OnePlus 2 krijgt Android 8.0 Oreo via LineageOS 15

OnePlus 2 krijgt Android 8.0 Oreo via LineageOS 15

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

OnePlus 2 en updates

Eerder dit jaar maakte OnePlus bekend dat de OnePlus 2 geen update zou ontvangen naar Android Oreo. Een domper voor veel bezitters van het toestel, die graag de laatste update van Android zouden willen ontvangen.

Gelukkig is er nog steeds een actieve community en de makers van LineageOS, een spin-off van CyanogenMod, hebben het voor elkaar om een vroege versie van Android 8.0 Oreo uit te brengen voor de OnePlus 2. Dat wil dus zeggen dat er een mogelijkheid is om nu al een versie van Android 8.0 te draaien op de OnePlus 2.

Er zijn echter nog steeds wel een aantal functies die niet werken, waardoor deze ROM vooralsnog onbruikbaar is in het dagelijks leven. Een essentieel onderdeel werkt nog niet op dit moment: de camera. Er zijn gelukkig wel al veel zaken die wel werken, waaronder WiFi, Bluetooth, GPS, de sensors en een aantal andere zaken.

Downloaden

Deze ROM wordt op dit moment actief ontwikkeld en de verwachting is dan ook dat er steeds meer zaken gaan werken. Wil je als OnePlus 2-eigenaar toch de laatste Android-versie, dan is dit dus (bijna) je kans. Uiteraard moet je wel op de hoogte zijn hoe je een ROM flasht en er vanuit gaan dat je alle data kwijt bent zodra je dit gedaan hebt.

Wil jij Android 8.0 testen op de OnePlus 2, ga dan naar dit topic op XDA om alle info te bekijken en de ROM te downloaden. Hier kun je ook de verdere ontwikkeling volgen van Android Oreo voor de OnePlus 2.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk