OnePlus 5(T) krijgt in voorjaar 2018 update naar Android 8.0 Oreo

OnePlus 5(T) krijgt in voorjaar 2018 update naar Android 8.0 Oreo

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

OnePlus 5(T) Android 8.0 Oreo

Onlangs kondigde OnePlus de nieuwe versie van de OnePlus 5 aan: de OnePlus 5T. Dit toestel wordt opmerkelijk genoeg nog met Android 7.1.1 Nougat uitgebracht, terwijl Android 8.0 Oreo al sinds 21 augustus 2017 officieel beschikbaar is. OnePlus zegt dat de 5 en 5T dezelfde software zullen houden, hetzelfde principe als de 3/3T op dit moment hebben. Sinds de 5 nog geen Android Oreo heeft, heeft de 5T dit dus ook niet. Hoewel dit te begrijpen valt, liet OnePlus ook weten wanneer we de update naar het nieuwste besturingssysteem van Android dan wél kunnen verwachten.

Het antwoord was dat dit pas in het voorjaar van 2018 zal zijn. Dit duurt nog wel een tijdje, maar OnePlus wil zichzelf ook niet in de voet schieten met beloftes die het niet waar kan maken. Herinneren we vorig jaar nog toen het bedrijf beloofde voor het einde van 2016 Android Nougat op de 3/3T te krijgen? OnePlus lanceerde op de allerlaatste dag van 2016 daarom maar een nog niet volledig stabiele en gepolijste versie van Nougat, wat niet al te best overkwam op de community. Hiervan heeft OnePlus duidelijk geleerd, en dus krijgen we een iets bredere periode waarin de update kan arriveren, en zo wil OnePlus een stabiele update afleveren.

Gelukkig is er goed nieuws voor mensen die niet zo lang willen wachten. In december zal namelijk het bèta-programma naar de OnePlus 5T komen. In november zal het al zover zijn voor de OnePlus 5, waardoor ook deze mensen aan Oreo kunnen proeven. De OnePlus 3 / 3T hebben al wel een bèta-programma voor Oreo, en deze heeft ondertussen al twee updates ontvangen.

Oreo draait ondertussen redelijk op deze apparaten en de toevoegingen zoals picture-in-picture, notificaties snoozen en een betere accuduur zijn allemaal welkom. Nog even geduld voor de OnePlus 5 eigenaren dus!

Bron: OnePlus presentatie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk