OnePlus 5 ontvangt eerste Android 8.0 Oreo bèta-versie van OxygenOS

OnePlus 5 ontvangt eerste Android 8.0 Oreo bèta-versie van OxygenOS

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

OnePlus 5 Bèta

OnePlus heeft via een forumpost het Open Bèta-programma voor de OnePlus 5 aangekondigd. De Open Bèta houdt in dat iedereen zich kan inschrijven om mee te doen aan het programma, in tegenstelling tot een gesloten bèta-test. In de bèta van OxygenOS krijg je regelmatig updates, veelal om de twee weken. Hierin worden diverse functies getest, voordat deze naar alle gebruikers worden uitgerold met het reguliere OxygenOS.

Dit blijkt nu ook het geval, aangezien de eerste bèta-versie voor de OnePlus 5 gebaseerd op Android 8.0 Oreo is. Het stabiele kanaal zit nog op Android 7.1 Nougat. OnePlus meldt ook welke wijzigingen er zijn gedaan. Deze zijn precies hetzelfde als bij de update naar Oreo van de OnePlus 3/3T.

Zo wordt de toevoeging van picture-in-picture genoemd. Hiermee kan je in een klein venster nog een app zien, terwijl je je telefoon nog gewoon kan gebruiken. Daarnaast werken wachtwoordbeheerders nu beter in Oreo: het invullen gaat nu via Android zelf, in plaats van via de toegankelijkheidsservice. Ook zijn de snelle instellingen voor het beheren van je WiFi, Bluetooth, mobiele data etc ook aangepast.

Parallel Apps voor OnePlus 3(T)

Een nieuwe functie die OnePlus zelf heeft gemaakt zijn Parallel Apps. Hiermee kan je verschillende accounts gebruiken van dezelfde app. Dit kan van pas komen met de dual-sim functie van de OnePlus 5 en het beheren van bijvoorbeeld twee WhatsApp-accounts. De beveiligingsupdate van november is in deze bèta-update ook meteen doorgevoerd.

Je kan van het stabiele naar het bèta-kanaal overstappen zonder al je data te verliezen. Hierna zal je gewoon over the air (dus op afstand) bèta-updates ontvangen en kunnen installeren. Je krijgt dan geen updates van het stabiele kanaal. Wil je weer terug naar het stabiele kanaal, dan zul je een speciale roll-back versie moeten flashen. Hierbij zal wel al je data verloren gaan.

OnePlus heeft al eerder bekend gemaakt dat het in het voorjaar van 2018 Android 8.0 Oreo naar de OnePlus 5 en 5T zal gaan uitrollen. De forumpost met alle instructies en linkjes kan je hier vinden. Veel testplezier!

Bron: OnePlus forum

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk