Uitrol Android 12 op OnePlus 9 wordt stopgezet

Uitrol Android 12 op OnePlus 9 wordt stopgezet

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

OxygenOS 12 werd deze week uitgerold, maar dat is nu stopgezet. De reden? Er zitten te veel bugs in de software. OnePlus 9-eigenaren waren in eerste instantie blij dat ze deze week al werden voorzien van Android 12, maar toen bleek dat er erg veel verkeerd gaat na de update, regende het klachten bij de Chinese smartphonemaker.

OxygenOS 12-uitrol stopgezet

Door die klachten over de vele bugs heeft OnePlus besloten de uitrol van OxygenOS 12 weer even on hold te zetten. OxygenOS 12 is de Android-schil van OnePlus zelf, die nu is geüpdatet omdat Google ook een update van besturingssysteem Android heeft uitgegeven. OnePlus heeft tegen Android Police gezegd dat het softwareteam hard werkt aan oplossingen voor alle problemen. Daarnaast belooft OnePlus dat het snel met een nieuwe versie komt.

De problemen ontstaan onder andere wanneer je wil telefoneren of wanneer je wil dat formulieren automatisch worden ingevuld met je naam- en adresgegevens. Daarnaast zijn er niet alleen dingen stuk, er zijn ook mogelijkheden volledig verdwenen. Mogelijkheden die OnePlus juist top maken, zoals het kunnen veranderen van individuele pictogrammen of het weghalen van de Google Feed.

ColorOS

Het is te hopen dat OnePlus die wel weer terugbrengt, want dat is juist waarom veel mensen voor OnePlus kiezen. Er wordt dan ook met grote vreze gevreesd voor wat komen gaat: die samensmelting van OnePlus’ Oxygen-besturingssysteem en het ColorOS van Oppo. Als er een Android-skin het meest aanpasbaar is, dan is dat OxygenOS. Het zou erg zonde zijn als dat zou verdwijnen.

Nu wordt echter duidelijk dat dat al gebeurt. OxygenOS 12 is namelijk niet zozeer een skin bovenop Android 12: het is een skin bovenop Oppo’s ColorOS. Dat hebben OnePlus-gebruikers nog niet eerder meegemaakt en zeker als je rekende op OnePlus en Android 12 in plaats van OnePlus én Oppo en Android 12, dan kom je van een koude kermis thuis. Naast uiteraard het feit dat die bugs ook niet bepaald wenselijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Kortom, mocht je een OnePlus 9 hebben en toch een update zien klaarstaan, dan raden we je aan die nog even te laten voor wat het is, tot OnePlus er weer voor kiest om de update verder uit te rollen.

Heb jij de update al op je OnePlus 9 of OnePlus 9 Pro geïnstalleerd en ervaar je problemen met de software? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk