Tip: zo koop je een Google Pixel 4 (XL) in Nederland

Tip: zo koop je een Google Pixel 4 (XL) in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

Google heeft tijdens het Made by Google-evenement de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL aangekondigd. Google komt met een reeks verbeteringen, met als opvallendste punten: de camera, Google Assistent en de slimme gezichtsherkenning. In dit artikel lees je alles over de nieuwe Pixel 4 en Pixel 4 XL.

Google Pixel 4

Google Pixel 4

Scherm en prestaties

De Pixel 4 XL krijgt dit keer een even groot 6,3 inch OLED-scherm vergeleken met zijn voorganger. Hij krijgt een smallere 19:9-beeldverhouding en de QHD-resolutie van 3040 bij 1440 pixels blijft dezelfde. De belangrijkste verbetering bij dit paneel zit hem dan ook in de 90 Hz verversingssnelheid of refreshrate die voor vlottere animaties moet zorgen dan de 60 Hz-schermen die de meeste gebruikers gewend zijn.

De Google Pixel 4 krijgt wel een groter schermpaneel dan zijn voorganger, met het 5,7 inch formaat. Hij krijgt een 19:9 beeldverhouding en de Full HD-resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Google liet ook zijn kleinere telefoon genieten van het 90 HZ-paneel en de andere features die hierboven zijn opgesomd.

Als we naar de prestaties van de Pixel 4 XL kijken dan vinden we zoals verwacht de 2,84 GHz Qualcomm Snapdragon 855 die als motor diende in een heleboel vlaggenschepen dit jaar. Google gaf zijn toptoestellen een belangrijke upgrade wat werkgeheugen betreft, want alle modellen komen dit keer met 6 GB aan RAM. Er is dit keer ook meer opslag beschikbaar, want de XL-versie krijgt een variant met 128 GB opslag en een met 256 GB (UFS 2.1-opslag).

Google Pixel 4

Camera en gezichtsherkenning

De camera is altijd al een belangrijk onderdeel van elke Pixel-telefoon geweest, en dat lijkt nu meer dan ooit het geval te zijn. Het is ook het enige element waarin de Pixel 4 en de XL-versie helemaal gelijk zijn. Als hoofdcamera maakt Google gebruik van een 12,2 MP camerasensor met een f/1.7-diafragma.

Google voegt voor het eerst een tweede camerasensor toe aan de achterkant, en dat is een 16 MP telecamera met 2x optische zoom. Al kan Google softwarematig de zoomafstand vergroten zoals het dat al deed met de Pixel 3 die een enkele cameralens had. In combinatie met de telelens kan de Pixel 4 en Pixel 4 XL volgens Google tot 8x zoomen zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Beide camerasensors zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie.

Googles gezichtsherkenning gebruikt het principe dat we al kennen van de iPhone X. Een flood illuminator of infraroodbelichter stelt de contouren van je gezicht vast, terwijl de DOT Projector zorgt voor de details door tienduizenden puntjes op je gezicht te tonen.

Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4 kopen

De Pixel 4 is beschikbaar vanaf 749 euro en de Pixel 4 XL is te koop vanaf 899 euro. Helaas is de Pixel 4-serie niet in Nederland en België aangekondigd en zullen we moeten we uitwijken naar andere landen of naar het grijze kanaal en dat kan op de volgende manieren.

1. Via de Duitse Google Store 

De Google Pixel 4 (€ 749) en Pixel 4 XL (€ 899) zijn wel in de Duitse Google Play Store beschikbaar. Wie geïnteresseerd is één van deze producten kan dus in Duitsland terecht (of in één van de landen waar ze officieel te verkrijgen zijn). Je bent hier trouwens ook aan het juiste adres voor de originele cases.

Je kan dan in de Google Store producten kopen die in andere landen in de Play Store beschikbaar zijn, en deze vervolgens via bekenden of een doorstuurdienst naar Nederland of België laten versturen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Stappenplan

> Ga naar de regiokiezer in de Google Store

> Selecteer Duitsland (of een ander land waar de Pixel 4 beschikbaar is)

> Selecteer nu de Google Pixel 4 of één van de andere producten

> Klik op 'Kaufen'

> Voer een afleveradres in (dit kan een bekende zijn die in Duitsland woont of een doorstuurdienst)

> Nu kun je de betaling afronden en de levering afwachten

Een voorwaarde voor het afleveradres is dat er vrienden, kennissen of familie wonen in het land dat overeenkomt met je verzendadres. Zij kunnen dan het pakket voor je aannemen zodat jij ernaar toe kan rijden om het pakketje op te halen. Je kan ze natuurlijk ook lief aankijken en vragen om het pakketje te laten doorsturen. Een doorstuurdienst is ook een optie, alleen rekenen zij natuurlijk kosten waardoor je aanschafprijs iets omhoog gaat. Een voorbeeld van een doorstuurdienst waar wij goede ervaringen mee hebben is Mailboxde.

2. Google Pixel 3 kopen via Conrad

> Google Pixel 4 (64GB) € 759,50

> Google Pixel 4 XL (64 GB) € 990,91

3. Google Pixel 4 kopen via Belsimpel

De Pixel 4 kan hier met of zonder abonnement besteld worden en de Pixel 4 XL kan hier met of zonder abonnement via Belsimpel besteld worden. De prijzen voor een los exemplaar, die iets hoger liggen dan de adviesprijzen, vind je hieronder.

> Google Pixel 4 (64 GB) - € 765

> Google Pixel 4 (128 GB) - € 899

> Google Pixel 4 XL (64 GB) € 879

> Google Pixel 4 XL (128 GB) - € 1049

4. Google Pixel 4 kopen via MediaMarkt Duitsland

De Pixel 4 kan je bij de MediaMarkt in Duitsland voor € 749 in de kleur Oh So Orange, Clearly White en Just Black aanschaffen. De Pixel 4 XL koop je voor € 899 in de kleur Clearly White en Just Black. Alle uitvoeringen hebben 64 GB opslaggeheugen. De bestelling kun je laten afleveren in een MediaMarkt-filiaal of DHL-filiaal in Duitsland of bij een bekende die in Duitsland woont. Je zult dan alleen nog naar het MediaMarkt-filiaal of de bekende in Duitsland moeten afreizen om de Pixel op te halen.

5. Google Pixel 4 kopen via Saturn Duitsland

De Pixel 4 kan je ook bij de Saturn in Duitsland kopen. Voor € 749 koop je de Pixel 4 in de kleur Oh So Orange, Clearly White en Just Black aanschaffen. De Pixel 4 XL koop je hier voor € 899 in de kleur Clearly White en Just Black. Ook hier liggen voor nu alleen de 64 GB-uitvoeringen op voorraad. Bestellingen dien je in Duitsland op te halen.

6. Google Pixel 4 kopen via andere aanbieders

- Google Pixel 4 los toestel

- Google Pixel 4 XL los toestel

- Google Pixel 4 met abonnement

- Google Pixel 4 XL met abonnement

Zodra er meer winkels zijn die de Pixel 4-telefoons aanbieden, zullen we dit artikel aanpassen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk