Google Pixel 9a: nu scherp geprijsd!

Nothing Ear stick officieel: focus op geluid, maar ANC ontbreekt

Jelle Passchier
Jelle Passchier
26 oktober 2022, 16:30
4 min leestijd

Nothing heeft zojuist een nieuw paar oortjes aangekondigd. Met de Nothing Ear (stick) richt het bedrijf zich voornamelijk op geluid, design en comfort. Wat hebben de oordopjes te bieden? 

Lees verder na de advertentie.

Nothing Ear (stick)

De Nothing Ear (stick) is het derde product van het Engels techbedrijf Nothing. Dit bedrijf, opgericht door de medeoprichter van OnePlus Carl Pei, heeft als voornaamste doel om tech weer leuk te maken. Dit doet het bedrijf op dit moment voornamelijk door middel van hun designtaal. Alle producten van Nothing zijn op dit moment namelijk deels transparant. Kijk bijvoorbeeld naar de Nothing Ear (1) en de Nothing Phone (1) waarover we al eerder schreven.

In een gesprek met Nothing geeft het bedrijf aan dat ze dit dan ook willen doorzetten in toekomstige producten: ”In de komende tien jaar moeten alle producten typisch Nothing zijn”, zo gaven ze aan. En hiermee lijkt Nothing als nieuwe speler op de techmarkt geen revolutionaire fabrikant te willen worden. Het bedrijf verandert op dit moment namelijk niet de manier waarop we tech gebruiken, wel gooit Nothing het meer in een lifestyle-sausje. Ook de Ear (stick) is hier een goed voorbeeld van. 

Lippenstift en accuduur  

Zoals je hieronder kunt zien – en zoals Nothing ook opzettelijk gedaan heeft – lijkt de oplaadcase van de Ear (stick) namelijk op een lipstick. Eerder toonde het bedrijf de case van de oortjes al op de Londen Fashion week. In een bijzonder kogelvisachtig gewaad was deze case toen al te zien. Dit bevestigt nog maar eens dat Nothing hun techproducten samen wil laten smelten met lifestyle. 

Over de oplaadcase gesproken: als je de oordopjes in de case tien minuten oplaadt kun je ze volgens Nothing twee uur gebruiken. In totaal zal de accu van de oordopjes tot zeven uur mee moeten kunnen gaan. Dit is ruim een uur langer dan de Noting Ear (1). En dat is fijn, in onze review waren we namelijk niet echt te spreken over de accuduur van deze oortjes. Inclusief opladen in de case gaan ze overigens tot 29 uur mee. 

De Ear (stick)-oordopjes hebben verder een half in-ear ontwerp. Hiermee hebben ze qua pasvorm veel weg van de Airpods 3 van Apple. Volgens Nothing zijn de Ear (stick)-oortjes zeer ergonomisch ontworpen en zitten ze niet zo prominent in je gehoorgang in vergelijking met in-ear-oordopjes. Ze wegen elk 4,4 gram. De Nothing Ear (1)-oortjes wogen elk 4,7 gram. 

Nothing Ear (stick) oplaadcase. Beeld rechts: kogelvis-kledingstuk Nothing 

Focus op geluid, maar ANC ontbreekt

De Ear (stick)-oordopjes verschijnen met 12,6 mm drivers. Daarbij hebben ze een speciale ‘Bass Lock Functie’. Door middel van software wordt de vorm van je gehoorgang gedetecteerd en daarbij zouden de oortjes kunnen detecteren hoeveel bass er verloren gaat. Om dit te compenseren wordt de equalizercurve automatisch afgestemd. 

Nothing gaf in een gesprek met ons aan dat het bij de Ear (stick) dan ook voornamelijk om het geluid draait. Ze zeiden hierover het volgende: ”Bij de Ear (stick) draait alles om het design en (nog meer) om het geluid. Meer nog dan bij de Ear (1). Je wil namelijk altijd en overal goede muziek kunnen horen, ook op drukke plekken zoals een treinstation.”

Als dit gezegd wordt, en voornamelijk dat laatste, dan verwacht je toch dat de Ear (stick) de beschikking zouden krijgen over ANC (active noise cancelling of actieve ruisonderdrukking). Dit zorgt er namelijk voor dat omgevingsgeluiden weggefilterd worden. De Ear (stick)-oordopjes ondersteunen dit echter niet. Dit is jammer en ook een beetje bijzonder aangezien ze een duurdere vanafprijs hebben dan de Ear (1) die wel over ANC beschikte. 

Overige specificaties en prijs

De Nothing Ear (stick) hebben verder een IP-certificering van IP54 meegekregen. Dit houdt in dat de ze plensdicht zijn en beschermd zijn tegen stof. De Ear (stick)-oortjes zijn verder te bedienden met de Nothing-app. Hierin kun je verschillende audioprofielen selecteren en de gestures wijzigen. Gebruikers van een Nothing Phone (1) krijgen daarbij ook een aparte widget.  

De oordopjes liggen vanaf 4 november in de winkel voor een prijs van 119 euro. En zijn te bestellen via de website van Nothing, Belsimpel en Amazon. Later, als we de Ear (stick) wat langer in gebruik hebben, komen we met een oordeel over de oortjes. Houd hiervoor onze website en onze app dus goed in de gaten.

Wat vind jij van de Nothing Ear (stick)? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!