Made by Google: deze nieuwe producten heeft Google aangekondigd

Made by Google: deze nieuwe producten heeft Google aangekondigd

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

De aankondigingen: Google Assistent staat centraal

In het verhaal dat we tijdens de productaankondigingen hoorden, stond één ding centraal: kunstmatige intelligentie. Google-directeur Sundar Pichai zei dat we elke tien jaar een grote verandering zien in de wereld van computers. In de jaren 80 kwam de pc, in de jaren 90 kwam het web op en in de jaren 0 zagen we de opkomst van mobile. Nu is het tijd voor een nieuwe stap en volgens Pichai is dat kunstmatige intelligentie.

Pichai gaf verschillende voorbeelden van hoe Google het afgelopen halfjaar enorme verbeteringen in zijn diensten heeft kunnen doorvoeren door gebruik te maken van machine learning, een vorm van kunstmatige intelligentie. Daarbij kunnen we denken aan verbeteringen in Google Translate, maar ook verbeteringen in spraakherkenning en het herkennen van afbeeldingen. Een andere toepassing is de slimme assistent van de zoekgigant, Google Assistant.

Volgens Google is de introductie van eigen hardware de ultieme manier om de Google Assistent naar de mensen te brengen. Ondanks dat het maken van goede hardware moeilijk is, zo beaamt voormalig Motorola-topman en Google hardware-directeur Rick Osterloh, is nu de tijd rijp om de expertise van Google op het gebied van software én hardware samen te laten komen in de vorm van eigen producten.

Google Pixel en Pixel XL: eerste smartphones van Google

Google brengt voor het eerst smartphones op de markt, de Pixel en Pixel XL. Deze toestellen bieden volgens Google het beste van software én hardware. Dat Google de ontwikkeling van de smartphones serieus heeft genomen, blijkt wel uit de high-end-hardware, de hoge score voor de cameraprestaties en de nieuwe softwaremogelijkheden die het toestel biedt. Uiteraard is de Google Assistent volledig geïntegreerd in de Pixel-smartphones.

Lees hier alles over de Google Pixel en Pixel XL.

Android 7.1 Nougat: aangekondigd, of toch niet?

Android 7.1 is bij de aankondiging van de Google Pixel-smartphones ook zijdelings genoemd door Google. We hebben al een aantal nieuwe functies van de nieuwe Android-versie langs zien komen op de Pixel-toestellen, maar officieel is Android 7.1 nog niet eens aangekondigd. Een gedeelte van de functies die we op de Pixel-smartphones gezien hebben, komt ook naar andere Android-toestellen, zoals de nieuwe nachtmodus.

Lees hier wat we tot nu toe weten over Android 7.1 Nougat.

Google Home: assistent en speaker voor in de huiskamer

Google Home is een slimme WiFi-speaker die lijkt op een vaas. De nieuwe gadget is de Google Assistent in apparaatvorm. Het is de bedoeling dat je het apparaatje in je kamer, of liever nog in verschillende ruimtes in je huis zet en kunt deze dan gebruiken als assistent. Je kunt vragen stellen aan Google Assistant, kunt afspraken maken, restaurantreserveringen laten maken en uiteraard muziek afspelen uit verschillende diensten zoals Spotify. Daarnaast kan Google Home ook Chromecast-apparaten aansturen.

Lees hier alles over Google Home.

Chromecast Ultra: sneller en 4K met HDR

Google heeft meer dan 30 miljoen Chromecasts verkocht en dat succes is er niet voor niets. De Chromecast biedt een goedkoop streamingapparaat dat eenvoudig in het gebruik is en ondersteuning geniet van veel apps en diensten. Het is dan ook niet gek dat Google met een nieuwe Chromecast komt. De Chromecast Ultra is een uitvoering die 1,8 keer zo snel is als de tweedegeneratie Chromecast en ook nog een ondersteuning voor 4K-beelden, HDR en Dolby Vision heeft.

Lees hier alle detail over de Chromecast Ultra.

Google Wifi: eigen router met uitbreidingen voor bereik in hele huis

Google Wifi is de eerste router die Google zelf uitbrengt. Het bedrijf kwam eerder al met OnHub-routers die samen met ASUS en TP-Link gemaakt zijn, maar zet nu voor het eerst zijn eigen naam op een router. Google Wifi moet uitblinken in eenvoud en is eenvoudig uit te breiden. Door meerdere exemplaren aan te schaffen, Google biedt een pakket met drie stuks aan, kan het WiFi-bereik in huis automatisch geoptimaliseerd worden.

Lees hier alles over Google Wifi en hoe de verbinding geoptimaliseerd wordt.

Google Daydream View: eerste toestellen en headset voor virtual reality-platform

Met de introductie van de Pixel en Pixel XL zijn de eerste Android-toestellen met ondersteuning voor Daydream bekend gemaakt. Daydream is een virtual reality-platform voor Android, waarbij onder andere specificaties voor smartphones zijn vastgelegd. Hierdoor gaan we in de toekomst veel meer Android-toestellen zien die ondersteuning krijgen Daydream, dat onder andere een speciale Google Play Store en veel content krijgt. De eerste headset voor het platform, de Daydream View, is inclusief een speciale controller aangekondigd en is binnenkort te koop.

Lees hier alles over Daydream en de Daydream View-bril.

Wat hebben we gemist?

Vlak voor dit soort evenementen en aankondigingen doen veel geruchten de ronde. Dat betekent vaak dat we tijdens het evenement niet alles zien wat we verwacht hadden en dat is deze keer niet anders. Zo hadden we verwacht dat Google een voorproefje zou gaan geven van Andromeda. Dit zou de werknaam zijn voor een soort samensmelting van Android en Chrome OS. Hierbij zou Android geschikter gemaakt worden om ook op tablets en laptops te draaien door het besturingssysteem eigenschappen te geven van Chrome OS. Tijdens het evenement heeft Google het echter niet gehad over Andromeda en evenmin over een nieuwe convertible tablet/laptop in de Pixel-lijn die op Andromeda zou draaien.

De andere grote afwezige was Android 7.1 Nougat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat (zoals we hierboven besproken hebben) Google wel degelijk de Pixel-smartphones heeft aangekondigd met Android 7.1, maar het bedrijf heeft het verder niet gehad over de nieuwe versie van het besturingssysteem. Bij de lancering van Android 7.0 Nougat gaf het bedrijf aan regelmatiger te komen met 'onderhoudsupdates' en de developer preview van de eerste hiervan zouden we in de herfst gaan zien. Dat blijkt, na het evenement, nog steeds te gelden en ondanks dat Google tijdens de aankondigingen de nieuwe Android-versie over heeft geslagen, kunnen we deze toch op korte termijn verwachten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk