Komt er een OnePlus 3 met LCD-scherm op de markt? [Update]

Komt er een OnePlus 3 met LCD-scherm op de markt? [Update]

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

OnePlus 3

Een tijdelijke verkoopstop voor de OnePlus 3 ging in vanaf begin augustus en dat duurde totaal zo'n zes weken. Het toestel was te populair, waardoor de Europese markt tijdelijk het device niet aan kon schaffen, waar dat op andere markten wel het geval was. Als je momenteel een toestel wilt bestellen, moet je echter ook rekening houden met een levertijd van enkele weken.

Geruchten over een andere variant van de OnePlus 3 doen al even de ronde en afgelopen week nog kwam het nieuws naar buiten over een vermeende Plus-variant van het apparaat. Of het daarbij ging om een versie met groter scherm of andere hardware is nog de vraag, maar nu is er weer een andere naam verschenen: OnePlus 3S.

Het typenummer van dat model bedraagt A3010, waar de normale versie A3000 heeft als typenummer. Mede-oprichter van OnePlus, Carl Pei, liet deze week ook weten dat de lange levertijd van de devices te maken heeft met het AMOLED-scherm. De fabrikant waar deze worden ingekocht kan niet voldoen aan de vraag en dat zou kunnen betekenen dat de 3S-variant misschien wel wordt voorzien van een LCD-paneel. Als dat het geval zal zijn gaan we misschien ook wel de Snapdragon 821-chipset zien, maar dat is slechts speculatie. Een LCD-paneel kan trouwens negatieve gevolgen hebben voor de accuduur van een toestel, omdat devices met een AMOLED-scherm alle individuele pixels uit kunnen schakelen, wat ten goede kan komen aan de batterijduur.

Update 11:15

Een tweet van diezelfde Carl Pei, suggereert dat we in de komende OnePlus-devices ook AMOLED-schermen blijven zien, zo liet onder andere AW-lezer Jens weten, waarvoor dank.

Bron: MyDrivers via PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk