Samsung Galaxy S8 heeft nu zijn laatste update gekregen

Samsung Galaxy S8 heeft nu zijn laatste update gekregen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samung Galaxy S8 ontvangt vandaag de beveiligingsupdate van april, en dat is meteen zijn allerlaatste officiële update. De telefoon maakt niet langer deel uit van Samsungs lijst van toestellen die updates ontvangen.

Samsung Galaxy S8-updates

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, en dus ook aan het updateschema van Samsungs Galaxy S8-vlaggenschip. De S8 heeft met de beveiligingspatch van april zijn laatste officiële update gekregen. Het vlaggenschip kwam samen met de S8 Plus in april van 2017 op de markt en kreeg dus meer dan vier jaar lang updates van Samsung. Drie jaar lang maandelijks, tot Samsung in mei vorig jaar het beleid terugschroefde tot updates per kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Dat is ook geheel volgens Samsungs vernieuwde updatebeleid dat vier jaar updates toelaat. Alleen is het een langere periode van ondersteuning in vergelijking met wat eerst werd beloofd bij het verschijnen van het toestel. Dat is opvallend, want meestal wordt eerder het omgekeerde realiteit.

Toch maakte de S8 geen vliegende start als het om updates aankwam, want de telefoon verscheen vier jaar geleden met Android 7.0 Nougat in plaats van het nieuwere Android 7.1. "Dat belooft wat voor updates in de toekomst", lazen we in een teleurgestelde reactie bij de aankondiging op Androidworld. Uiteindelijk kreeg de S8 versie-updates tot en met Android 9 Pie.

Samsung Galaxy S8 heeft nu zijn laatste update gekregen

Je S8 vervangen?

Is je Galaxy S8 nog in relatief goede staat, dan is er geen reden om meteen op korte termijn een vervanger te zoeken. De telefoon is dan wel van Samsungs updatelijst geschrapt, maar hij zal in de praktijk nog steeds geregeld patches ontvangen voor ernstige kwetsbaarheden. Daarnaast blijven ook de apps nog een afzienbare tijd werken en ze blijven updates ontvangen, ook al krijgt de telefoon geen regelmatige beveiligingspatches meer.

Gerelateerde artikelen

Ben je toch op zoek naar een opvolger binnen de Galaxy S-reeks? Hieronder vind je onze uitgebreide reviews van de Samsung Galaxy S21-reeks.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk