Naar content
Trending apps
 • LG Pocket Photo

 • LG Call for Android Wear

 • Package disabler pro for LG

 • Smoke G3 live achtergrond

 • X Launcher for Xperia

 • Display Brightness for Wear

 • LG 360 CAM Manager

Trending games
  Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

  • Xiaomi Mi 9T

  • Huawei P30 Pro

  Nieuwste tablets
  • LG G Pad

  • LG G Pad 7.0

  • LG G Pad 8.3

  Beholder

  Nieuwe afbeelding Nokia 9: vijf camera's en vingerafdrukscanner in het scherm

  · 31 december 2018

  Op de valreep van 2018 krijgen we nog een mooie afbeelding te zien van de nog niet aangekondigde Nokia 9 PureView. Op deze afbeelding zien we wederom de opmerkelijke cameraset-up aan de achterzijde.

  Afbeelding Nokia 9 PureView 

  De Nokia 9 PureView is een smartphone waar velen met smart op zitten te wachten. Het nieuwe Nokia-vlaggenschip stond oorspronkelijk gepland voor lancering in 2018, maar dit werd uitgesteld, dat bevestigde Nokia zelf onlangs in een interview. Toch lijkt het lange wachten nu snel beloond te worden en techlekker Evan Blass wist zijn handen weer te leggen om een mooie afbeelding van de telefoon en deze zie je hieronder.

  Afbeelding van de vermoedelijke Nokia 9 PureView

  Afbeelding via Evan Blass

  Vijf camera's

  De reden waarom velen op deze telefoon zitten te wachten is de cameraset-up aan de achterzijde. Vandaar ook de merknaam PureView, een verwijzing naar de opmerkelijke cameratechnologie die de Nokia 808 PureView aan boord had. Nokia was destijds (2012) de eerste fabrikant die een toestel uitrustte met een 41-megapixelsensor op de camera. Deze lens kreeg tevens het Carl Zeiss-merk mee. 

  Vanaf het begin van de geruchtenstroom lijkt het erop dat de Nokia 9 meerdere camera's krijgt. Dan hebben we het niet over één, twee of drie lenzen maar vijf camera's op de achterkant. Op de afbeelding zie je overigens zeven ringen. Daarvan zouden er dus vijf cameralenzen bevatten, één ring herbergt de flitser en de laatste een lichtsensor. De Duitse lensfabrikant Zeiss is, net als bij andere Nokia-telefoons, de maker van de cameralenzen.

  Vingerafdrukscanner in het scherm

  Aan de voorzijde van de Nokia 9 is er geen notch of inkeping in de bovenste schermrand te zien. Dit komt overeen met een eerder gerucht dat ook spreekt van de aanwezigheid van gebogen schermranden à la de de Nokia 8 Sirocco. Deze gebogen schermranden zien we niet op de afbeelding hierboven en zullen we hoogstwaarschijnlijk dan ook niet op de Nokia 9 terugzien.

  De afbeelding toont daarnaast ook een vingerafdrukscanner in het scherm in plaats van in de rand onder het scherm of aan de achterzijde van de telefoon. Dit jaar zagen we voor het eerst telefoons met deze techniek waaronder de OnePlus 6T,  de Huawei Mate 20 Pro en de OPPO R17.

  Naast al deze mogelijke specificaties wordt ook gesproken over de aanwezigheid van een 5,9 inch-OLED-scherm, een Snapdragon 845-processor, 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Qua snelheid zit je met deze telefoon dus goed. Daarnaast zou er een 4.150 mAh-accu in de Nokia 9 zitten, bijna evenveel als de Mate 20 Pro, die tevens draadloos op te laden zou zijn. Qua software verwachten we de nieuwste Androidversie op de Nokia 9 te zien, namelijk Android 9.0 Pie.

  Nokia 9 lancering

  De Nokia 9 PureView wordt volgens de laatste berichten in de laatste week van januari aangekondigd, vlak na de consumentenelektronicabeurs CES te Las Vegas. De vermoedelijke lanceringsdatum van het toestel is 27 januari.

  De nieuwste artikelen over Nokia 9 PureView

  Nokia teaset aankondiging op 6 juni, opvolger Nokia 9 PureView?

  Vingerafdrukscanner Nokia 9 PureView om de tuin geleid met kauwgom

  Onze favoriete 1 april-grappen: praten met tulpen en de zevende cameraring bij de Nokia 9 PureView

  Android Q Beta camerafuncties: verbetering voor diepte- en monochrome camera's

  Nokia 9 PureView beschikbaar: hier kun je hem kopen

  Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

  Reacties (14)
  Bezig met laden van reacties...