Dit zijn drie nieuwe functies in Android 7.1.2

Dit zijn drie nieuwe functies in Android 7.1.2

Aantal uur tot wekker in alle stilteprofielen

Ten eerste verschijnt er nu als je een wekker hebt ingesteld in alle stilteprofielen hoeveel uur er nog is voor het alarm afgaat. Eronder staat het tijdstip waarop de wekker afgaat. Ter vergelijking: in Android 7.1.1 was er alleen te zien hoe laat je alarm afging.

Direct antwoord verzenden via toetsenbord

Het was al mogelijk om direct te antwoorden vanaf het vergrendelingsscherm in Android 7.0 Nougat. Het is nu mogelijk om het antwoord wat je typt via het toetsenbord zelf te verzenden. Eerst was het alleen mogelijk om een direct reply alleen via de notificatie zelf te versturen.

Verschillende live wallpapers op bureaublad

De laatste visuele wijziging is het instellen van een verschillende live wallpaper. Deze live wallpapers zijn exclusief voor de Pixel gemaakt. Via de achtergronden-app van Google is het nu mogelijk om een live wallpaper specifiek op het bureaublad in te stellen.

Zo kan je een andere statische achtergrond op het vergrendelingsscherm gebruiken. Bij vorige Androidversies was het alleen maar mogelijk om een live wallpaper op zowel het vergrendelingsscherm als bureaublad in te stellen.

Beschikbaarheid

Dit zijn de drie visuele wijzigingen die tot nu bekend zijn. Er was al duidelijk geworden dat de Nexus 5X en Nexus 6P ondersteuning zouden krijgen voor sleepgebaren op de vingerafdrukscanner met Android 7.1.2.

Android 7.1.2 is als bèta beschikbaar voor de Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player of Pixel C. Hiervoor moet je ingeschreven zijn voor het bètaprogramma van Google.

Lees meer over:
Android 7.1 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer