'Motorola Edge 30 Ultra krijgt 200 MP camera en 125W snelladen'

'Motorola Edge 30 Ultra krijgt 200 MP camera en 125W snelladen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola bereidt zich voor om zijn krachtigste premium telefoon uit te brengen: de Motorola Edge 30 Ultra. De telefoon werkt met de high-end Snapdragon 8+ Gen 1, een 200 MP hoofdcamera en een 125W snellader. De telefoon moet volgende maand op de markt verschijnen.

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola maakte in mei al bekend dat er in juli een nieuwe toptelefoon op komst is die als eerste een 200 MP camera zal gebruiken. Vanaf begin dit jaar waren er al geruchten over een dergelijke telefoon met de naam 'Motorola Frontier'. Dat is de codenaam voor de aankomende Motorola Edge 30 Ultra, ofwel de grotere broer van de Edge 30 en de Edge 30 Pro.

Het Chinese ITHome heeft ontdekt dat het vlaggenschip van Motorola bij Chinese regulators is langs geweest, en daaruit blijkt dat de telefoon een krachtige oplader krijgt: een 125W snellader. Volgens eerdere geruchten komt de Edge 30 Ultra verder met een Snapdragon 8+ Gen 1-chipset en een 6,67 inch scherm. Het gaat om een AMOLED-paneel met een, 144Hz verversingssnelheid en gebogen randen.

Over de camera is nog wel wat onduidelijkheid. Samsung heeft recent een nieuwe generatie van zijn 200 MP ISOCELL-camera uitgebracht, maar het is niet bekend of die ook al meteen in de Edge 30 Ultra wordt gebruikt. Daarnaast komt er nog een 50 MP camera met de telefoon, vermoedelijk een groothoekcamera, en een 12 MP sensor. Die laatste is een mogelijke telecamera. Andere telefoons uit de Edge 30-serie kwamen zonder een aparte telecamera.

Een foto van de telefoon die eerder is gelekt op Chinese sociale media

Een foto van de telefoon die eerder is gelekt op Chinese sociale media

Beschikbaarheid

De Edge 30 Ultra moet uitgroeien tot het paradepaardje van de Edge 30 serie, maar over prijs van deze premium telefoons is nog niets bekend. De Pro-versie kwam in maart met zijn gewone Snapdragon 8 Gen 1-chipset op de markt voor 799,99 euro. De Edge 30 Ultra zou daarentegen met de grens van 1.000 euro kunnen flirten, of het zou die prijs kunnen overstijgen. We weten niet op welke dag hij verschijnt in de maand juli.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk