OnePlus start Android Pie-bèta voor de OnePlus 3 en de OnePlus 3T

OnePlus start Android Pie-bèta voor de OnePlus 3 en de OnePlus 3T

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus 3(T) Android Pie

In eerste instantie zou Android 8.0 Oreo de laatste grote update voor OnePlus 3 en de OnePlus 3T zijn. Gelukkig bleek later dat OnePlus Android 8.1 Oreo wilde overslaan om beide telefoons meteen naar Android Pie te updaten. Dat moment is nu erg dichtbij aangezien OnePlus voor het duo net als bij de OnePlus 5 en de OnePlus 5T een bèta in het leven geroepen heeft welke gebaseerd is op Android Pie. De eerste gebruikers in China kunnen nu met deze bèta aan de slag.

De OnePlus 3 en 3T worden in China voorzien van een nieuwe bètaversie van HydrogenOS. HydrogenOS is de Chinese tegenhanger van OxygenOS. Deze Chinese variant wijkt iets af van OxygenOS, waarbij vooral de afwezigheid van Google-apps opvalt. Deze apps zijn namelijk in China geblokkeerd. Ook de internationale versie van deze software wordt momenteel intern getest. Dat blijkt uit dit bericht op het OnePlus-forum.

De OnePlus 3 (uit juni 2016) en 3T (uit november 2016) kwamen overigens op de markt met Android 6.0 Marshmallow. Daarna kregen ze een update naar Nougat en Android 8.0 Oreo om nu wacht het stel geruime tijd op Android Pie. Het is desondanks opmerkelijk dat deze Androidtelefoons worden voorzien van drie versie-updates. Het gemiddelde ligt op twee stuks.

OnePlus 3T Android P

Beschikbaarheid Android Pie

Op 14 november startte OnePlus de bèta voor de OnePlus 5(T) en op 26 december kreeg het stel een kerstcadeau in de vorm van Android Pie. Zo snel kan het dus gaan. Eigenaren van een OnePlus 3 en de OnePlus 3T zullen dus nog eventjes geduld moeten opbrengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk