Het allereerste product dat het nieuwe tech-merk van Carl Pei uitbracht was de Ear (1). Met deze in-ears wilde Pei gelijk duidelijk maken wat hij met Nothing van plan was en dat is tech weer leuk maken en natuurlijk ook goede producten op de markt brengen. Anderhalf jaar later is het tijd voor de Nothing Ear (2).
Nothing
Tijdens de productpresentatie kregen we van de PR en de product specialist eerst nog een kleine update van het bedrijf. Sinds de Ear (1) heeft Nothing meer dan een miljoen producten verkocht. Wanneer je dat tegen de markt afzet is het niks, maar voor een start-up is het wel een mijlpaal. Het eerste product werd in september 2021 gelanceerd en nu is het tijd dat de tweede generatie komt van het eerste product.
Op de vraag wat er sindsdien veranderd is bij het bedrijf blijkt dat vooral in de tijd te zitten die men heeft voor de producten. Bij zowel de Nothing Ear (1) als de Nothing Phone (1) moest er door een beperkt aantal mensen in korte tijd en onder hoge druk een product op de markt gezet worden. Dat resulteerde in veel bugfixes en updates achteraf, iets wat ze nu proberen te voorkomen.
Momenteel werken er bijna 500 mensen voor het bedrijf die vooral bezig zijn de huidige producten te optimaliseren en niet ‘het wiel opnieuw uit te vinden’. Het team dat de software van Nothing maakt en verbeterd is uitgebreid tot 100 personen.
Dit is er allemaal veranderd aan de Nothing Ear (2)
Met de lancering van deze ‘oortjes’ begint Nothing aan zijn vierde product. Na de Ear (1), Phone (One) en de Nothing Ear Stick is Nothing met de Ear (2) het eerste product dat met een verbeterde versie op de markt komt.
Dit is in het kort wat er allemaal veranderd is ten opzichte van de Ear (1):
-> Verbeterde plaatsing van de antennes en de microfoons
-> Driver is nu helemaal aangepast op de Ear (2), bij de Ear (1) was dit een standaard driver
-> De case is 30% kleiner en heeft minder onderdelen
-> De case heeft nu een IP55 rating
-> ANC is verbeterd
-> Geen touchbediening maar mechanisch (knijpen) met meer mogelijkheden
-> Dual Connection, twee apparaten tegelijk verbinden
-> Verbeterde equalizer in de vernieuwde app
Nothing Ear (2) – de pluspunten
1. Stabiliteit van de verbinding
Ik heb in de paar dagen dat ik de Nothing Ear (2) kon testen deze oortjes overal mee naar toe genomen. Daarbij is de stabiliteit van de verbinding mij zeer goed bevallen. Met oortjes van andere producten had ik nog wel eens verbindingsproblemen wanneer mijn smartphone in mijn broekzak zat. Met de Ear (2) heb ik daar geen last van gehad. Ook de afstand die je kunt nemen vanaf je smartphone is prima. Ik kan vrijwel mijn hele huis doorlopen zonder de verbinding te verliezen.
2. De app is makkelijk en compleet
De ervaring met de Ear (2) heb je niet alleen met het product zelf maar ook met de software. Met het test sample hebben we de beschikking gekregen over de beta van de komende update van de Nothing X-app. In een app is een user experience belangrijk en dat is prima in orde bij de app van Nothing.
Je kunt overal snel bij en de werking is direct duidelijk. Bij de Ear (1) was een van de negatieve punten dat je weinig aanpassingsmogelijkheden had wat betreft het geluid. Dat is nu een stuk beter en kun je naast 4 pre-sets ook via een drie-assig schuifsysteem het geluid aanpassen aan je eigen smaak. Daarbij speelt het persoonlijk geluidsprofiel dat je kunt aanmaken een grote rol.
3. Geluid
Bij de review van de Nothing Ear (1) was het ook al een positief punt en dat wil ik hier graag weer herhalen. Het geluid van de Ear (2) is echt heel erg goed. Ik heb het geluid gestreamd van mijn Motorola Edge 20 vanaf Spotify zonder fancy optimalisaties. Wederom zit er een heerlijke bass in deze oortjes wat een fantastisch vol geluid geeft. Daarbij moet ik zeggen dat wanneer je de oortjes vol uit wat betreft volume set je wel een klein beetje overstuurt bij sommige tracks. Dit is makkelijk bij te stellen via de equalizer en het is te klein probleem om er een minpunt van te maken.
Onder het kopje geluid schaar ik ook de fijne ANC van de Ear (2). Deze werkt prima en dompelt je heerlijk onder in de muziek zonder dat je gestoord wordt door bijgeluiden.
Nothing Ear (2) – de minpunten
1. De case is grooooooooot
Hoewel Nothing zegt dat de case 30% gekrompen is vind ik hem nog steeds erg groot. Oké, hij ziet er tof uit en wanneer je hem ergens op tafel legt zullen ze zeker opvallen. Ik denk dat hier toch design boven comfort ging. Er is mee te leven.
2. Prijs
De Nothing Ear (1) kwam op de markt voor ‚ 99,95, de Nothing Ear (2) moet ‚ 149 gaan kosten. Dat is een stijging van 50% en dat moet je wel waar kunnen maken. Ik ben erg tevreden over deze Nothing Ear (2) maar vooral degenen die willen gaan upgraden vanaf de Nothing Ear (1) zullen wel even moeten slikken. Ze gaan onder andere de concurrentie aan met de oortjes van OnePlus.
Conclusie
De Nothing Ear (2) zijn van de buitenkant weinig verrassend maar dat beweert Nothing ook niet. Het werk zat aan de binnenkant en daar pluk je als gebruiker wel de vruchten van. Het lijkt erop dat Nothing veel geleerd heeft van de eerste productreeks en nu de producten gaat verbeteren.
Het gaat met een product als de Nothing Ear (2) vooral om het geluid. Of de accu dan een uur langer of korter mee gaat dat neem je voor lief zolang het geluid maar goed is. En gelukkig is dat zo bij dit product. Daarnaast wil je een goede algehele ervaring hebben. Wanneer je design, techniek, geluid en gebruikerservaring bij elkaar optelt scoort deze Nothing Ear (2) een dikke voldoende.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Kon geen nothing ear vinden.. Dus werd het Samsung galaxy buds2 ?
zeker niet slechte oortjes