Nieuw Google Play Store-design uitgebracht op Wear OS-horloges

Nieuw Google Play Store-design uitgebracht op Wear OS-horloges

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Play Store krijgt in de komende dagen een nieuw uiterlijk als je een horloge met Wear OS gebruikt. Het ontwerp is visueel aantrekkelijker en moet smartwatchgebruikers aansporen om meer apps te gebruiken.

Nieuw Play Store-design

Met de lancering van de Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro vorige maand, konden we al een eerste glimp opvangen van een nieuw uiterlijk van de Google Play Store. Nu rolt Google het design ook uit naar de eerste Wear OS-gebruikers, dat weet 9To5Google, dat beelden publiceert van de interface.

Het oude uiterlijk van de applicatiewinkel bevatte veel onaantrekkelijke tekst voor een smartwatchapp, en daar heeft Google verandering in gebracht. In het beginscherm van de app zie je nu kleurrijke kaarten voor categorieën als 'Wijzerplaten', 'Muziek streamen' en 'Essentiële apps voor je horloge'. Het valt ook op dat de zoekknop niet langer rond, maar pilvormig is. Dat past beter bij het design in Wear OS 3.

Apps op het beginscherm

Daarnaast is het opvallend dat Google nu ook vanaf het beginscherm - als je even omlaag scrollt - apps gaat aanbevelen op basis van hun beoordeling en jouw interesses. Google lijkt daarmee gebruikers aan te moedigen om meer apps een kans te geven op hun horloge. Dat is een logische zet, want als het daarin slaagt kan Google ook betere cijfers over de Play Store tonen aan ontwikkelaars, waardoor die ook meer geneigd zijn om Wear OS-apps uit te brengen. Als laatste vind je helemaal onderaan een knop voor de instellingen en een optie die je alle geïnstalleerde apps van je horloge toont.

Gerelateerde artikelen

Het Play Store-design maakt deel uit van versie 31.2.10-26 van Wear OS, maar Google activeert de wijzigingen met een zogenaamde servers-side update. Dat wil zeggen dat Google het van op een afstand activeert, en dat zo geleidelijk aan steeds meer gebruikers de nieuwe Play Store te zien krijgen. Heb jij het nieuwe uiterlijk al? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Wear OS
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk