‘OnePlus Z-lancering vertraagd door de coronavirus-uitbraak’

‘OnePlus Z-lancering vertraagd door de coronavirus-uitbraak’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus Z

Prijzen van OnePlus-toestellen zijn de afgelopen jaren alsmaar gestegen. Voor een OnePlus One lag de prijs op 300 euro, bij de OnePlus 3 betaalde je 399 euro, bij de OnePlus 5 steeg de prijs naar 499 euro en de OnePlus 7T-serie kostte minimaal 599 euro. Recent lanceerde OnePlus zijn 8-serie: daar mag je minimaal 699 euro voor neertikken. Gelukkig is er hoopgevend nieuws, mocht je kijken naar een midrange-telefoon: OnePlus zou van plan zijn om in 2020 een midrange-smartphoneserie op te zetten. Eerder stond de eerste telefoon in deze serie bekend als de 8 Lite, dat veranderde later naar ‘OnePlus Z’.

OnePlus 8 Lite renders

Het design van de OnePlus Z heeft weinig weg van de 8 en 8 Pro

OnLeaks liet ons in december de eerste renders zien van de OnePlus Z. Het design van de telefoon is afwijkend van wat we hebben gezien bij de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. In eerste instantie zou het toestel tezamen met de OnePlus 8-serie gelanceerd worden. Volgens OnLeaks is de lancering van de telefoon uitgesteld ‘door de uitbraak van het coronavirus’. OnePlus heeft de productiecapaciteit mogelijk nodig voor de 8 en 8 Pro, waardoor de OnePlus Z niet op tijd geproduceerd kon worden voor een lancering in april. OnLeaks geeft aan dat de lancering tot de zomer is uitgesteld: hij noemt geen specifieke maand.

Lagere prijs

Tezamen met een lagere prijs, zou OnePlus zijn specificatie-formule aan moeten passen. Zo gebruikt OnePlus geen Qualcomm Snapdragon 865-chipset in de Z-serie. In plaats daarvan zou de fabrikant voor het eerst een MediaTek-chipset gebruiken, om precies te zijn de Dimensity 1000. OnePlus krijgt met deze chipset de mogelijkheid om de OnePlus Z met 5G-connectiviteit uit te rusten. Daarnaast is het toestel, aldus diverse bronnen, voorzien van 8 GB-werkgeheugen, 256 GB-opslaggeheugen en een 4.000 mAh-batterij, die met maximaal 30 watt op te laden is. Ten slotte maakt OnePlus gebruik van een 90 Hz-scherm.

Beelden van de oortjes

Tezamen met de OnePlus 8-serie, introduceerde OnePlus de Bullets Wireless Z

OnePlus zou een flink lagere prijs hebben opgesteld voor de Z: in het Verenigd Koninkrijk kost de Z bij de lancering zo’n 400 GPB, omgerekend zou dat uitkomen op ongeveer 460 euro. Daarmee is het geen goedkoop toestel, maar het is wel een stuk betaalbaarder in vergelijking met de prijzen van de OnePlus 8-serie. Het is overigens niet de eerste keer dat OnePlus de Z-naamgeving zou gebruiken voor een betaalbaar product. Tezamen met de OnePlus 8-serie introduceerde de Chinese fabrikant de OnePlus Bullets Wireless Z-oortjes, met een adviesprijs van 49,99 euro. De helft van de prijs die je betaalt voor de OnePlus Bullets Wireless 2.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk