Motorola kondigt geen vouwbare telefoon aan, maar drie toestellen in de Edge-serie: Ultra, Fusion en Neo. De smartphones hebben een ‘retro-modern’ ontwerp en het merk zet vooral hoog in op fotografie. Geen Razr (die komt wel naar Europa, maar meer laat Motorola daar op dit moment niet over los), maar wel drie andere telefoons. Drie telefoons voor drie verschillende prijspunten. Zo is de Fusion onder andere voorzien van veganistische leer, als je tenminste voor de kleur blauw kiest.
Edge 30 Fusion bevindt zich meer in de midrange-categorie en heeft een 6,55 inch scherm dat meer dan 1 miljard kleuren kan weergeven. Hij maakt gebruik van de Snapdragon 888+ 5G en heeft 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. De behuizing is matglas en het scherm is een Full HD+-oledscherm dat ook kan verversen op 144 Hz. Ook dit toestel heeft Dolby Atmos-geluid. De accu kan opladen op 68 Watt. Draadloos opladen is niet mogelijk.
Qua camera’s komt Fusion met iets minder megapixels op de proppen dan Ultra. De hoofdcamera is 50 megapixel en er zit ook een 13 megapixel ultragroothoekcamera op (die ook macrofoto’s kan maken). De 32 megapixel selfiecamera zou heel scherpe foto’s maken omdat er ‘instant all pixel focus’ op het toestel zit. Volgens Motorola wordt er bij autofocus slechts op 5 procent van de pixels verbetering toegebracht, terwijl zijn speciale focus zorgt voor 100 procent van de pixels.
Updatebeleid Motorola
Alle toestellen zijn ‘ready for pc’, waardoor je ze in combinatie met een computer kunt gebruiken. Denk aan het streamen van apps, een instant prikbord, autopairing (waardoor je niet steeds de QR-code hoeft te scannen om contact te maken) en meldingen binnen Windows. Ook introduceert Motorola Moto Strongbox, een nieuwe beveiligingschip in toestellen waarmee de telefoons veiliger moeten worden, ontwikkeld in samenwerking met ThinkShield.
Tot slot is het natuurlijk de vraag hoe het ervoor staat met het updatebeleid van Motorola. Hierover geeft het aan dat klanten in deze prijsklasse bepaalde mogelijkheden willen en dat updates een langdurig proces zijn, wat niet per se een goede combinatie is, meent het merk. Hierdoor belooft het nooit lang updates. Ultra krijgt 3 besturingssysteemupdates en 4 jaar beveiligingsupdates, terwijl Fusion en Neo het moeten doen met 2 besturingssysteemupdates en 3 jaar beveiligingsupdates.