Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe functies

Google Pixel Feature Drops: deze 4 slimme en exclusieve functies zijn op komst

· 02 juni 2020

Google kondigt voor de derde keer een reeks nieuwe functies aan voor de telefoons in de Pixel-serie. Deze nieuwe mogelijkheden zijn verzameld onder de naam 'feature drops' en in dit artikel lees je er alles over.

Pixel feature drops

Met de zogenaamde Pixel feature drops wil Google ervoor zorgen dat Pixel-telefoons op regelmatige basis voorzien worden van nieuwe functies en verbeteringen. In december werd het eerste pakket met deze zogenaamde feature drops naar de Pixel-telefoons uitgerold en begin maart werd het tweede pakket afgeleverd. Nu brengt Google wederom een serie nieuwe mogelijkheden in de feature drops uit, die we hieronder met je doornemen.

1. Verbeteringen voor de accu

Adaptive Battery of Aangepast batterijgebruik is een functie die werd geïntroduceerd met de komst van Android 9.0 Pie. In feite is het een soort van verbeterde energie-management die op een slimme manier apps die veel batterij verbruiken afsluit zodat je langer op een acculading voort kan. 

> Instellingen - Batterij -  Aangepast batterijgebruik

Deze functie krijgt nu op alle Pixels behalve de eerste generatie de mogelijkheid om te voorspellen hoeveel batterij er nog over is en past vervolgens de werking van de telefoon hierop aan om de overgebleven energie in de energie op de best mogelijke manier te optimaliseren. De nieuwe functie is zelflerend dus het zal enige tijd vergen voordat het daadwerkelijk verschil kan maken. 

2. Recorder-app wordt weer een stukje beter

De Recorder-app is en zeer slimme app die niet alleen audio-opnamen voor je opneemt, maar ze ook kan transcriberen. Dat wil zeggen dat de app Engelstalige vergaderingen, interviews, lezingen of gesprekken voor je kan uitschrijven en dat scheelt ontzettend veel werk.

Nu komt Google met betere integratie met Google Docs, zodat je die transcripties met anderen kunt delen en ze allemaal beter georganiseerd kunt houden in Google Drive. Bovendien krijgt De Recorder-app ondersteuning voor Google Assistant, zodat je opnames kunt starten, stoppen en zoeken met je stem.

3. Klok-app helpt je met in slaap vallen

De Klok-app heeft nu een nieuwe 'bedtijd'-tab die je helpt met in slaap via kalmerende geluiden. Daarnaast kun je er je eigen dagelijkse slaap- en wektijden instellen om een consistent slaapschema aan te houden, en deze tijden eventueel aanpassen aan je agenda-afspraken van de volgende dag. Vóór je geplande bedtijd ontvang je een herinnering met de optie om kalmerende geluiden af te spelen vis Calm, Spotify, YouTube Music en andere services. 

Als je na het bedtijd met je telefoon bezig blijft, krijg je te zien hoeveel tijd je hieraan hebt doorgebracht en welke apps de boosdoeners zijn.

Klok - bedtime feature

Bekijk het gif'je hier

De nieuwe bedtijdfunctie in de Google Clock-app kan worden gecombineerd met Digital Wellbeing om onderbrekingen te beperken. Ten slotte kun je, in de ochtend, wakker worden met je favoriete liedje of geleidelijk wakker worden met de Sunrise Alarm, een scherm dat na verloop van tijd helderder wordt en dat 15 minuten voor je wekker begint.

4. Persoonlijke veiligheid-app krijgt meer mogelijkheden

Met de app Persoonlijke veiligheid op de Pixel 4 kun je, in het geval van nood, contact kan opnemen met de meldkamer zonder daarbij te hoeven praten. Als je Pixel 4 waarneemt dat je een auto-ongeluk hebt gehad, kunnen de hulpdiensten automatisch worden gebeld en kan je locatie worden gedeeld. Deze functie werkt alleen in de Verenigde Staten en Google rolt ze nu ook naar Australië en het Verenigd Koninkrijk uit. 

Google maakt de app nu ook beschikbaar voor de Pixel 2 en Pixel 3 en het detecteren van een auto-ongeluk komt ook naar de Pixel 3. In Nederland en België zullen we met deze app nog altijd alleen informatie op het vergrendelscherm kunnen tonen, zoals medische informatie en contacten voor noodgevallen.

Persoonlijke veiligheid-app

Bekijk het gif'je hier

De app krijgt tevens nieuwe veiligheidsfuncties, zoals veiligheidscontrole, waarmee je een incheck-tijd kunt vastleggen. Als je bijvoorbeeld alleen gaat hardlopen of wandelen, en niet voor de geplande incheck-tijd terug bent, waarschuwt de app je contacten die je hebt ingesteld voor noodgevallen. Door de melding worden al je contacten voor noodgevallen gewaarschuwd en je locatie realtime via Google Maps met hen gedeeld.

Welke functies voor welke Pixel-telefoon?

Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe feature drops per Pixel-telefoon. Een aantal van deze functies zijn helaas niet in Nederland en België beschikbaar.

Google Pixel Feature Drops 03

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...