‘OnePlus Nord verschijnt bij keuringsinstanties met 30 watt-oplader’

‘OnePlus Nord verschijnt bij keuringsinstanties met 30 watt-oplader’

OnePlus Z of Nord

Onenigheid over de naam zal vermoedelijk niet worden opgelost tot de officiële lancering, die plaats zou vinden in juli. Eerder werd nog verwacht dat de telefoon tezamen met de OnePlus 8 en 8 Pro op het podium zou verschijnen. Vermoedelijk heeft het coronavirus roet in het eten gegooid – OnePlus had tevens met zijn high-end telefoons last van de effecten van het coronavirus, waardoor de OnePlus 8 Pro in kleine batches beschikbaar komt. Zodra het toestel op de markt komt, zal het in elk geval mogen genieten van een 30 watt-snellader, zo blijkt uit een keuringsrapport van TUV Rheinland.

Keuringsrapport OnePlus Nord 5G

Informatie bij het keuringsrapport van TUV Rheinland, beeld: MySmartPrice

Volgens het uitgelekte keuringsdocument kan het toestel opladen met 5V en 6A, gecombineerd kan het een laadvermogen van 30 watt opleveren – deze specificaties zijn overeenkomstig met eerdere 30 watt-opladers van OnePlus, die het recent nog heeft gebruikt op zijn OnePlus 8 en 8 Pro. Verder laat de afbeelding van het keuringsrapport een specifiek modelnummer zien ‘AC2003’, die recent nog in benchmarks verscheen. Het Indiase BIS heeft vermoedelijk een regiospecifieke variant gecertificeerd, die door het leven gaat als de ‘AC2001’. Wat de verschillen zijn tussen deze specifieke modellen, blijkt niet uit de gepubliceerde rapporten.

OnePlus Nord 5G

Ook bij de naamgeving worden de nodige details opengelaten, zo zou het toestel ‘Nord 5G’ kunnen heten, maar het zou ook kunnen gaan om een interne codenaam voor de OnePlus Z. Andere details van het midrange-toestel staan wel zo goed als vast, zo zal Qualcomm zijn Snapdragon 765G-chipset leveren, krijgt het toestel minimaal 8 GB en maximaal 12 GB-werkgeheugen met 128 GB of 256 GB opslaggeheugen, biedt het 6,55-inch AMOLED-scherm een 90 Hz-verversingsfrequentie en zal er een 4.000 mAh-batterij aanwezig zijn – die dus met maximaal 30 watt opgeladen kan worden.

OnePlus 8 Lite renders

Eerder lekte al de eerste renders van de OnePlus Z of Nord uit via OnLeaks

Achterop vinden we tot slot de camera’s van de OnePlus Z of Nord 5G: in totaliteit bevat het toestel drie camera’s: één voorop in de hole-punch notch, en drie achterop in de verticale cameramodule. De verwachting is dat achterop een 64 MP-hoofdcamera gebruikt wordt, tezamen met diepte/macro en groothoekcamera’s. Voorlopig blijft het koffiedikkijken wanneer het toestel op de markt komt, de geruchtenmolen spreekt over een lancering ‘tussen 6 en 12 juli’. Prijzen van rond de 450 euro zijn de revue gepaseerd, hoewel de officiële Europese prijzen bij de lancering iets anders uit kunnen pakken.

OnePlus Nord
4115 mAh
6.44 inch - 1080 x 2400 px
128/256 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

OnePlus Nord
4115 mAh
6.44 inch - 1080 x 2400 px
128/256 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties