AW Poll: het jaar is compleet met de Galaxy S20 en OnePlus 8 Pro

AW Poll: het jaar is compleet met de Galaxy S20 en OnePlus 8 Pro

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AW Poll: vooruitzicht

Met 2019 achter de rug – zoals altijd weer een zwaar jaar met de vouwbare telefoons die met moeite van de grond kwamen – is het tijd om weer vooruit te kijken. Hoewel fabrikanten niks bevestigen, zal menig modelnaam van modeljaar 2020 al in beton gegriffeld zijn. Zeer binnenkort maken we hoogstwaarschijnlijk kennis met de Samsung Galaxy S20-serie; OnePlus ontfermt zich anno 2020 over de 8-serie, met als hoogtepunt de OnePlus 8 Pro. Van Huawei verwachten wij in ieder geval de P40 Pro en Honor zal zich vermoedelijk focussen op de View30. Tot zover mijn favorieten: het gaat echter om jullie – laten we de resultaten van de AW Poll bespreken.

AW Poll vooruitzichten

In totaliteit zijn er zo’n 725 stemmen binnengekomen bij de recente AW Poll. Het moge duidelijk zijn dat er twee favorieten zijn, zoals wel te zien is in de bovenstaande grafiek. Op de eerste plaats staat de Samsung Galaxy S20/S11 met 285 stemmen (39,3 procent). OnePlus staat met de 8 Pro op plaats twee met 240 stemmen (33,1 procent). Voor de derde plaats duiken we een heel stuk omlaag: voor de Xiaomi Mi 10 zijn er zo’n 54 stemmen binnengekomen (7,4 procent). Vouwbare telefoons scoren ook nog best hoog, met 31 stemmen voor de Galaxy Fold 2 (4,3 procent) en 24 stemmen voor de ongekend populaire (opvolger(s) van de) Motorola Razr.

Veel ontwikkelingen

Tot een paar jaar terug – tot de komst van 18:9-schermen – was de smartphonemarkt erg saai. Het ging vaak om verbeteringen in de prestaties van toestellen. Natuurlijk erg fijn, maar als de prestaties op orde zijn, blijft er niks over om te verbeteren. Inmiddels is het tijdperk van doorontwikkelingen op stoom gekomen. Randen rondom schermen worden iets dunner, camera’s worden achter schermen geplaatst, vingerafdrukscanners in de schermen worden steeds iets beter, de vouwbare telefoons worden volwassen. Met andere woorden, 2020 wordt weer een mooi jaar voor telefoons.

LG G9 renders

Het design van de LG G9 doet erg denken aan het design van de G8 en G7

Welke fabrikanten van de innovaties gaan profiteren, hangt puur af van de snelheid waarmee ze zich aan weten te passen op de nieuwe functionaliteiten. Als de renders van de LG G9 (ThinQ) blijken te kloppen, dan is het bedrijf voor de zoveelste jaar op rij aan de slag gegaan met hetzelfde design. Ook voor een bedrijf zoals Sony spant het er weer om of ze het jaar goed door kunnen komen. Hoe zie jij het smartphonejaar 2020 voor je? Welke smartphonefabrikanten gaan de grootste rol spelen op de markt, en welke merken verlaten straks langzaamaan de arena? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk