Google presenteert Pixel en Pixel XL: krachtige smartphones met een Google-hart

Google presenteert Pixel en Pixel XL: krachtige smartphones met een Google-hart

Google Pixel

Zoals verwacht heeft Google op een eigen evenement de Google Pixel aangekondigd. Dit is één van de twee smartphones met dit predicaat, waarbij dus is afgestapt van de bekende Nexus-naam. De Google Pixel is gemaakt in samenwerking met HTC en is een nieuw 5,0 inch vlaggenschip.

Het toestel bevat een AMOLED-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels en de behuizing is opgetrokken uit metaal en glas. Dat glas is op de achterkant verwerkt en wordt onder andere gebruikt om verschillende signalen door te laten. Op de achterkant is ook de lichtsterke 12,3 megapixel-camera geplaatst, voorzien van optische beeldstabilisatie en een dubbele ledflitser. De camera is door het team van DxOmark onder handen genomen en behaalde daar een score van 89, de hoogste ooit op een smartphone. Er is onder andere ondersteuning te vinden voor HDR+, waardoor foto's er goed, gekleurd en contrastrijk uitzien. De tijd waarin je een foto maakt is ook de kortste ooit, zodat je bewegende objecten altijd scherp kunt vastleggen. Tijdens het filmen wordt het beeld 200 keer per seconde uitgelezen door de gyrosensor, zodat het beeld gestabiliseerd kan worden en waardoor het beeld nooit meer schokkend zal zijn.

De accu heeft een capaciteit van 2770mAh en als deze een kwartier wordt opgeladen kan er weer tot 7 uur gebeld worden met het toestel. Opladen kan via de USB C-poort die daarnaast ook gebruikt kan worden om data te synchroniseren. Er komen modellen op de markt met 32GB of 128GB intern geheugen en een geheugenkaartslot is niet aanwezig.

Google Pixel XL

Het grotere model is de Pixel XL, die qua accucapaciteit en schermresolutie verschilt met de normale Pixel. Deze variant beschikt namelijk over een 5,5 inch Quad HD-scherm met 2560x1440 pixels en een 3450mAh-accu. De rest van de specificaties is wel hetzelfde, dus ook in dit toestel zien we de Snapdragon 821 van Qualcomm. Deze vierkernige chipset is de opvolger van de populaire 820 en biedt betere prestaties en is een stukje energiezuiniger.

Ook in de Pixel XL zien we 4GB werkgeheugen en dit toestel wordt ook uitgeleverd met Android 7.1 Nougat. Hierdoor is het onder andere mogelijk om naadloze updates te installeren, zowel op het gebied als nieuwe besturingssystemen als beveiliging. Hiermee zijn het de eerste devices van Google met deze versie, maar deze zal ook binnenkort te vinden zijn op verschillende oudere Nexus-apparatuur. Op de achterkant van zowel de Pixel als Pixel XL is de vingerafdrukscanner te vinden en ook zien we daar een Google-logo. De 5,0 inch Google Pixel meet 143.8 mm x 69.5 mm x 7.3-8.5mm, terwijl De Pixel XL 154.72mm x 75.74mm x 7.3-8.5mm meet.

De devices zijn onder andere voorzien van de mogelijkheid om onbeperkt foto's en video's op te slaan in de Google Foto's-app, waardoor je de interne opslag van je smartphone minder hoeft te gebruiken. Als je de homeknop even ingedrukt houdt krijg je de slimme Google Assistant voorgeschoteld, die we ook al kennen van de chat-app Allo.

Google Assistant

Deze assistent is ook op te roepen met een simpel stemcommando: "OK Google." Deze assistent kan van alles herkennen wat je vraagt, bijvoorbeeld locaties of muziek en is hierdoor een stuk slimmer dan voorheen. Je kunt mensen snel berichten sturen, via de SMS-applicatie of bijvoorbeeld WhatsApp. De Assistent kan ook op basis van de getoonde scherminformatie andere informatie opzoeken, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan een restaurant en de reviews daarover. Nieuwe applicaties zoals Google Duo en Allo zijn voor geïnstalleerd op de smartphones.

Beschikbaarheid

Zowel de Pixel als Pixel XL zijn te verkrijgen in twee varianten qua opslaggeheugen, namelijk een 32GB en 128GB-variant. Daarnaast komen de devices ook op de markt in drie kleuren, namelijk zwart, blauw en wit.

Onderstaande prijzen gelden voor Europa (Duitsland) en zullen waarschijnlijk ook in Nederland en België doorgevoerd worden:

Pixel (32GB) - € 759

Pixel (128GB) - € 869

Pixel XL (32GB) - € 899

Pixel XL (128GB) - € 1009

Pre-order start vandaag in de Verenigde Staten, Australië , Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarna ze vanaf 13 oktober moeten worden uitgeleverd. Wanneer de Pixel en Pixel XL in Nederland beschikbaar zullen komen, is vooralsnog niet bekend.

HTC Pixel XL
3450 mAh
5.5 inch - 2560x1440 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

HTC Pixel
2770 mAh
5 inch - 1920x1080 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

HTC Pixel XL
3450 mAh
5.5 inch - 2560x1440 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

HTC Pixel
2770 mAh
5 inch - 1920x1080 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties