Samsung Galaxy S8 krijgt geen maandelijkse beveiligingsupdates meer

Samsung Galaxy S8 krijgt geen maandelijkse beveiligingsupdates meer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S8-updates

Samsung scoort de laatste tijd goede punten met zijn updatebeleid. Een onderzoek toont aan dat het bedrijf sneller is geworden met het uitbrengen van versie-updates en het bedrijf rolde dit jaar meestal voor Google zijn beveiligingsupdates uit naar vlaggenschepen. De S20-reeks draait alvast op de nieuwe mei-update terwijl Google - vermoedelijk - vanavond nog de inhoud van die update bekend maakt en hem beschikbaar maakt voor Pixel-telefoons.

Na drie jaar van beveiligingsupdates heeft Samsung op zijn Mobile Security-website bekend gemaakt dat de Galaxy S8 en de S8 Plus niet langer op maandelijkse patches kunnen rekenen. De telefoons ontvangen voortaan nieuwe beveiligingsupdates op regelmatige basis per kwartaal, en Samsung doet dat een maand later in vergelijking met eenzelfde beslissing vorig jaar met de S7-reeks.

Samsung Galaxy S8

Driemaandelijkse updates

S7-gebruikers kregen vorig jaar een paar maanden later te horen dat de telefoons ook niet langer updates per kwartaal zullen ontvangen, maar die beslissing heeft de techgigant niet veel later weer teruggedraaid. Uiteindelijk heeft de S7 zijn driemaandelijkse updates ontvangen tot vorige maand, waarna hij over een langere termijn update ondersteuning krijgt en bij dringende situaties.

Nu de ondersteuning voor de S7 is uitgedoofd, was het ook logisch dat de maandelijkse ondersteuning voor de drie jaar oude S8 zou stoppen. Het is ook opmerkelijk dat de telefoon vorige maand nog als allereerste in de rij de april-update heeft gekregen, en je kan dus zeggen dat Samsung zijn updatebelofte netjes heeft volbracht. We verwachten dat de S8 nog tot ongeveer april volgend jaar verder kan met zijn driemaandelijkse updates alvorens ook die termijn vervalt. Updates per kwartaal is nog steeds prima ondersteuning voor een drie jaar oude telefoon als je weet dat bijvoorbeeld de nog niet verschenen Motorola Edge vanaf het begin op driemaandelijkse updates zal kunnen rekenen.

Ga jij nu op zoek naar een opvolger voor je Samsung Galaxy S8 of is de omschakeling naar driemaandelijkse updates geen drijfveer om op zoek te gaan naar een ander toestel?

Samsung Galaxy S8 krijgt geen maandelijkse beveiligingsupdates meer

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk