat heb ik niet bij deze Note 20 Ultra. Allereerst komt de Note met een groothoekcamera die ontbreekt op de Pixel. Deze lens geeft je net wat meer mogelijkheden om een weids landschap of grote gebouwen te fotograferen.

En dan is er nog de gigantische telecamera die tot 5x kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Je kan tot 50x inzoomen en als je dit doet, zul je wel kwaliteitsverlies voor lief moeten nemen. Maar goed, zover inzoomen is momenteel nog niet echt weggelegd voor smartphones alhoewel de P40 Pro Plus van Huawei zeker een heel eind in de buurt komt. Ik mis de 100x digitale zoom van de S20 Ultra dan ook niet en heb het in de test gehouden bij de 5x optische zoom.

Misschien dan één puntje van kritiek? Er is nog altijd wel een vertraging bij het nemen van een foto. De sluiter van de camera neemt een fractie van een milliseconde de tijd om een kiekje te nemen. Oh, misschien nog de mogelijkheden die je in de camera-app vindt. Dat zijn er namelijk heel erg veel, terwijl voor velen de standaard automatische modus de eerste keuze zou zijn. De Pro-modus voor zowel foto’s als video’s zijn zeker een aanrader om eens mee te spelen.

Foto’s gemaakt met de hoofdcamera en groothoekcamera

Foto’s gemaakt met de 12 MP telefotocamera 

Portretfoto’s

Nachtfoto’s

Selfies

8K-video’s

De kwaliteit van video’s is ook erg goed en kan zich meten met de groten dankzij de Suberstabiel-modus die bij andere Galaxy-telefoons zijn meerwaarde heeft bewezen, de 8K-video en de snellere autofocus die ik hierboven heb benoemd. 

Overigens werkt de verbeterde Suberstabiel-modus nog niet in combinatie met 8K-video. Dat geldt ook voor ‘Autofocus traceren’ dat focust op het geselecteerde onderwerp, zelfs als dit onderwerp beweegt, en video-effecten.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra - testvideo (1920x1080, 30fps)

Samsung Galaxy Note 20 Ultra - testvideo (3840x2160, 60fps)

Samsung Galaxy Note 20 Ultra - testvideo (3840x2160, 30fps)

De Pro-modus is ook zeer de moeite waard om mee te spelen. Je kan hiermee zogenaamde filmische video’s maken en zelf scherpstelling, audio en belichting regelen. Deze modus kun je ook gebruiken met 8K-opnames. De Live Focus Video gebruikt het scherptediepte-effect bij foto’s (Live Focus) over in video’s.

Software

De Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra worden geleverd met het nieuwe One UI 2.5. Dat is de nieuwe software van Samsung die gebaseerd is op Android 10. One UI 2.5 komt onder andere met de verbeterde Pro-videomodus, de mogelijkheid om de duur van ‘Enkele opname’ te wijzigen en meer. Het is ook mogelijk om Android 10-navigatiegebaren te gebruiken in launchers van derden. Daarnaast kan je de Galaxy Buds-oortjes aan de camera-app koppelen, en daarvan de microfoons te gebruiken voor video’s.

Zowel de Samsung Galaxy Note 20 als de Note 20 Ultra kunnen ook games streamen via Xbox Game Pass en Microsofts xCloud-dienst. Dat is de abonnementsdienst van Microsoft waarin je via een maandelijks bedrag een lijst aan geselecteerde games kunt spelen.  Om er gebruik van te maken, heb je een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate nodig. Dit abonnement kost 12,99 euro per maand.

Daarnaast komen beide met ondersteuning voor de draadloze versie van de DeX-software. Je kan bijvoorbeeld je Galaxy Note 20 draadloos met een Smart TV verbinden als je een groter scherm nodig hebt. Zo werk je eenvoudig op twee schermen tegelijk, zodat je kunt app’en met je vrienden terwijl je aan het gamen bent. Of je krijgt hun feedback in realtime terwijl je je laatste video aan hen showt.

Verder verschilt One UI 2.5 qua uiterlijk niet veel van One UI 2.0 en One UI 2.1. Deze software is wat mij betreft nog altijd Samsungs meest eenvoudige en intuïtieve interface tot nu toe. Het is ook een zeer complete software-versie met veel alternatieven voor Google-apps, een eigen app-winkel, SmartThings (voor het bedienen van smarthome-apparaten), Samsung Health (voor het bereiken van je gezondheids- en wellness-doelen), de slimme assistent Bixby en nog veel meer.

Zou ik alle mogelijkheden die je in deze software vindt in deze review willen bespreken, dan wordt dit artikel een keer zo lang. Inderdaad, de ontelbare mogelijkheden die je in de camera-app vindt, kom je ook tegen in One UI. Dat kan voor de één een welkome uitdaging zijn, en voor de ander wat overweldigend overkomen.

Voorgeïnstalleerde apps

Samsung wil natuurlijk graag dat je gehele ecosysteem uit Samsung-producten bestaat, net zoals Huawei, Xiaomi, Apple en Google dat willen. Maar gelukkig heb je de keuze tijdens het instellen van de telefoon om een groot aantal apps van Samsung niet te installeren als je daar geen behoefte aan hebt. Er blijven nog wel wat Samsung-apps over die niet allemaal te verwijderen zijn.

Updatebeleid

Dan nu het belangrijkste nieuws, onlangs gaf Samsung aan een aantal Galaxy-telefoons drie jaar lang van nieuwe versie-updates te voorzien en de Note 20-serie hoort hier ook bij. Heb je een Note 20? Dan kan je dus rekenen op Android 11 in 2020, Android 12 in 2021 en Android 13 in 2022. Veel concurrenten geven hun telefoons maar twee jaar versie-updates en sommige fabrikanten komen zelfs met één Android-versie voor high-end smartphones.

In dit artikel vind je meer informatie over het updatebeleid van Samsung en van andere smartphonefabrikanten.

Conclusie

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is wederom een prachtig apparaat met een premium bouwkwaliteit en een meer dan fantastisch AMOLED-scherm. Tel daarbij de supersnelle en accurate S Pen bij op en je hebt een prachtige Note-telefoon in je handen. Ook voor de toekomst zit je met dit toestel goed. Samsung geeft het apparaat drie Androidversie-updates mee.

En op de achterzijde mag dan een gigantisch camera-eiland zitten, het misstaat de telefoon niet. Vooral niet als je je bedenkt dat er een heel sterk stel lenzen in zit. Er is een 108 MP hoofdcamera die beter presteert dan die van de S20 Ultra én met laser autofocus. Er is een periscoop zoomlens die zonder al te veel kwaliteitsverlies ver kan inzoomen, er is een groothoeklens die je net wat meer mogelijkheden geeft. Al met al is het een camera-set-up die in zowat alle omstandigheden prachtige plaatjes en video’s schiet.

Toch biedt de Note 20 Ultra niet beste van het beste in termen van kracht. Het is gewoonweg niet het allersnelste toestel in het hogere segment. En als je na een dag multitasken en productief zijn even lekker met de S Pen aan de slag wilt gaan, loop je de kans dat de accu bijna leeg is. Je kan de telefoon wel snel weer van de benodigde energie voorzien via 25 watt snelladen, maar dat is niet de allersnelste snellaadtechniek van dit moment. Daarnaast zijn de muzikale noten die dit vlaggenschip produceert niet van premium kwaliteit en kan de grootte van het scherm voor sommigen een heikel punt zijn. Hoe dan ook, je kan op het gebied van productiviteit je ei kwijt met deze smartphone. Het is toch nog altijd één van de snelste smartphones van dit moment.

De Note-serie was vroeger het beste van het beste wat je bij Samsung kon krijgen. Nu is dat alles van Samsung met het woordje Ultra erachter geworden. De reguliere Galaxy Note 20 is namelijk een vreemde eend in de bijt. Het is een echt ‘instapmodel’ in deze serie geworden die meer richting de ‘Lite’-variant van de Note 10-serie gaat. De Note 20 Ultra leunt meer aan tegen de S20 Ultra en samen vormen ze een ijzersterk duo, waarbij de Note nog altijd de niche-markt bedient. De Note met S Pen is namelijk niet voor iedereen weggelegd en dat zal voor velen ook met de prijs te maken hebben. Gelukkig leert de geschiedenis ons dat Samsungs smartphones vaak snel in prijs dalen. De Note 20 Ultra ligt dan hopelijk voor meer mensen binnen handbereik.

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra neemt het op tegen een groot aantal andere telefoons met vergelijkbare specificaties. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S20 Ultra (1349 euro), de Sony Xperia 1 II (1199,99 euro), de OnePlus 8 Pro (999 euro), de OPPO Find X2 Pro (1199 euro) en de Huawei P40 Pro Plus (1399 euro).

Positieve punten

+ Fantastisch scherm

+ Uitstekende camera’s

+ Zeer snelle en accurate S Pen

+ Drie jaar lang Android-versie-updates

Negatieve punten

– Te groot scherm

– Teleurstellende accuduur

– Niet de allersnelste smartphone

Samsung Galaxy Note 20 Ultra kopen

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is verkrijgbaar in de kleuren Mystic Black en Mystic Bronze en kun je bestellen bij SamsungMobielCoolblueBol.comBelsimpel en MediaMarkt. Met abonnement is het toestel ook verkrijgbaar bij Vodafone, T-MobileKPN en Tele2.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (12 GB/256 GB) – 1299 euro

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (12 GB/512 GB) – 1399 euro

> Samsung Galaxy Note 20 Ultra – los toestel kopen – met abonnement kopen

[tds=7624]

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!