Android 7.1.2 officieel: nieuwste Android-versie wordt uitgerold

Android 7.1.2 officieel: nieuwste Android-versie wordt uitgerold

Android 7.1.2: wat is er nieuw

Android 7.1.2 is niet helemaal nieuw, eerder zagen we deze al beschikbaar in het bètaprogramma van Android. Hierin wordt met een groep mensen getest of de update klaar is voor het grote publiek en dat blijkt nu het geval te zijn. Android 7.1.2 wordt nu officieel uitgerold voor Nexus- en Pixel-gebruikers. Andere toestellen zullen ook aan de beurt komen, wanneer is alleen niet bekend op dit moment.

In Android 7.1.2 zien we een aantal kleine verbeteringen ten opzichte van Android 7.1. Het versienummer verklapt dan ook dat het geen bijzonder grote update is, maar er zijn toch een aantal handige, nieuwe functies toegevoegd.

Zo wordt er bij het instellen van een stilteprofiel nu getoond hoe lang het nog duurt voordat het alarm af gaat. Het is dus mogelijk om te zien hoe lang het toestel nog op stil staat. Daarnaast zien we de mogelijkheid terug om bij het snel reageren via een notificatie de getypte tekst ook te verzenden via het toetsenbord.

Dit zijn een aantal kleine wijzigingen die doorgevoerd zijn in Android 7.1.2. Zoals aangegeven is het geen wereldschokkende update, maar naast deze nieuwe functies zijn er uiteraard ook een aantal bugs aangepakt.

Android 7.1.2 downloaden

De updates zijn te downloaden voor de Google Pixel, Pixel XL en verschillende Nexus-toestellen. Allereerst worden deze aangeboden als factory images en OTA-bestanden, waarna ze pas Over The Air (OTA) uitgerold zullen worden. Wil je aan de slag met de update, dan kun je ze nu handmatig downloaden, instructies daarvoor kun je hier vinden.

Lees meer over:
Android 7.1 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties