Samsung Galaxy S24: nu met korting oplopend tot €576!

Samsung Galaxy S21 review: less is more?

Sebastien Marien
Sebastien Marien
29 januari 2021, 20:00
20 min leestijd
Samsung Galaxy S21 review: less is more?

Lees verder na de advertentie.

Samungs kleinste S21-telefoon belandde enkele weken geleden op de redactie. We konden uitvoerig met dit toptoestel aan de slag en je leest al onze bevindingen in de review. Is dit het vlaggenschip waar jij op wacht?

Samsung Galaxy S21

Dit jaar kwamen ze een maandje eerder dan gewoonlijk, de telefoons uit de Galaxy S-reeks. Een nieuwe generatie staat klaar met de Samsung Galaxy S21 (vanaf 849 euro), de S21 Plus (vanaf 1049 euro) en S21 Ultra (vanaf 1249 euro). Na onze review van Ultra-variant, richten we ons dit keer helemaal op de kleinste uit de reeks die tegelijk ook de meest toegankelijke is wat de prijs betreft. 

Al valt het op dat alle Galaxy S-toestellen dit keer wat goedkoper zijn vergeleken met hun voorgangers. In het geval van de S21 zien we dat je ditmaal 50 euro minder voor de smartphone moet leggen. Tegelijk voerde Samsung ook een paar opvallende en veelbesproken veranderingen door: de oplader verdween uit de verpakking en de achterzijde is ditmaal niet langer van glas maakt, maar van ‘Frosted Glass’. Verder kwamen er verbeteringen voor de camera, softwarefuncties en nog veel meer. 

Specificaties

Behuizing:
Gorilla Glass Victus (voorzijde), Frosted Glass (achterzijde), aluminium frame
Afmetingen en gewicht:151,7 X 71,2 X 7,9 mm, 169
Scherm:
6,2
Processor:
6,2 inch Full HD Super AMOLED-scherm , 120 Hz
Werkgeheugen:
8 GB
Opslaggeheugen:
128 GB / 256 GB
Camera’s achter:
12 MP met f/1.8 MP 64 MP telecamera met f/2.0, 12 MP groothoekcamera met f/2.2
Camera’s voor:
10 MP met f/2.2
Accu:
4000 mAh, 25 watt snelladen, 15 watt draadloos opladen, USB PD 3.0
Androidversie:
Android 11, One UI 3.1
Extra’sVingerafdrukscanner onder het scherm, dual-sim, IP 68-waterbestendig; stereo-speakers, Wifi 6E, Wireless PowerShare, 5G
Adviesprijs:
849 euro / 899 euro

Behuizing en design

Het design is veruit een van de beste aspecten van deze smartphone, want wat ziet hij er fantastisch uit. Samsung is er in geslaagd om de S21-reeks eigenheid te geven door het knappe accent van de camera op de achterkant die naadloos verder loopt in het aluminium frame aan de zijkant.

Dan heb je nog de kleuren, en dit is heel persoonlijk, maar de S21 ziet er stijlvol uit. De Phantom Violet-kleur van mijn testtoestel straalt klasse uit met de combinatie tussen brons en paars. De achterzijde van het toestel heeft ook een knappe, matte uitstraling. Ik ben verder ook overtuigd van Samsungs keuze voor Frosted Plastic over glas. Oké, de naam zelf is veelal voor Samsung een andere manier om maar niets ‘plastic’ te hoeven zeggen, maar ik denk dat er ook de meeste smartphone-liefhebbers wel begrijpen dat plastic op de achterzijde zeker geen slecht alternatief is voor glas. Het is sterker, lichter en mits een juiste afwerking hoeft het ook zeker niet goedkoop aan te voelen. Vingerafdrukken zijn bovendien op de achterzijde van de telefoon nauwelijks zichtbaar.

Verder vind ik het formaat van de S21 samen met de opstelling van knoppen echt ideaal. De stevige powerknop zit op precies de goede plaats en dat geldt ook voor de volumeknoppen die iets hoger zitten. Het enige verschil met de afmetingen van van de S20 is dat zijn opvolger smaller is, en daardoor is hij makkelijker in één hand te gebruiken.

Kortom, Samsung heeft erg goede keuzes gemaakt met het uiterlijk en de materialen van deze telefoon. De S21 is niet één in een dozijn en hij straalt kwaliteit en luxe uit. Goed werk, Samsung.

Scherm, prestaties en accuduur

Scherm en weergave

Samsung is met zijn Super AMOLED-panelen al jarenlang een autoriteit in de smartphone-industrie. Niets wijst erop dat dat met deze S21-reeks zal veranderen. 

Samsung gebruikt opnieuw een 6,2 inch paneel, maar dit keer is er een lagere schermresolutie voor de kleinste variant voorzien. Het QHD-scherm wordt omgeruild voor een Full HD-exemplaar, en dat is een goede keuze geweest. Full HD ziet er namelijk prima uit op het middelgrote scherm van deze telefoon en het komt ook de accuduur van de telefoon ten goede.

Daarbij komt nog dat Samsung een dynamische framerate gebruikt, en dat wil zeggen dat de verversingssnelheid van het paneel wordt aangepast aan de content die je bekijkt. Maximaal ondersteunt de S21 een refreshrate van 120 HZ. De dynamische verversingssnelheid moet eveneens de accuduur te n goede komen, en het is me een feite nooit opgevallen wanneer Samsung de refreshrate naar beneden haalde. Zo hoort het ook.

Het scherm van de S21 heeft nu een hogere piekhelderheid van 1300 nits, vergeleken met 1200 nits bij de S20 was ik ook uiterst tevreden van de automatische helderheid, want er waren geen gevallen waarbij ik zelf moest ingrijpen om de helderheid aan te passen. 

Het scherm van de S21 pakt ook uit met accurate kleuren en het paneel is echt een plezier om naar te kijken, en al zeker in combinatie met de knappe achtergronden die Samsung voor het startscherm levert.

Prestaties

De S21-reeks introduceert de Exynos 2100, Samsungs laatste high-end-processor. Samsung zou met deze processor zijn concurrent Qualcomm dichter op de hielen moeten zitten op het vlak van prestaties, en het wordt interessant om in benchmarks te kunnen zien of het bedrijf daar ook in geslaagd is. Voor nu is er nog geen telefoon met Snapdragon 888 op de redactie verschenen, en het blijft dus nog even wachten op die vergelijking.

Naast zijn 5 nm chipset die ditmaal standaard komt met ondersteuning voor 5G, rust Samsung de S21 uit met 8 GB aan werkgeheugen. Gebruikers kunnen verder kiezen uit 128 GB opslag of de 256 GB die met mijn testtoestel kwam.

We plaatsten de S21 vervolgens lijnrecht tegenover de OnePlus 8T-versie met met 12 GB RAM (699 euro) en de Nokia 8.3 5G (649 euro). De OnePlus 8T slaagt er ietwat verrassend genoeg in om met zijn Snapdragon 865-chipset de S21 het vuur aan de schenen te leggen, terwijl de Nokia zoals verwacht minder sterk presteert. Voorlopig blijft het dus wachten op de prestaties van de Snapdragon 888-chipset alvorens we verdere conclusies kunnen trekken over de machtsverhoudingen tussen de processors.

Natuurlijk is er nog meer dan alleen benchmarks, want in de praktijk voelt de S21 razendsnel. Samsungs nieuwe vlaggenschip kon alle apps en games die ik hem voorschotelde erg goed aan, en er werden ook geen achtergrond-apps afgebroken. Ondanks de bovenstaande cijfers ademt de S21 snelheid en ook het navigeren door de One UI 3.1-softwareschil en de eigen apps van Samsung konden geen rem op dit flagship zetten.

Accuduur en opladen

Als ik één aspect van deze telefoon mag noemen waarvan ik het meest teleurgesteld was dan is het zonder twijfel de accuduur. De Samsung Galaxy S21 heeft een 4000 mAh accu en ondanks de besparende functionaliteiten van het scherm die ik eerder opsomde, waren de batterijprestaties niet goed.

Onze AccuBattery-testapplicatie meet de actieve gebruiksduur van de telefoon, de stand-by-tijd en de gecombineerde tijd. Actieve tijd is de tijd waarin de telefoon met het scherm aan gebruikt kan worden en de stand-by-tijd is de gebruiksduur met het scherm vergrendeld. De gecombineerde tijd moet daarnaast een realistisch gebruiksscenario schetsen waarbij de telefoon afwisselend gebruikt en niet gebruikt wordt.

De S21 had voor mij na enkele weken testen een actieve schermtijd van 6 uur en 59 minuten. De stand-by-tijd bedroeg 29 uur en 10 minuten en gecombineerd houdt hij het 15 uur en 24 minuten vol. Ik merkte ook in de praktijk dat de telefoon na een normale werkdag ’s avonds doorgaans tussen 18:00 uur of 20:00 uur aan de oplader moest, en dat is een teleurstellend resultaat. De S21 presteert daarmee minder goed dan de Sony Xperia 1 met zijn 4K-scherm, die een actieve schermtijd van 7 uur en 15 minuten kon voorleggen.

Ik merk dat andere testers van de telefoon betere ervaringen hebben met de accuduur van het toestel, maar naar mijn ervaring heeft de telefoon geen al te best resultaat neergezet. Ik heb de dynamische refreshrate tijdens mijn testperiode de hele tijd gebruikt, hoewel ik in principe de verversingssnelheid ook tot 60Hz had kunnen verlagen om een betere accuduur te bekomen. Ik heb besloten om dat niet te doen omdat van een vlaggenschip verwacht wordt dat hij met scherm met hoge refreshrate komt.

Wel heb ik daarentegen met het always-on-scherm geëxperimenteerd. Eerst had ik dat permanent aanstaan om zo meteen nieuwe meldingen te ontdekken, maar daarna liet ik het scherm na 10 seconden telkens verdwijnen. Die laatste instelling heeft geen noemenswaardige verbeteringen opgeleverd voor de accuduur.

Opladen

Samsung wil met zijn Galaxy S-reeks een meer duurzame weg inslaan en het kiest er daarom voor om geen oplader meer in de doos te leveren. Het merk volgt daarmee het voorbeeld van concurrent Apple dat de oplader al schrapte voor de iPhone 12. Samsung verwacht van gebruikers dat ze zelf al over een oplader beschikken, en dankzij de USB PD-standaard kan de S21 ook met opladers van derden snelladen.

Ik vind het een goede zaak dat Samsung de oplader schrapt, al vrees ik dat het bedrijf nog te vroeg is met zijn beslissing. De USB PD-standaard is pas sinds eind 2019 verplicht bij en dat wil zeggen dat opladers die bij oudere telefoons werden geleverd mogelijk niet met de snellaadstandaard werken. Zo leende ik een keer op verplaatsing de Super Vooc-oplader van een OPPO RX17 Pro uit het najaar van 2018. Hoewel die in principe tot een vermogen 50 watt in staat is, laadde hij de S21 ontzettend traag op.

Als Samsung bijvoorbeeld binnen twee jaar deze beslissing had genomen, had die ervaring anders heel kunnen zijn. Gebruikers van de S21 zullen nu ongetwijfeld met oudere opladers aan de slag gaan en zo profiteren ze niet van het vermogen van 25 watt waarmee de telefoon in werkelijkheid kan opladen. Dat is erg jammer. De telefoon ondersteunt verder 15 watt draadloos opladen.

Vingerafdrukscanner

Samsungs S21 komt voor het eerst met Qualcomms tweede generatie van de ultrasonische vingerafdrukscanner. Qualcomm heeft daarmee het scangedeelte voor je vingerafdrukken met 77 procent verhoogd en de scanner is ook de helft sneller vergeleken met zijn voorganger.

Anders dan bij een optische scanner die in feite zoals een camera werkt, laat de vingerafdrukdrukscanner van de S21 ultrasoon geluid weerkaatsen op je vinger. vervolgens wordt zo een nauwkeurige scan gemaakt. Ik merkte ook in de praktijk dat de scanner razendsnel is en nauwkeurig werkt. De vingerafdrukscanner lijkt op gelijke voet of zelfs beter dan de uitstekende optische scanner die OnePlus in zijn vlaggenschepen gebruikt.

Geluid

De Samsung Galaxy S21 komt zonder de 3,5 mm audiojack en in de verpakking zit ook geen usb-c-adapter om een bedrade hooftelefoon aan te sluiten. Net als met de oplader levert Samsung daarnaast geen oortjes bij zijn S21-vlaggenschip. Het bedrijf redeneert dat gebruikers zelf al een bedrade headset met adapter in huis hebben, of een draadloos exemplaar. Ik vind een goede zaak dat Samsung de bedrade AKG usb-oortjes weglaat bij deze S21, maar een usb-c-adapter had zeker een nuttige toevoeging kunnen zijn. 

Ondanks die bedenkingen verdient Samsung niets dan lof voor de ingebouwde speakers op de Samsung Galaxy S21-reeks. Zoals we gewend zijn, gebruikt de telefoon zowel de onderste speaker als de telefoonluidspreker om media af te spelen. Dat klinkt een stuk aangenamer dan wanneer je alleen een speaker aan de onderkant hebt. Het geluid van de luisspreker is ook helder, en dat is ook bij de hoge volumes het geval. 

Camera

Foto’s

Samsung gebruikt op de S21 precies dezelfde camerahardware vergeleken met zijn S20-telefoon van vorig jaar. Er is nog altijd een 12 MP hoofdcamera met zijn f/1.8 diafragma, een sensorgrootte van 1/1.76″ en optische beeldstabilisatie (OIS). Daarnaast gebruikt Samsung zijn 64 MP telecamera met f/2.0 en OIS, en tot slot een 12 MP groothoekcamera met f/2.2. Vooraan zit nog altijd de 10 MP selfiecamera met en difargma van f/2.2.

  • 12 MP hoofdcamera met f/1.8 en OIS
  • 64 MP telecamera met f/2.0 en OIS, 3x hybrid zoom en OIS
  • 12 MP groothoekcamera met f/2.2

Goed, geen nieuwe hardware en dus maar snel verder naar het volgende punt? Nee zeker niet, want naast camerahardware mag zeker ook het belang van een goede software beeldverwering niet onderschat worden. Laat nu net dat het punt zijn waar Samsung dit jaar sterk de nadruk op legt. We krijgen niet alleen een handvol nieuwe features voor de S21-camera, maar foto’s zien er over de gehele lijn beter uit vergeleken met de vorige generatie. Dat valt op als je zowel foto’s ’s nachts als overdag neemt, en het toont aan dat Samsung dit keer echt het onderste uit de kan wist te halen met zijn camera-opstelling.

In onderstaande vergelijkende test nam de Samsung Galaxy S21 het op tegen de Google Pixel 5 (629 euro). Je kan de cameraprestaties van beide toestellen hieronder ontdekken.

Hoofdcamera

Samsung Galaxy S21

Google Pixel 5

Groothoekcamera

Samsung Galaxy S21

Google Pixel 5

Telecamera met 3x zoom

Samsung Galaxy S21

Google Pixel 5

Beide camera’s zijn aan elkaar gewaagd, en het hangt in feite echt van de lichtomstandigheden af welke camera het beste presteert. Toch zien we dat Samsung het vaker aan het rechte eind heeft met de belichting in een foto en de S21 heeft ook meer contrastrijke kleuren. Voor de meeste gevallen zouden we het liefst de S21 op pad meenemen om foto’s te maken.

30x digitale zoom

De telefoon van Samsung heeft bovendien ook de mogelijkheid om 30 keer in te zoomen, en bij de Pixel 5 stopt het al na 7x hybride zoom. Hieronder zie je foto’s van de twee telefoons bij hun maximale zoomafstand. We hoeven je denk ik niet te vertellen welk toestel welke foto heeft genomen.

Samsung Galaxy S21

Google Pixel 5

Selfiecamera

De 10 MP selfiecamera van de Samsung Galaxy S21 kan beelden nemen in een bredere hoek en een ingezoomd modus, maar verwacht niet dal je in die eerste stand een hele groep mensen in beeld krijgt. De camera maakt verder prima beelden met realistische kleuren.

Selfie in een brede hoek

Selfie ingezoomd

Nachtbeelden

Op een sneeuwige avond namen we ook nachtfoto’s met de Samsung Galaxy S21, en het is hier waar Samsungs verbeteringen op het vlak van beeldverwerking extra sterk tot uiting komen. Hieronder zie je foto’s die genomen zijn in de normale fotomodus en de nachtmodus van het toestel. De telefoon neemt ook met zijn andere lenzen prima nachtfoto’s.

Foto genomen in de normale fotomodus met de hoofdcamera

Foto genomen met de nachtmodus en de hoofdcamera

Camerafuncties

De Samsung Galaxy S21 kan rekenen op heel wat neiuweigheden en verbeteringen en de ene is al handiger dan de andere. Ik was zelf het meest onder de indruk van Samsungs Single take. Samsung heeft de kunstmatige intelligentie achter die functie verbetert en nu neemt ze nog meer interessante variaties van beelden. Je vindt hieronder een overzicht van alle nieuwe camerafuncties.

  • 8K Video Snap: Selecteer beelden uit je 8K-video-opnamen, in hoge resolutie (33 MP). Zo leg je alle live-actie vast en maak je daarnaast superscherpe foto’s.
  • Super Steady: Hoe snel je ook gaat en hoe zeer je misschien ook schokt, dankzij deze functie zijn je opnames altijd stabiel met een verbeterde 60fps.
  • Director View: Zet de camera’s aan de voor- en achterkant tegelijkertijd aan om alles vast te leggen. En/of switch tussen de verschillende lenzen.
  • Live Thumbnails: Voor een preview, om de hoek te wijzigen, of om in of uit te zoomen.
  • Multiple mic recording: In combinatie met de Galaxy Buds Pro leg je tijdens de opnames omgevingsgeluiden en je stem vast. Zet de Galaxy S21 5G in Pro Video Mode op een driepoot en gebruik de Galaxy Buds Pro om je stem en andere geluiden op te nemen.
  • Single Take: Dankzij AI leg je tot 14 stilstaande en bewegende beelden met één klik vast. Met Highlight Video en Dynamic Slow-Mo zet je de hoogtepunten extra in de spotlights
  • Private Share: Je kan de locatie metagegevens van je foto’s verwijderen voordat je ze deelt. Met de nieuwe functie Private Share bepaal jij wie toegang krijgt tot de content die je verzendt, en hoe lang die beschikbaar blijft.

Video’s

De S21 kan maximaal filmen in een 8K-resolutie bij 24 frames per seconde, en dat is net hetzelfde vergeleken met de Galaxy S20. Hieronder zie je eerst een filmpje dat genomen is in een Full HD-resolutie en met de Super Steady-modus. Die stabilisatiefunctie werkt nog niet in combinatie met 4K of 8K. Ik was niet meteen omver geblazen door de kwaliteit van Super Steady, want sommige andere fabrikantenslagen slagen beter in om beelden stabiel te houden.

Samsung Galaxy S21 camera Full HD Super Steady

Verder vind je nog een korte ‘Hyperlapse’, ofwel een versnelde video. Het resultaat van dit effect mag er zijn.

Samsung Galacy S21 Hyperlapse

Camera-app

Samsung heeft een erg prettige camera-app die alles overzichtelijk maakt en ook een goede uitleg voorziet om alle functies in het begin te omschrijven. De camera-app werkt ook ontzettend snel op de S21 en ze is werkelijk een plezier om te gebruiken.

Software

Samsung One UI 3.0 kwam natuurlijk al met Android 11, de laatste versie van het besturingssysteem, maar de One UI 3.1-software die met de S21 komt, voegt nog meer nieuwigheden in.

Allereerst heeft de interface weer een likje verf gekregen met een nieuwe volume-slider. Je kan de apps op je telefoon ook openen op je pc en de S21 laat ook informatie van het klembord delen. Daarnaast is er de moeilijkheid om een achtergrond toe te voegen aan telefoongesprekken van je contacten, en dan is er nog mijn favoriet: de gum in de Galerij-app.

Het gaat om een experimentele functie waarmee je storende objecten in foto’s uit de achtergrond wist. Je moet de functie eerst aanzetten vanuit de foto-editor van de Galerij en daarna verschijnt een gommetje waarmee je objecten aanduidt op de verwijderen Samsung gebruikt slimme objectherkenning op basis van machinelearning om personen en dingen te herkennen. De bewerker slaagt er vervolgens best goed in om zaken te herkennen, maar het is niet altijd even makkelijk om een realistisch beeld in te plaats te zetten. Dat kan je ook zien in onderstaande foto. We kijken er wel naar uit om deze functie verder te zien groeien.

Verder sloeg Samsung de handen in elkaar met Google, en we zien meer software van de Andorid-maker op onze S21. Zo kan je nieuws lezen in Google Discover als alternatief voor Samsung Free, en de apps Google Berichten en Duo staan standaard voorgeïnstalleerd op de telefoon. Duo zit ook in de Samsungs eigen Berichten-app geïntegreerd zodat je meteen een videogesprek kan beginnen.

Toch wil dat nog niet zeggen dat Samsung minder van zijn eigen apps en diensten laat zien op de telefoons. Regelmatig viel het me op dat Samsung iets te verregaand is met het voorschotelen van zijn eigen diensten. Als je de S21 instelt en je accounts wil overnemen, kan je dat niet doen vanuit het installatieproces van de Google Assistent, maar alleen met Smart Switch. Daarnaast wil Samsung dat je standaard zijn eigen wachtwoordbeheerder gebruikt boven die van Google, de powerknop lang indrukken laat Bixby verschijnen, en apps uit de appdrawer worden nog steeds niet standaard in alfabetische volgorde getoond.

De meeste van deze dingen en nog andere zaken waarin Samsung zijn eigen weg kiest kan je aanpassen, maar het zal niet voor iedere gebruiker even makkelijk zijn om meteen een oplossing te vinden. Ben je een Samsung-telefoon gewend dan zal je minder moeite hebben om aan One UI 3.1 te wennen. 

Toch was One UI 3.1 een fijne ervaring, want de software werkt snel, Samsung voorziet voldoende uitleg en ook de opbouw van de instellingen, en het personaliseren van het startscherm van One UI 3.1 werkt logisch. Samsung zet zeker een stap in de goede richting.

Voorgeïnstalleerde apps

De S21 komt met een reeks van Samsungs eigen apps, en in veel gevallen voeren die dezelfde functie uit als de apps van Google. Bij het instellen van de telefoon kan je er wel voor kiezen om een aantal Samsung-apps niet op de S21 te installeren, maar uiteindelijk blijf je altijd achter met een reeks apps die je niet altijd kan verwijderen. Verder zijn er nog apps van Microsoft voorgeïnstalleerd en ook enkele bloatware-games. Dat laatste is erg jammerlijk om te zien bij een prijzig vlaggenschip, maar gelukkig kan je deze games allemaal verwijderen.

Updatebeleid

Elke fabrikant gaat zo op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten. Samsung is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste Android-fabrikanten als het om zijn updatebeleid gaat. Je krijgt met je S21 vaak sneller beveiligingspatches dan Google Pixel-gebruikers en Samsung is ook doorgaans snel met versie-updates. Gebruikers van de S21 kunnen drie jaar lang rekenen op nieuwe Android-versies en ze ontvangen al die tijd ook beveiligingspatches.

Conclusie

Samsungs S21-reeks is en blijft iconisch in de smartphone-industrie. Ze staan synoniem voor nieuwe innovaties, en kwaliteit over de gehele lijn. Dat begint ten eerste bij het prachtig design met onder andere het camera-eiland dat doorloopt in het frame aan de zijkant. Het maakt de telefoons meer dan ooit herkenbaar in het straatbeeld, en zo hoort dat ook te zijn als je een vlaggenschip koopt.

Daarnaast laat Samsung opnieuw zijn autoriteit voelen als het om schermtechnologie gaat. Het Super AMOLED-paneel van de Samsung Galaxy S21 heeft een erg hoge helderheid en samen met de accurate kleuren is het een plezier om dit scherm te gebruiken. Verder heeft de Zuid-Koreaanse gigant vooruitgang geboekt op het vlak van de camera, en dat eigenlijk alleen door sterk te investeren in softwarefuncties en de beeldverwerking. De S21 heeft ook een sterk verbeterde vingerafdrukscanner, capabele luidsprekers en voor One UI zijn de integraties met Google-diensten een welkome toevoeging. 

Waar de Samsung Galaxy S21 voor mij echt steken laat vallen is met zijn accuduur. Dagelijks ging de telefoon tussen 18:00 uur en 20:00 uur aan de oplader en dat is niet goed genoeg voor een nieuw toestel. Verder is het goed dat Samsung wil kiezen voor duurzame oplossingen door de oplader bij deze telefoon weg te laten, maar naar mijn gevoel is dat nog iets te vroeg. Er zijn vast ook nog andere manieren waarmee het bedrijf duurzamere keuzes kan maken.

Ondanks de geweldige cameraprestaties van de Samsung Galaxy S21 had ik toch op nog iets meer innovatie op het vlak van camerahardware gehoopt. Nu wordt eigenlijk enkel de S21 Ultra getrakteerd op een nieuwe cameraopstelling. Tot slot is er nog de software die een vooruitgang boekt, maar soms nog te dominant is in de manier waarop het gebruikers in zijn ecosysteem wil trekken.

De Samsung Galaxy S21 vormt een aantrekkelijk totaalpakket. Voor veel gebruikers zal de Ultra-variant te veel onnodige toeters en bellen bevatten samen met de hoge prijs, en dan is de S21 een erg goede keuze. De regel ‘Less is more’ geldt wel vaker voor telefoons, en de S21 is zo’n toestel waarbij de puzzelstukken in elkaar lijken te vallen. Less is more, behalve als het om de accu gaat.

Positieve punten

+ Fantastisch staaltje design

+ Prachtig Super AMOLED-scherm

+ Goede en veelzijdige camera

+ One UI-verbeteringen en Google-integraties

+ Kwalitatieve speakers

+ Snelle vingerafdrukscanner

Negatieve punten

– Accuduur is teleurstellend

– Geen meegeleverde oplader en beperkt vermogen voor snelladen

Samsung Galaxy S21 kopen

De Samsung Galaxy S21 is verkrijgbaar in de kleuren Phantom Grey, Phantom White, Phantom Violet en Phantom Pink.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung Galaxy S21 Ultra

Accessoires

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

0

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

30 januari 2021, 19:09

25w Fast charger €30
Headset usb-c €16

29 januari 2021, 21:09

Zelf sla ik 1 jaar over. Het grootste gemis is het ontbreken van een sd slot voor mij. Daarnaast is het verschil voormij verwaarloosbaar t.o.v. mijn huidige S20.