Qualcomm Snapdragon 845 officieel: ondersteuning voor Oreo Go [update]

Qualcomm Snapdragon 845 officieel: ondersteuning voor Oreo Go [update]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 845

De vermoedens over het bestaan van deze Snapdragon 845 zijn nu dus door Qualcomm bevestigd. Deze chipset ondersteunt het gisteren aangekondigde Android 8.1 Oreo Go, en het zal in het komende jaar te vinden zijn in toptoestellen. De opvolger van de Snapdragon 835 zal op vele gebieden weer een stukje sneller en energiezuiniger zijn. Meer technische gegevens erover zal Qualcomm op korte termijn bekend maken.

Ook augmented reality en virtual reality zullen weer een grote rol spelen en verder zal 5G, op basis van gigabit LTE, een stuk sneller zijn. Alex Katouzian, topman bij de afdeling Mobile van Qualcomm geeft aan dat een HD-film van 3GB binnen 3 minuten vanuit de cloud op de smartphone binnengehaald kan worden.

Ondersteuning voor Android Oreo (Go-editie)

De Snapdragon 845 kan ook overweg met de in Android 8.1 Oreo ingebouwde Go-editie. Deze editie is bestemd voor toestellen met 512MB tot 1GB aan werkgeheugen en bevat onderdelen zoals datamanagement, aangepaste Google-apps die de gebruikservaring op deze goedkope smartphones moet verbeteren.

De eerste devices met een Snapdragon 845-chipset zullen in de eerste helft van 2018 op de markt komen, waarvan het Chinese Xiaomi waarschijnlijk de eerste zal zijn. Er gaan tevens geruchten over de komst van Windows 10-laptops met een Snapdragon 845.

Update: details officieel

Qualcomm heeft details over de nieuwe chipset in een persbericht bekend gemaakt. Net als de de Snapdragon 835 en Samsungs Exynos 9810, is de 845 gemaakt op een 10nm-procedé. De processor van de Snapdragon 845 is opgewaardeerd naar de Kryo 385, wat zorgt voor een prestatieverbetering van 30% voor de zwaardere taken en 15% voor de lichtere. Nog steeds wordt er gebruik gemaakt van twee quad-core-processorclusters, waarvan er één cluster voor zwaardere taken en één cluster voor lichtere taken bestemd is. Het eerste cluster is geklokt op 2.8GHz en de tweede op 1.8GHz, in tegenstelling tot 2.45GHz en 1.9GHz bij de voorganger.

De Adreno 540 grafische chip is vervangen door de Adreno 630, wat moet zorgen voor 30% verbetering in grafische prestaties. Ook is er een Spectra 280-beeldverwerkingchip (ISP) die samen met de Adreno 630 ondersteuning brengen voor Ultra HD Premium, 4K HDR video die met 60 frames per seconde opgenomen worden. Hiermee wordt groots ingezet op virtual reality. Verder is er een verbeterde kleurenverwerking op een grote helderheid wat zorgt voor betere voor opnames in donkere omgevingen. Ook de beeldstabilisatiemogelijkheden zijn in de Snapdragon 845 verbeterd.

Kunstmatige intelligentie in de Snapdragon 845 is ook een stuk efficiënter geworden. Het kan nu taken beter verdelen over de verschillende rekenkernen zodat de accu minder belast wordt. Qualcomm heeft daarbij ondersteuning toegevoegd voor TensorFlow, de open machine learning-oplossing van Google, en Caffe 2 van Facebook en het Open Neural Echange Network.

Via: Qualcomm

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk