'Google onderbreekt uitrol Android 5.0 in Nederland, uitstel voor Nexus 6'

'Google onderbreekt uitrol Android 5.0 in Nederland, uitstel voor Nexus 6'

Sms-problemen

Deze week verschenen er berichten over sms-problemen op de Nexus 5 met Android 5.0. Deze problemen doen zich alleen voor bij klanten van Vodafone. Het probleem is dat er geen goede sms-centrale wordt ingesteld, waardoor sms-berichten niet aankomen. Sterker nog, doordat er een poging wordt gedaan om de sms-berichten naar een '+11'-nummer te sturen, worden de berichten door Vodafone als berichten 'buiten de bundel' gezien, waardoor niet-verstuurde berichten de gebruiker op kosten kunnen jagen.

Google heeft verklaringen uitgestuurd naar onder andere Tweakers en Android Planet, maar de inhoud hiervan is niet hetzelfde, bij Tweakers (zie onderstaande verklaring) wordt gesproken over het niet kunnen versturen van internationale sms-berichten en bij Android Planet over het niet kunnen sms'en in het algemeen. Dat laatste is in ieder geval het probleem.

We hebben een software-bug in Android 5.0 Lollipop ontdekt die ervoor zorgt dat Vodafone-klanten in Nederland geen internationale sms-berichten kunnen sturen. Deze bug treft de Nexus 4 en Nexus 5, maar ook de Nexus 6. We hebben daarom besloten de introductie van de Nexus 6 en Lollipop in Nederland uit te stellen tot het probleem is verholpen.

Tot nu toe lijkt de update naar Android 5.0 nog niet stopgezet te zijn, we ontvangen nog steeds berichten van gebruikers die de update ontvangen. Ook is niet duidelijk of het mogelijk is om de update voor alleen toestellen in Nederland stop te zetten. Hoe dan ook wordt er door Google aan het probleem gewerkt.

Geen nieuwe datum

Sinds vandaag is de Nexus 6 in Nederland te pre-orderen, maar wanneer het toestel precies uitgeleverd zou gaan worden, was nog niet bekend gemaakt. Er is dan ook nog geen officiële datum voor wanneer de Nexus 6 wel verkrijgbaar zal zijn. Ook wat betreft het hervatten van de update, mocht deze echt stil komen te liggen, is nog geen uitspraak gedaan.

Het is nog wel mogelijk om handmatig de update te installeren, wat natuurlijk niet aan te raden is voor Vodafone-gebruikers.

Bron: Tweakers en Android Planet

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Lees meer over:
Android 5.0 Lollipop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties