Sony stopt voorlopig met kleinere smartphones en gooit het roer om voor MWC

Sony stopt voorlopig met kleinere smartphones en gooit het roer om voor MWC

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wijzigingen bij Sony

Sony heeft de laatste tijd veel interne wijzigingen ondergaan, dat is de boodschap van Don Mesa, marketinghoofd van Sony aan Digital Trends. Het belangrijkste is dat er een nieuw hoofd van productontwikkeling is, namelijk Kimio Maki. Dat is dezelfde man die vroeger aan het hoofd stond van de camera-ontwikkeling bij het Japanse bedrijf en die het bedrijf voor fotografie op de kaart heeft gezet.

Sony's smartphonecamera's

Het is interessant te noemen dat uitgerekend die man nu aan het hoofd komt van productontwikkeling bij Sony Mobile in een tijd waar cameratechnologie erg belangrijk is geworden bij smartphones. de Pixel 3 onderscheidt zich met uitstekende softwarematige features, Huawei heeft een knappe waaier aan lenzen die veel mogelijkheden brengen, en Nokia wil maar liefst vijf camera's op de achterkant plaatsen.

Als we naar Sony kijken, zien we dat het bedrijf zich voornamelijk vasthoudt aan een enkele lens op de achterkant. De Xperia XZ2 en de XZ2 Compact kregen vorig jaar op MWC een camera op de achterkant, maar vervolgens werd de XZ2 Premium gelanceerd met een dubbele camera. Al schakelde Sony daarna weer over naar zijn vertrouwde enkele lens voor de Xperia XZ3.

Sony Xperia XZ3

De Xperia XZ3 kreeg een enkele camera nadat Sony de Xperia XZ2 Premium twee lenzen gaf

Einde van de Compact-reeks?

Volgens de geruchten lijkt de XZ4 die naar alle waarschijnlijkheid dit kaar op het Mobile World Congress in februari zal worden aangekondigd, wel meerdere lenzen te krijgen. Dat kon Son Mesa van Sony natuurlijk niet bevestigen, maar wel stelde hij dat: 'we onze adem maar beter niet kunnen inhouden voor een nieuwe Compact-telefoon'. Hij legde uit dat mensen vandaag wel degelijk een groter scherm willen om hun content op te bekijken, hoewel er altijd in de toekomst nog ruimte is voor verschillende groottes.

Voor de Xperia XZ4 kijken we nu uit naar een telefoon met een groot 6,55 inch OLED-scherm met een 21:9-beeldverhouding. dat is dezelfde verhouding dan de schermen die je in bioscoopzalen ziet. We zagen in een lek het 21:9-scherm al aan het werk.

Sony Xperia XZ2 Compact

De Xperia XZ2 Compact had een 5 inch scherm

'Het echte Sony'

Volgens Mesa tonen de nieuwe producten die het bedrijf binnenkort op MWC zal aankondigen de frisse wind die bij Sony Mobile hangt. "Wat consumenten verwachten van ons is dat we meer handelen al de 'echte Sony' die zij gewend zijn met een betere samenvloeiing van content en hardware. Hopelijk kunnen we [op MWC] mensen verrassen", stelt Don Mesa.

Sony Xperia XZ4

Een gelekte afbeelding over de Xperia XZ4 die drie lenzen op de achterkant zou krijgen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk