Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Pixel feature drops

Google Pixel-serie: deze 10 slimme en exclusieve functies zijn op komst

· 03 maart 2020

Google kondigt voor de tweede keer een reeks nieuwe functies aan voor de telefoons in de Pixel-serie. Google verzamelt deze nieuwe mogelijkheden onder de naam 'feature drops'.

Pixel feature drops

Met de zogenaamde Pixel feature drops wil Google ervoor zorgen dat Pixel-telefoons op regelmatige basis voorzien worden van nieuwe functies en verbeteringen. In december werd het eerste pakket met feature drops naar de Pixel-telefoons uitgerold en nu staat het tweede pakket voor de deur. Hierin zijn vier nieuwe mogelijkheden te vinden die we hieronder met je doornemen.

1. Motion Sense

Met Motion Sense op de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL kun je de telefoon bedienen zonder deze aan te raken. Zo kun je wekkers uitzetten, een muzieknummer overslaan of een inkomend telefoongesprek weigeren. 

Pixel 4 Motion Sense feature drops

Google voegt hier nu ook de mogelijkheid om muziek te pauzeren en te hervatten aan toe. Muziek pauzeren en hervatten doe je via een tikkend gebaar boven de Pixel 4.

Pixel 4 Motion Sense feature drops

Bekijk het gif'je hier

2. Persoonlijke veiligheid

Met de app Persoonlijke veiligheid op de Pixel 4 kun je, in het geval van nood, contact kan opnemen met de meldkamer zonder daarbij te hoeven praten. Als je Pixel 4 waarneemt dat je een auto-ongeluk hebt gehad, kunnen de hulpdiensten automatisch worden gebeld en kan je locatie worden gedeeld. Deze functie werkt alleen in de Verenigde Staten en Google rolt ze nu ook naar Australië en het Verenigd Koninkrijk uit. In Nederland en België kunnen we met deze app alleen informatie op het vergrendelscherm tonen, zoals medische informatie en contacten voor noodgevallen.

Pixel 4 feature drops

Bekijk het gif'je hier

3. Live ondertiteling

De Google Pixel 4 bevat het nieuwe Live ondertiteling of Live Caption. Deze functie werkt volledig offline en on-device en laat alle audio op je telefoon ondertitelen. Dit werkt volledig automatisch zodra je onder andere YouTube-filmpjes, podcasts, Instragram-video's en overige video's bekijkt.

Deze handige functie rolt Google nu ook uit naar de Pixel 2 en de Pixel 2 XL maar dat wisten we al. Je vindt Live ondertiteling in de instellingen onder 'Geluid'. Live ondertiteling kun je ook inschakelen via het volumemenuutje als je de volumeknoppen op je Pixel bedient.

4. Google Duo krijgt nieuwe AR-effecten

Tijdens het videobellen met Google Duo kun je nu nieuwe AR-effecten gebruiken. Deze effecten veranderen op basis van je gezichtsuitdrukkingen en bewegen met op het scherm. 

Google Pixel feature drops

Bekijk het gif'je hier

5. Selfies worden beter

Google heeft de selfies op de Pixel 4 verbeterd. De camera aan de voorzijde kan nu afbeeldingen met diepte maken, waardoor Portretvervaging en kleurenpop-up worden verbeterd. Daarnaast kun je er nu 3D-foto's voor Facebook mee maken.

6. Nieuwe emoji

Emoji op Pixel-telefoons zijn nu nog meer aanpasbaar dankzij de emoji 12.1-update. In deze update zitten 169 nieuwe emoji die meer variatie in geslacht en huidtinten en stelletjes bieden.

Google Pixel feature drops - emoji 12.1

7. Google Pay en aan/uit-knop

In landen waar je kunt betalen met Google Pay (Nederland nog niet) kun je nu op de Pixel eenvoudig tussen betaalkaarten, tickets en instapkaarten swipen via de aan/uit-knop. Je houdt deze knop hiervoor ingedrukt.

Het toevoegen van een instapkaart aan de Google Pay-app wordt ook eenvoudiger. Maak een screenshot van de barcode op de instapkaart en tik op de melding om deze toe te voegen aan Google Pay. Vervolgens ontvang je realtime vluchtupdates en op de dag van uw vlucht kunt u op de aan / uit-knop drukken om uw instapkaart op te halen.

Deze update rolt in maart uit naar Pixel 3 (XL), Pixel 3a (XL) en Pixel 4 (XL)-eigenaren die Google Pay kunnen gebruiken.

Google Pixel feature drops

Bekijk het gif'je hier

8. Donker thema inplannen

Het donkere thema op de Pixel-telefoons kan via de snelle instellingen makkelijk aan- of uitzetten. Nieuw is de mogelijkheid om dit thema in te plannen op 'van zonsondergang tot zonsopgang'.

Google Pixel feature drops

9. Regels

Gisteren zagen we dat er zogenaamde 'Regels' in de systeeminstellingen op Pixel-telefoons te zien waren. Deze Regels zijn onderdeel van de Pixel feature drops en Google kondigt ze nu officieel aan.

10. Nog meer feature drops

Google heeft verder nog wat verbeteringen aan de Pixel-launcher en de aanpasbare helderheid. De eerste verbetering geeft nu meer opties als je het scherm lang ingedrukt houdt en de tweede verbetering zorgt voor meer licht als je je in een sterk verlichte omgeving bevindt.

Welke functies voor welke Pixel-telefoon?

Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe feature drops per Pixel-telefoon. Een aantal van deze functies zijn helaas niet in Nederland en België beschikbaar.

Google Pixel feature drops

Video Pixel feature drops

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (7)
Bezig met laden van reacties...