‘OnePlus Z krijgt dan toch een Snapdragon 765-chipset’

‘OnePlus Z krijgt dan toch een Snapdragon 765-chipset’

Qualcomm of MediaTek?

OnePlus vertrouwde sinds zijn oprichting in 2013 volledig op Qualcomm Snapdragon-chipsets. Zelfs de eerste telefoon van het bedrijf, de OnePlus One, werd toentertijd afgeleverd met een Snapdragon 801-chipset. Eerdere geruchten wezen op een mogelijke deviatie van deze standaard: de OnePlus Z zou voorzien worden van een MediaTek Dimensity 1000-chipset. Middels een MediaTek-chipset zou het mogelijk zijn om de adviesprijs van de OnePlus Z te verlagen, de eerste midrange-telefoon van het bedrijf sinds 2015. Eerder in het geruchtenproces stond het toestel nog bekend als de OnePlus 8 Lite.

OnePlus Z met Snapdragon 765-chip

OnePlus zou zijn Z-serie willen lanceren met een Snapdragon 765-chipset

OnePlus zou nu toch een andere weg bewandelen voor de midrange ‘Z’, aldus Max J. Via een tweet laat de betrouwbare geruchtenmaker weten dat er toch een Qualcomm Snapdragon-chipset voor de OnePlus Z is uitgekozen. Om precies te zijn zou het gaan om de Snapdragon 765-chipset. Opvallend is dat de chipset in een ander segment is gepositioneerd: de Dimensity 1000-chipset bevindt zich in het high-end segment, terwijl we met de Snapdragon 765 van doen hebben met een midrange-chip. Eerdere geruchten van Ishan Agarwal over een 5G MediaTek-chipset zijn ‘niet onjuist’, aldus Max J.

Ontwikkelprocessen

Er is mogelijk op het laatste moment gekozen voor een nieuwe chipset. Met de nieuwe chipset zou de telefoon nog altijd ondersteuning krijgen voor 5G-verbindingen. Wel is de MediaTek-chipset een stuk sneller. Intern bevat de Dimensity een viertal ARM Cortex-A77 kernen, tezamen met vier ARM Cortex-A55 kernen. Bij de Snapdragon-chipset krijgen we een tweetal ARM Cortex A76-kernen en zes Cortex-A55 kernen. Uiteraard gaat het om speculaties; OnePlus heeft nog niks bevestigd over de komst van de OnePlus Z, dan wel over het gebruik van een MediaTek of Qualcomm-chipset in deze telefoon.

OnePlus 8 Lite renders

Het design van de OnePlus Z lekte in 2019 al uit door OnLeaks

In eerste instantie zou de OnePlus Z gelanceerd worden tezamen met de OnePlus 8 en 8 Pro. Dat zou inmiddels zijn uitgesteld naar een lancering in juli. Wat de vertraging heeft veroorzaakt, is onbekend. GSMArena speculeert over een mogelijke vertraging door het selecteren van een nieuwe chipset. Er zouden ook andere (onderliggende) problemen kunnen spelen, zoals een beperkte productie door de komst van het coronavirus. Wat het precies heeft veroorzaakt, zullen we vermoedelijk tegen die tijd te weten komen. Kijk jij uit naar een midrange-telefoon van OnePlus? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

OnePlus Nord
4115 mAh
6.44 inch - 1080 x 2400 px
128/256 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

OnePlus Nord
4115 mAh
6.44 inch - 1080 x 2400 px
128/256 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties