Officieel: OnePlus 9-serie krijgt 50 MP ultragroothoekcamera

Officieel: OnePlus 9-serie krijgt 50 MP ultragroothoekcamera

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro krijgen een 50 MP ultragroothoekcamera op de achterkant. Dat bevestigt OnePlus-CEO Pete Lau op Twitter.

OnePlus 9-camera

De OnePlus 9, OnePlus 9 Pro en OnePlus 9R worden op 23 maart officieel aangekondigd en tot die tijd worden er al veel details van de nieuwe telefoons onthuld. Nu maakt Pete Lau op Twitter bekend dat de ultragroothoekcamera een sensor heeft van 50 megapixels. OnePlus gebruikt de Sony IMX766 voor deze camera. Gisteren werd bekend gemaakt dat de OnePlus 9 tevens een IMX789-sensor van Sony krijgt en dat de Zweedse cameraspecialist Hasselblad zich gaat ontfermen over de camerasoftware.

Lau deelde op Twitter ook twee foto's waarvan de een met een reguliere ultragroothoeklens is geschoten en de tweede met de ultragroothoeklens van de OnePlus 9. Foto's die je uploadt naar Twitter worden verkleind dus het resultaat geeft ons niet heel veel houvast.

OnePlus legt de lat in ieder geval erg hoog met de details die het over de camera's vrijgeeft. We hopen dat de fabrikanten de verwachtingen waar kan maken en dat weten we pas als we de nieuwe vlaggenschepen in handen hebben.

In ieder geval wordt de OnePlus 9 geleverd met een oplader, en gaan we mogelijk ook de OnePlus Watch zien. Er is ook al meer gelekt over de variabele verversingssnelheid van het OnePlus 9-scherm. Kijk jij uit naar de lancering? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk