Google Pixel 4 gezichtsherkenning
De gezichtsherkenning van de Pixel 4 en Pixel 4 XL is één de speerpunten van deze nieuwe telefoons en Google maakte deze functie zelfs voor de aankondiging al bekend. Toch lijkt deze geavanceerde gezichtsherkenning volgens Pixel 4-eigenaren ook te werken als je ogen gesloten zijn waardoor het dus mogelijk is om de Pixel 4 van iemand anders te ontgrendelen als hij bijvoorbeeld slaapt.
Google wist hiervan getuige de vermelding ervan op de helppagina van de Pixel 4: “Je telefoon kan door iemand anders worden ontgrendeld als de telefoon voor je gezicht wordt gehouden, zelfs als je je ogen dicht hebt. Het proces van het ontgrendelen is volgens Google dermate snel dat ze ervoor besloten hebben om het ook te laten werken met gesloten ogen. De gebruikerservaring mocht er volgens het bedrijf niet onder lijden.
Google Pixel 4 XL
Verklaring Google
Google heeft in een verklaring aan The Verge laten weten dat het ‘in de komende maanden’ met een oplossing hiervoor komt. Deze zal via een software-update naar Pixel 4-gebruikers verstuurd worden. Mogelijk komt er dan toch een schakelaar waarmee je kan aangeven dat de gezichtsherkenning alleen met geopende ogen werkt. Totdat het zover is adviseert Google degenen die de gezichtsherkenning gebruiken, een tweede vergrendelingsoptie aan te zetten, zoals een pincode of wachtwoord.
Helaas is dit natuurlijk niet de bedoeling van geavanceerde gezichtsherkenning die gebruikt maakt van Googles eigen Soli-chip en twee infraroodscanners in plaats van één. Google benoemt het als een van de speerpunten van zijn Pixel 4 en laat mensen vervolgens een aantal maanden zitten met een niet volledig functionerende vorm van toestelbeveiliging.
Wij zijn benieuwd naar jullie mening hierover. Laat het weten in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Komende maanden? dus duurt lang!!!. Probleem niet met gezichtsherkenning, maar met High-Tech..
Wat zullen de androidfanboys hier van balen.
Een paar dagen geleden hielden ze nog bij hoog en laag vol dat er geen probleem was.
Blijkt Google er nu toch anders over te denken.