Honor 20 specificaties op straat: drie camera's met 48 MP hoofdlens en OLED

Honor 20 specificaties op straat: drie camera's met 48 MP hoofdlens en OLED

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor 20

Nu we de nieuwe smartphone uit de Honor View-reeks hebben gehad, verwachten we nog de Honor 20 die de Honor 10 van vorig jaar zal opvolgen. De Honor 10 pakte uit met erg krachtige specificaties voor een lagere prijs dan de Honor View 10 en mogelijk staat ons hetzelfde te wachten met deze nieuwe krachtpatser. De specificaties van de Honor 20 zijn onlangs gelekt op de Chinese sociale mediasite Weibo.

Drie camera's

Als eerste is er informatie gelekt over de camera van deze telefoon, want het lijkt erop dat de Honor 20 zal kunnen gebruikmaken van dezelfde 48 MP sensor als de View 20. We gingen al even met deze lens aan de slag in dit artikel en we waren enthousiast over de hoeveelheid detail die kon worden vastgelegd.

De Honor 10 van vorig jaar

Al maakten we wel de voetnoot dat de 48 MP sensor nog steeds geen vervanger is voor een telelens als je onderwerpen vanaf lange afstand wil fotograferen. Daar lijkt Honor nu een oplossing voor gevonden te hebben, want het toestel krijgt een tweede 20 MP camera en een derde 8 MP exemplaar. Mogelijk gaat het respectievelijk om een groothoeklens en telelens.

Opmerkelijk is dat er zelfs in het lek al gesproken wordt over een DxOMark-score van 108, waarmee het toestel net achter de Samsung Galaxy S10, Huawei P20 Pro en Huawei Mate 20 Pro komt. De camerascore van de Galaxy S10 is recent nog bekend geraakt.

Specificaties

Als we de rauwe specificaties erbij nemen, stellen we vast dat het toestel opnieuw kan rekenen op de krachtigste chipset van Huawei-makelij: de 7 nanometer Kirin 980-processor. Dat is precies dezelfde chipset die we ook terugvinden in de Huawei Mate 20 Pro die 1000 euro kost. Verder leren we dat er drie varianten van het toestel komen: de ene komt met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag, de tweede heeft evenveel opslag maar 8GB RAM en de laatste heeft ook 8 GB RAM maar komt met 256 GB opslag.

Foto's van de Honor View 20 genomen aan het water in Haarlem

Honor lanceerde zijn View 20 vlaggenschip in januari

Over het scherm van de telefoon weten we alleen dat Honor voor het eerst aan de slag gaat met een OLED-paneel en dan wel een groter 6,1 inch vergeleken met de Honor 10. Het is nog niet bekend of het toestel ook een kleine camera-inkeping in het scherm krijgt zoals we al zagen bij de Honor View 20. Als laatste blijkt uit het lek dat het toestel een 3650 mAh accu heeft en dat de telefoon komt met de nieuwe Gaming+-software van Honor. We kunnen daarmee ook afleiden dat de telefoon ook op de Magic UI 2.0-schil draait die gebaseerd is op Android Pie.

Beschikbaarheid

Bij de lancering van de View 20 vertelde Honor-topman Michael Pan al aan onze redactie dat we het toestel in mei mogen verwachten. De Honor 10 kostte vorig jaar 399 euro en het lijkt erop dat die prijs behouden blijft, want het 6 GB RAM model met 128 GB opslag zou omgerekend 395 euro kosten. Voor evenveel opslag maar 8 GB RAM zouden we 447 euro betalen en het duurste model kost omgerekend 500 euro. het is nog niet zeker dat elk genoemd model op onze markt wordt gelanceerd.

Kijk jij uit naar de Honor 20? Wat verwacht je van de camera van deze telefoon en denk je dat Honor ook hier voor een camera-inkeping gaat in plaats van een klassieke notch? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Hands-on foto's van de Honor View 20 na afloop van de presentatie

Het rode model van de Honor View 20, hier op de achtergrond, kwam niet naar Nederland

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk