'Lancering Nokia 9 uitgesteld tot februari 2019 door Nokia CPO'

'Lancering Nokia 9 uitgesteld tot februari 2019 door Nokia CPO'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia 9

De laatste paar weken hebben we al een aantal keer geschreven over de Nokia 9. Dit nieuwe vlaggenschip van de Finnen zou wel vijf camera's aan de achterzijde krijgen en daarmee zou Nokia zich onderscheiden van de concurrentie. Verder zou het toestel gebruik maken van de snelle Qualcomm Snapdragon 845-chipset en het krijgt een 5,9 inch-beeldscherm dat blijkbaar geen notch heeft.

Volgens een bron op Twitter zou de lancering van de Nokia 9 niet meer dit jaar plaatsvinden maar in februari 2019. De Chief Product Officer zou net als in 2017 met de Nokia 8 Sirocco de lancering van het de Nokia 9 tegenhouden omdat het nog niet klaar voor lancering zou zijn. Wederom is CPO Juvo Sarhikas voor een lancering van een vlaggenschip gaan liggen, en opnieuw wil hij het uitstellen tot het MWC 2019 in Barcelona.

Dit is een recent beeld van wat de voorkant van de Nokia 9 zou moeten zijn

Verouderd voor de lancering?

Op Twitter is het druk speculeren naar de eventuele reden van het uitstellen. De een zegt dat de Sahikas geen risico durft te nemen, de ander vraagt waarom je een toestel in de markt zou zetten wat nog niet 100% af is. Een mogelijk risico verbonden met het uitstellen van een lancering is dat een toestel op die manier al verouderd zou kunnen lijken nog voor het op de markt verschijnt.

De Nokia 8 Sirocco was bij het lanceren eigenlijk ook al verouderd omdat het niet gebruik maakte van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 845-chipset en daarmee gelijk al achter liep op concurrerende flagships. Als de geruchten kloppen, en de Nokia 9 verschijnt met Qualcomm Snapdragon 845, dan zal die telefoon hetzelfde lot te wachten staan. Tegen MWC 2019 verschijnen zonder twijfel de eerste vlaggenschepen die werken met Qualcomms nieuwe high-end SoC.Nokia 9 Render

Een render van de Nokia 9 met notch en 5 camera's

Beschikbaarheid

Nogmaals, we spreken hier van geruchten en Nokia heeft op geen enkele wijze die geruchten bevestigd of ontkent. Dat kunnen ze ook niet, want elk antwoord op bovenstaande geruchten zou in een keer het bestaan van de Nokia 9 bevestigen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk