Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?

De Garmin Venu 2, Garmin Venu 2s en de Garmin Forerunner 55 zijn de nieuwste sporthorloges van Garmin. Ben je benieuwd wat nu precies de verschillen zijn tussen deze sporthorloges? Daar kom je achter in deze vergelijking.

Design en bediening

Zowel de Garmin Venu 2 en 2s hebben een kast van vezelversterkt polymeer met daaromheen een roestvrij stalen rand. Beide hebben een AMOLED-scherm en dat van de Venu 2 is iets groter dan dat van de 2s. Zo is er voor verschillende polsgroottes een geschikt formaat. Er zijn verschillende uitvoeringen/kleuren van beide, en ook qua bandjes heb je de vrijheid om te wisselen tussen die van Garmin of van andere fabrikanten. De Venu 2 bedien je via het touchscreen of via één van de twee fysieke knoppen. De bediening via het scherm werkt niet altijd even prettig met bezwete handen.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2 en Garmin Venu 2s

De Garmin Forerunner 55 is van een hele andere orde. Dit horloge is alleen verkrijgbaar in een 42 mm behuizing. Ook hier is gebruik gemaakt van een polymeerbehuizing met een siliconenband van 20 mm. Wel kun je kiezen uit meerdere kleuren, maar het geheel ziet er eenvoudiger uit dan de Venu 2-serie. Dat komt hoofdzakelijk door het ontbreken van de roestvrij stalen rand, en ook de vrij grote bezels rondom het scherm vallen op. Bediening vindt plaats via de vijf fysieke knoppen die prima werken.

 • De Venu 2 is geschikt voor polsen met een omtrek van 135-200 mm
 • De Venu 2s is geschikt voor polsen met een omtrek van 110-175 mm
 • De Forerunner 55 voor polsen met een omtrek van 126-203 mm
Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2s

Specificaties

Garmin Venu 2Garmin Venu 2SGarmin Forerunner 55 
Scherm:1,3 inch AMOLED touchscreen, 416 x 416 pixels, always-on, Gorilla Glass 31,1 inch AMOLED touchscreen, 360 x 360 pixels, always-on, Gorilla Glass 31,04 inch transflectief, 208 x 208 pixels, always-on, chemisch gehard glas
Behuizing + rand:Vezelversterkt polymeer + roestvrij staalVezelversterkt polymeer + roestvrij staalVezelversterkt polymeer
Afmetingen en gewicht:45,40 x 45,40 x 12,20 mm, 49 gram40,40 x 40,40 x 12,10 mm, 38,2 gram42 x 42 x 11,6 mm, 37 gram
Bandjes:Siliconen, snelsluiting, 22 mmSiliconen, snelsluiting, 18 mmSiliconen, snelsluiting, 20 mm
Accuduur:Smartwatch-modus: tot 11 dagen /  GPS-modus met muziek: Tot 8 uur / GPS-modus zonder muziek: Tot 22 uur / SmartWatch modus voor energiebesparing: max. 12 dagen  Smartwatch-modus: tot 10 dagen / GPS-modus met muziek: Tot 7 uur / GPS-modus zonder muziek: Tot 19 uur / SmartWatch modus voor energiebesparing: max. 11 dagen  Smartwatch-modus: tot 20 dagen / GPS-modus: Tot 20 uur
Waterbestendigheid:Zwemmen, 5 ATMZwemmen, 5 ATM5 ATM
Geheugen/geschiedenis200 uur aan activiteitgegevens, tot 650 muzieknummers200 uur aan activiteitgegevens, tot 650 muzieknummers200 uur aan activiteitgegevens
MuziekbedieningJaJaJa, geen opslag voor muziek
Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2s en Garmin Forerunner 55

Activiteiten en gezondheid

Je kan met de Venu 2 en de Forerunner 55 bijna net zoveel gezondheidsfuncties gebruiken als de duurdere horloges van de fabrikant. Zo krijg je een beeld van de manier waarop je slaapt met een weergave van je lichte, diepe en REM-slaapfasen. Je kan tevens je huidige stressniveau te monitoren en je algehele stressniveau bekijken. Dat niveau is gebaseerd op training, fysieke activiteit, slaap, en voeding. Met ademhalingsoefeningen op het horloge kun je je stressniveau weer reduceren.

Daarnaast houden de horloges je hartslag gedurende de dag en nacht bij, zelfs onder water. De hartslagmeter waarschuwt je tevens als de hartslag hoog blijft terwijl je rust en tijdens het sporten zie je in welke hartslagzones je hebt getraind. Het horloge geeft ook je fitnessleeftijd weer, aan de hand van je leeftijd, wekelijkse activiteiten, rusthartslag en vetpercentage. Zo zie je meteen hoe fit je bent.

 1. Track je menstruatiecyclus
 2. Het tracken van je slaap
 3. Monitoren van stress
 4. Bijhouden van je hartslag
 5. Tracking van hydratatie
 6. Meten van de ademhaling
 7. Pulse Oximetry (Pulse Ox)
 8. Energiebewaking met Body Battery
 9. Geanimeerde workouts

Uiteraard kunnen de horloges je stappen tellen, verbrande calorieën, verdiepingen en de afgelegde afstand bijhouden. Er is ook voldoende keuze in het aantal sporten dat je ermee kunt vastleggen, van snowboarden tot pilates en van zwemmen tot boulderen. Mocht je op zoek zijn naar een andere sport, een specifiek gegevensscherm of watchface, dan kan je in de Garmin Connect IQ-app terecht. Het aanbod van apps van derden is een groot voordeel ten opzichte van andere fabrikanten van sporthorloges. Hiermee heb je namelijk meer mogelijkheden om een horloge te personaliseren.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2s en Garmin Forerunner 55

Jouw lichaam beter begrijpen

Nieuwe functies op de Garmin Venu 2-serie zijn de Momentopname gezondheid (Health Snapshot). Dit is een scherm op het horloge waarmee je via een sessie van twee minuten de belangrijkste statistieken over je gezondheid kunt bekijken. Er is verder een nieuw activiteitenprofiel waarmee je via verschillende timers HIIT-trainingen kunt vastleggen en bijhouden. Denk aan AMPRAP, EMOM, Tabata en aangepaste workouts. De Forerunner 55 heeft deze functie niet, aangezien Garmin ze alleen voor de Venu 2-serie en de Forerunner 945 LTE heeft uitgebracht.

De Venu 2 heeft tevens een Pulse Ox-meter om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Zoals ook bij de andere smartwatches die zuurstofgehaltes meten, zijn deze metingen vaak niet zo accuraat als een Pulse Ox-meter die je op je vinger bevestigt. Daarom kun je deze wat mij betreft beter uitschakelen, want op deze manier bespaar je batterij.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?

Bereik je persoonlijke hardloopdoelen

De Forerunner 55 is vooral geschikt voor hardlopers en dat zie aan de uitgebreidere hardloopfuncties. De Venu 2 legt hardlopen, indoortrack, en hardlopen op een loopband voor je vast. De FR 55 voegt daar hardlopen op de baan en virtueel hardlopen aan toe. Daarnaast is er de PacePro-functie. Hiermee krijg je de juiste begeleiding voor jouw geselecteerde route of gekozen afstand. Zo kun je bewuster omgaan met jouw inspanning tijdens het hardlopen. Ten slotte bevat de Forerunner 55 ook intervaltrainingen en de zogenaamde Raceprognose. De Raceprognose geeft jouw voorspelde racetijden weer voor 5 km, 10 km, halve marathon en marathon.

Ook de aanbevolen hersteltijd, voorgestelde trainingen, en cadanswaarschuwingen moeten je helpen om een betere hardloper te worden. Overigens zijn sporten als zwemmen, cardio- en crosstraining, step-aerobics, Pilates, HIT-trainingen ook gewoon bij te houden op dit horloge.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2s

Accuduur

Al met al lijkt de de Forerunner 55 veel op de de Forerunner 45, maar dan met een veel betere accuduur. Die accuduur is ook veel beter dan die van de Venu 2. Dat komt door het transflectieve scherm dat veel minder energie verbruikt. Hierdoor heeft de Forerunner 55 een batterijduur tot wel 2 weken. De Venu 2 gaat maximaal 11 dagen mee op één acculading. Dat is overigens nog steeds erg lang voor een horloge met AMOLED-scherm.

Slimme functies

Zowel de Garmin Venu 2(s) als de Garmin Forerunner 55 schaar ik onder sporthorloges en niet onder smartwatches. Het zijn namelijk horloges met slimme functies en niet zozeer slimme horloges zoals smartwatches dat zijn.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Forerunner 55

Beide horloges ontvangen melden vanaf je smartphone en bevatten een functie waarmee je je telefoon terug kunt vinden. Je kan tevens in de Garmin-app de functie Vind mijn horloge gebruiken. Daarnaast kun je op beide extra wijzerplaten, widgets, apps en gegevensvelden vanuit de Garmin Connect IQ-app downloaden. Met beide kan je je muziek tijdens een training bedienen maar alleen de Venu 2 beschikt over muziekopslag. Je kan dan muziek rechtstreeks vanaf het horloge afspelen en je telefoon thuislaten. Garmin Pay is alleen op de Venu 2 aanwezig. Hiermee kan je contactloos betalen met het horloge. De Venu 2 laat ook mooie animaties zien als je bijvoorbeeld je stappendoel hebt behaald. De Forerunner 55 geeft niet zoveel om mooie animaties en meer om functionaliteit.

Door de ingebouwde ongevallendetectie op beide horloges, kun je in noodgevallen handmatig of automatisch een bericht sturen naar jouw contactpersonen. Die krijgen dan een update van jouw realtime-locatie. Een soortgelijke functie is Garmin LiveTrack. Tijdens het hardlopen of fietsen is je partner of iemand anders die je daarvoor toestemming geeft, op de hoogte van je locatie. De Forerunner 55 heeft daarnaast ook Live Event Delen. Hiermee kan je een hardloopwedstrijd delen met bekenden. Zij ontvangen dan berichtjes met updates, inclusief je LiveTrack-locatie.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Forerunner 55

Conclusie

De Garmin Venu 2-serie is bedoeld voor de sporter die een functioneel sporthorloge zoekt dat er ook nog eens stijlvol uitziet. De Venu 2 voldoet aan dit plaatje dankzij de mooie behuizing met roestvrijstalen rand en het kleurrijke AMOLED-scherm. Dat scherm voorziet je van de gebruikelijke gegevens maar dan wel met mooie animaties. Het horloge kun je bij iedere gelegenheid dragen en voorziet je alle functies die duurdere horloges ook hebben, zoals muziekopslag en Garmin Pay.

De Forerunner-serie van Garmin is toegespitst op hardlopers en de de Forerunner 55 is de nieuwste en zeer betaalbare variant in deze reeks. Dit horloge geeft je informatieve en gemakkelijk afleesbare gegevens op een manier die je kan helpen je hardloopdoelen te bereiken, terwijl je ook wordt aangemoedigd (net als bij de Venu2) om een gezonde levensstijl aan te houden. Eenvoud staat voorop bij de Forererunner 55, functionaliteit is belangrijker dan het design.

Zoek je een stijlvolle, complete health-smartwatch met veel slimme functies inclusief fancy animaties? Dan is de Garmin Venu 2 of Venu 2s voor jou de beste keuze. Ben jij beginnende hardloper of loop je al behoorlijke afstanden? Zoek jij een sporthorloge om je hardlooptrainingen bij te houden en te analyseren? Ben je geen fan van poespas? Dan is de Forererunner 55 de beste optie van de twee.

Garmin Venu 2 versus Garmin Forerunner 55: welke moet je kopen?
Garmin Venu 2s en Garmin Forerunner 55

Garmin Venu 2 kopen

De Garmin Venu 2 is beschikbaar in verschillende modellen, zo vind je altijd wel een model dat past bij jouw persoonlijke stijl. De Venu 2 is verkrijgbaar in de uitvoeringen Blue Granite/Silver en Black/Slate en de adviesprijs is 449 euro.

Garmin Venu 2

Wanneer je gezonder leeft, leef je beter! Met de health smartwatch Venu 2 breng je jouw lichaam en geest in balans. Ga voor een gezonde lifestyle en ontdek jouw wellness en health met de Venu 2.

€ 449,99

Garmin Venu 2S kopen

De Garmin Venu 2S is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, namelijk Mist Grey/Silver, Light Sand/Light Gold, Rose Gold/White en Grey/Slate. Het horloge heeft een adviesprijs vanaf 399,99 euro.

Garmin Venu 2s

Wanneer je gezonder leeft, leef je beter! Met de health smartwatch Venu 2s breng je jouw lichaam en geest in balans. Ga voor een gezonde lifestyle en ontdek jouw wellness en health met de Venu 2s.

€ 399,99

Garmin Forerunner 55 kopen

De Garmin Forerunner 55 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, namelijk zwart, wit, aqua en Monterra Grey. Het horloge heeft een adviesprijs vanaf 199,99 euro.

Garmin Forerunner 55

De Forerunner 55 is de smartwatch voor hardlopers van elk niveau. Dus niet alleen wanneer je het hardlopen al goed onder de knie hebt, maar ook als je een beginnende hardloper bent. Dit horloge geeft informatieve en gemakkelijk afleesbare gegevens op een manier die je kan helpen je hardloopdoelen te bereiken, terwijl je ook wordt aangemoedigd om een gezonde levensstijl aan te houden.

€ 199,99

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Updatenieuws: deze telefoons ontvangen een (beveiligings)update (week 26)

Er worden wekelijks vele beveiligingspatches en updates uitgebracht en deze zetten we voor je op rij in dit artikel. Dit keer...

AW Poll: 15 procent van de lezers gebruikt een SD-kaart voor extra opslag

De SD-kaart is nog steeds populair: 15 procent van de Androidworld-lezers gebruikt een SD-kaart in zijn telefoon om voldoende...

Gerucht - WhatsApp wil afschermen mogelijk maken van ‘nu online’-status

WhatsApp wil dat zijn gebruikers straks ook hun ‘nu online’-status kunnen uitschakelen. Het was al mogelijk om de ‘laatst gez...

Podcast Tech In Five Special: waarom is het ontwikkelen van een app voor een bank zo moeilijk?

Elke werkdag kun je luisteren naar de podcast Tech In Five. Daarin praten we je in vijf minuten bij over het technieuws van d...

Lees meer

Net binnen

Updatenieuws: deze telefoons ontvangen een (beveiligings)update (week 26)

Er worden wekelijks vele beveiligingspatches en updates uitgebracht en deze zetten we voor je op rij in dit artikel. Dit keer...

Gerucht - WhatsApp wil afschermen mogelijk maken van ‘nu online’-status

WhatsApp wil dat zijn gebruikers straks ook hun ‘nu online’-status kunnen uitschakelen. Het was al mogelijk om de ‘laatst gez...

AW Poll: 15 procent van de lezers gebruikt een SD-kaart voor extra opslag

De SD-kaart is nog steeds populair: 15 procent van de Androidworld-lezers gebruikt een SD-kaart in zijn telefoon om voldoende...

Podcast Tech In Five Special: waarom is het ontwikkelen van een app voor een bank zo moeilijk?

Elke werkdag kun je luisteren naar de podcast Tech In Five. Daarin praten we je in vijf minuten bij over het technieuws van d...

Google gaat gevoelige locatiedata automatisch wissen

Google verwijdert binnenkort automatisch de locatiedata van gevoelige plekken, zoals abortusklinieken. Sinds men in de Vereni...

Lees meer