Gerucht: de OnePlus 9 wordt al in maart 2021 gelanceerd

Gerucht: de OnePlus 9 wordt al in maart 2021 gelanceerd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus 9

De OnePlus 9 zal de opvolger worden van de net aangekondigde OnePlus 8T. Smartphonefabrikanten lanceren doorgaans hun telefoons rond dezelfde tijd als voorgaande jaren, maar het lijkt erop dat de bedrijven hiervan af gaan stappen. Zo zou Samsung volgens geruchten zijn Galaxy S21-serie al in januari gaan aankondigen. Dit zou zijn omdat Samsung meer spreiding wil creëren tussen de toestelreeksen, omdat consumenten anders geneigd kunnen zijn om te wachten op de ‘Fan Edition’. Het lijkt erop dat ook OnePlus een lancering naar voren haalt. Dat beweert AndroidCentral.

De OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro zijn aangekondigd in april van 2020. Dat is al een maand eerder dan voorgaande lanceringen die veelal in mei gepland stonden. De 8T volgde op 14 oktober, zonder Pro-versie en ergens in juli zag de aantrekkelijk geprijsde OnePlus Nord het levenslicht. De OnePlus 9 zou volgens de nieuwe geruchten zo'n vier weken naar voren worden gehaald en al in halverwege maart aangekondigd worden.

Logisch?

Wellicht is maart een strategische keuze van OnePlus. Een lancering in deze maand geeft het bedrijf langer de tijd om de OnePlus 9 te verkopen, voordat de OnePlus 9T ergens in de herfst alweer verschijnt. Door de OnePlus 9 in maart uit te brengen, kan OnePlus zijn vlaggenschip van 2021 ook beter positioneren ten opzichte van Samsung, Xiaomi en anderen concurrenten.

Over specificaties van de OnePlus 9 kan de bron nog niets zeggen, alleen speculeren. De lancering in maart heeft OnePlus overigens niet ontkend of bevestigd. We zullen dus moeten wachten totdat het Chinese bedrijf dit zelf naar buiten brengt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk